Όλα στον «βωμό της κάλπης»

Του Κυριάκου Θωμά

Οικονομολόγου

π. Δήμαρχου Υδρούσας, π. Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

(Ιούλιος 2010. Ξενοδοχείο Περράκη. Από αριστερά: Κυριάκος Θωμάς, Στράτος Φαναράς (Metron Analysis), Θεοδόσης Σουσούδης. Ο Σ. Φαναράς αναλύει δημοσκόπηση που έδειχνε τον Γ. Γλυνό πρώτο με 4%. Κέρδισε τελικά με 3,5%. Τότε ο Θ. Σουσούδης άκουγε τις δημοσκοπήσεις. Δεν τις έβριζε. Αυτό διάρκεσε μέχρι το 2016. Μετά φυλλορρόησε. Και άρχισε να απορρίπτει τις δημοσκοπήσεις που εδώ και 7 χρόνια τον φέρνουν δεύτερο. Άρχισε πια να υβρίζει δημοσκόπους και αναλυτές! Είναι ένας αποτυχημένος και παρωχημένος τρόπος πολιτικής μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα. Ας ρωτήσει και τον κ. Τσίπρα, που τον δοκίμασε κι αυτός. Κι απέτυχε παταγωδώς - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Διανύουμε το τρίτο 24ωρο από την καταστροφή, μετά από πυρκαγιά, μιας βασικής δημοτικής υποδομής, του δεματοποιητή στην Σταυροπέδα και ακόμα δεν έχω διαβάσει από τον Θ Σουσούδη:

- να καταδικάζει ρητά και απερίφραστα την πυρκαγιά και την καταστροφή του δεματοποιητή

- να προσπαθεί να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης όποιος και εάν είναι αυτός που την προκάλεσε.

- να προτείνει λύσεις για την άμεση προμήθεια και λειτουργία εκ νέου δεματοποιητή

- να προτείνει το ζήτημα των σκουπιδιών - που τόσο έχει πληγώσει το νησί μας- να μείνει έξω από την προεκλογική ένταση

Αντί αυτών διάβασα:

- για φανταστικά νούμερα εκατομμυρίων που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα (άγνοια ή λαϊκισμός;)

- απόλυτή ταύτιση του Θ Σουσούδη με τον συνοδοιπόρο του Γ Καμήλο ακόμα και στην φρασεολογία (καραβορουκέτα). Το μόνο που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν το Θ Σουσούδης βάζει την «ατζέντα» στον Γ Καμήλο ή το αντίθετο.

- την προαναγγελία νομικών ενεργειών εναντίον του δημάρχου!!

- να προτείνονται κάμερες, και έκτακτα μέτρα τα οποία γιατί άραγε ποτέ δεν έλαβε  ο ίδιος όταν καιγόταν η περιοχή επί δημαρχίας του; Γιατί πολύ απλά δεν τα επιτρέπει η αρχαιολογία (εκ νέου άγνοια ή λαϊκισμός;)

- να προαναγγέλλει ένας πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος ότι θα καταγγείλει τον Δήμου και το νησί του για περιβαλλοντικές παραλείψεις (μέχρι τώρα τις καταγγελίες είχε αναλάβει εργολαβικά ο συνοδοιπόρος του Γ Καμήλος, τώρα πια αναλαμβάνει ο ίδιος ο Θ Σουσούδης!)

Στις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές, ας κατέβουν οι τόνοι. Οι πολίτες γνωρίζουν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Οι αναποφάσιστοι είναι ελάχιστοι. Ας κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις και ας γίνει έστω και τώρα ένας διάλογος. Ένας διάλογος που ποτέ δεν επεδίωξε ως αντιπολίτευση ο κ. Σουσούδης και υπονόμευσε με κάθε τρόπο ο πολιτικός του βραχίονας Γ. Καμήλος. 

Ας μην θυσιάζουμε το νησί στο «βωμό της κάλπης».

Υ.Γ. Να θυμίσω στον κ. Σουσούδη πως διαχειρίστηκε ο ίδιος ανεπαρκέστατα τα σκουπίδια. Την φωτιά στην χωματερή, τα σκουπίδια στους δρόμους. Να του θυμίσω πως ο Αντώνης Λάβδας, ο Δημήτρης Λάσκαρης, ο Λευτέρης Μπάλλας, ο Χρήστος Βουραζέρης κι εγώ ξέρουμε ακριβώς για την δική του διαχείριση στην περιοχή της Σταυροπέδας.

Να τον διαβεβαιώσω ότι η κοινωνία δεν έχει πάθει αμνησία. Αντίθετα θυμάται πάρα πολύ καλά. Να του θυμίσω πως οι Γιάννης Γλυνός, Νίκος Θεολόγου και Γιάννης Μαλταμπές ως πολιτικοί αντίπαλοι δεν του έκαναν ποτέ μήνυση και δεν τον κατήγγειλαν για να μην τον φέρουν σε δύσκολη θέση.

Πόσα πρόστιμα θα είχε η Άνδρος στην εποχή του αν έκαναν αυτοί την εργολαβία καταγγελιών, που έχει αναλάβει εδώ και 4ετία ο κάποτε άφωνος και σήμερα πολιτικός του συνοδοιπόρος ο Γ. Καμήλος;  Όμως εσένα Θεοδόση το μόνο που σε νοιάζει μετά την πλήρως αποτυχημένη 5ετία σου - που τέλειωσε με 6 συμβούλους από τους 13 - είναι να ξαναγίνεις δήμαρχος. Η αποτυχία δεν σε τρομάζει. Μόνο σου μέλημα να την απλώσεις παντού…

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο αναφερόμενος έχει κάνει αίτηση ( εδώ και αρκετούς μήνες) και έχει κανονίσει την μετάθεσή του σε νοσοκομείο της Αθήνας !

This comment was minimized by the moderator on the site

Θυμάμαι κυριάκο να είσαι ο 1ος δήμαρχος που έκανε μήνυση σε άλλον. Καλά θυμάμαι?

This comment was minimized by the moderator on the site

Ελπίζω ότι ο Σουσουδης θα ηττηθεί παταγωδώς, θα παραιτηθεί και παράλληλα θα αποχωρήσει οριστικά από το νησί. Ας πάει στην ευχή του Θεού και της Παναγίας. Χορτάσαμε τις βόλτες στην αγορά, τις selfie, το υψωμένο βλέμμα της συζύγου του. Η Άνδρος δεν τον έχει ανάγκη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εχει απόλυτο δίκιο ο σχολιαστής σας κυριε Μπασαντη, περί ανάξια λόγου, οι δημοσιεύσεις τους , που δείχνουν άγνοια και ασχετοσύνη περί διοίκησης ενός ΟΤΑ .
Πολλοί από τους…. πληκτρολογούντες ,δεν μπορούν να κατανοήσουν,τι σημαίνει διοίκηση και βέβαια δημόσια διοίκηση, με τα γνωστά προβλήματα της σαν οργανισμοί και ολες τις παθογενειες του δημοσίου ΟΤΑ.
Η απαξίωση σε ….πληκτρολογουντες, ειναι το καλύτερο μέσο, μήπως σταδιακά σιγά -σιγά, εξαλείψουν,η τουλάχιστον θελήσουν να μάθουν δημόσια διοίκηση και λειτουργία ΟΤΑ .
Καιρός πλέον να περάσουμε από τα …εύκολα, ανεύθυνα και άνευ κόστους…. πληκτρολόγια, σε πραγματική διάσταση γεγονότων , μέσα από καθημερινη τριβή και θέληση προσφοράς, που έχουν δείξει οι υπηρετούντες ήδη στον νησί μας .

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς για το νησί...ο κος Σουσούδης δεν είναι ότι δεν κάνει για δήμαρχος, είναι ότι δεν κάνει ούτε για αντιπολίτευση!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΟΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ..ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΕ ΛΙΓΟ ΦΡΟΝΙΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ. Ο ΠΕΤΣΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ? ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Μην ασχολείσαι ρε Κυριάκο με Καμηλοσουσουδιές. Τις εκρινε ο λαός το 2019 και τώρα τις εχει ήδη καταδικάσει. Το ξέρουνε και οι ίδιοι οι Σουσουδοκαμηλέοι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Όλα στο βωμό της κάλπης κυριε Θωμά,μόνον που είσαστε συμμετοχος και συνυπεύθυνος αυτής της τακτικής όταν εισασταν στην Υδρουσα και αμέσως μετά στο πρώτο ενιαίο Δήμο Ανδρου, με αντίπαλο σας τον μετέπειτα εκλεγέντα Δήμαρχο Γλυνο.
Ρόδα είναι και γυρίζει και ο καθένας αφήνει το αποτύπωνα του σε αυτόν τον τόπο, από οποίο μετεριζι και αν συμμετάσχει.
Η σημερινή εικόνα του υποψηφίου κ Σουσουδη, τείνω να συμφωνήσω ότι είναι αυτή που περιγράφεται και αν και τον υποστηρίζει ο κ. Βρούτσης εναντι του κ.Λοτσάρη ,δεν θα του βγει και να δούμε τότε ποιος θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής της παράταξης του, μια και ψιθυρίζεται ότι αν πάλι χάσει, δεν θα είναι παρόν στη μειοψηφία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρου.
Και μια συμβουλή κυριε Θωμά.
Εσείς σας παλιός αυτοδιοικητικός τι δουλειά έχετε και βάζετε μέσα στο παραπάνω άρθρο σας, ανάμεσα σε εκλεγμένους τον κύριο Γαμηλο και του δίνετε ….που λένε και αξία ?
Γιατί πέφτετε στο ….κλιπακι του πληκτρολογίου και αναφέρεστε σε άτομο η άτομα που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό που λέγεται : θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης .