ΚΟΡΘΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015

Του Δημήτρη Αντωνέλλου

Έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια από το πρώτο Καρναβάλι που έγινε στην τότε Κοινότητα της περιοχής Κορθίου! Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, αλλά αυτά που σίγουρα μένουν σταθερά είναι το κέφι και η ζωντάνια, τόσο των μασκαρεμένων, όσο και των θεατών!

Έτσι και φέτος το Κορθιανό Καρναβάλι τα είχε λιγο-πολύ όλα! Είχε ξυλοπόδαρους (και ενίοτε ιπτάμενους!), οι οποίοι πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό! Είχε παραμυθένια ατμόσφαιρα με τις Κοκκινοσκουφίτσες και τους λύκους, να δίνουν την δική τους εκδοχή για την ιστορία! Είχε καυστικό πολιτικό χιούμορ, επίκαιρο όσο ποτέ (Eurogroup), Σόϊ-Μπλε (το οποίο θα μπορούσε να είναι και μια οικογένεια μπλε χρώματος, ποια άλλη δηλαδή από τα Στρουμφ!).

Είχε μελισσούλες και μελισοκόμους, που έψαχναν να βρουν "τι μέλι γενέσθαι" στην πολιτική ζωή της χώρας μας!). Είχε πειρατές, είχε ζόμπι από τα παιδιά του Γυμνασίου -Λυκείου, και τέλος χρώματα, μουσική και πολλά χαμόγελα από τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης!

Είχε και πολλούς θεατές που το έζησαν κι αυτοί όσο πιο έντονα μπορούσαν, με τη βοήθεια παραδοσιακών ποτών και κερασμάτων καθ' όλη τη διάρκειά του.

Είχε και βροχή (ευτυχώς) μετά το τέλος του, η οποία διέκοψε (δυστυχώς) την συναυλία που ξεκίνησε στην πλατεία από δυο συγκροτήματα της Rock και Έντεχνης Σκηνής, τους SOUTHBAND και τους PAPYRUS. Πήραμε βέβαια μια μικρή γεύση αλλά δεν κράτησε πολύ λόγω καιρού....

Για μια ακόμη φορά αξίζει να συγχαρούμε την Επιτροπή Κορθιανού Καρναβαλιού, που έδωσε πραγματικά τον καλύτερο εαυτό της για να γίνει αυτό το αποτέλεσμα, τους χορηγούς που το στήριξαν οικονομικά και γενικά προσφέροντας υλικά και υπηρεσίες, αλλά και τους συμμετέχοντες που έδωσαν το κέφι και την ζωντάνια τους για να απολαύσουμε για μια ακόμη φορά αυτό το καθιερωμένο πια έθιμο!.

 Σημείωση του"εν Άνδρω": Οι παραπάνω εξαιρετικές φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Αντωνέλλου και έφτασαν στο mail μας μετά την διαμόρωση του βίντεο της Άνδρου για τις Απόκριες 2015. Ως εκ τούτου δεν συμπεριελήφθηκαν σε αυτό. Όμως κοσμούν το παραπάνω δικό του κειμενο. Και θα ακολουθήσει και νέο βίντεο με όλη την δουλειά του Δημήτρη για το κορθιανό καρναβάλι με την οποία αναδεκνύει την κουλτούρα του Κορθίου όπως αυτή αποτυπώθηκε και εφέτος στο εξαιρετικό καρναβάλι του Όρμου στο οποίο συμμετείχαν χίλιοι τουλάχιστον κάτοικοι της περιοχής. Και του χρόνου...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet