Αντώνης Κοντός: από το Συνετί στο The Voice of Greece!!!

 

Απόβραδο Κυριακής. Στο τηλέφωνο ο παπά-Μανώλης από το Συνετί. Άνθρωπος ανοιχτόκαρδος, ευθύς, σοβαρός. Όπως οι περισσότεροι κρητικοί. Παπάς στο Συνετί αρκετά χρόνια.

  • Σε θέλω. Έχουμε στο Συνετί ένα παλληκάρι, τον Αντώνη Κοντό, που διακρίνεται στο βιολί και στο τραγούδι. Πρόσφατα έκανε την εμφάνιση του στο Voice και πήγε πολύ καλά. Θέλουμε να γράψεις για την επιτυχία του. Η Άνδρος πρέπει να τον μάθει και να τον στηρίξει…

Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσουμε χατίρι στον κρητικό λεβεντόπαπα, που κάνει ότι μπορεί να δώσει ζωή στο χωριό που τον έταξε η μοίρα να διακονεί. Πόσο μάλλον να μιλήσουμε για ένα νέο παιδί 22 χρόνων από την Άνδρο που έμαθε τις πρώτες δοξαριές από έναν από τους καλύτερους δεξιοτέχνες της Άνδρου στο βιολί, τον Βαγγέλη Ζαγοραίο και σήμερα δίνει "πανελλήνιες εξετάσεις" στο Voice με νησιώτικα…

Μιλήσαμε στο τηλέφωνο με τον νεαρό Αντώνη. Τον ρωτάμε με δυό λόγια το βιογραφικό του για να τον γνωρίσουμε. Χειμαρρώδης ο Αντώνης.

  • Η μητέρα μου είναι από τα Τρίκαλα, ο πατέρας μου από την Άνδρο. Μεγάλωσα στο Συνετί. Η πρώτη μου επαφή με την μουσική ήταν 9 χρονών όταν άρχισα μαθήματα παραδοσιακού βιολιού με τον Βαγγέλη Ζαγοραίο. Μετακομισα στην Αθήνα όταν ήμουν 16 χρόνων και από τότε παρακολουθώ μαθήματα βιολιού μέχρι και σήμερα με τον Νικόλα Χατζόπουλο. Παράλληλα με αυτά έχω παρακολουθήσει 4 χρόνια ωδείο μαθήματα κλασικού βιολιού. Από τα 13 μου άρχισα να κάνω  live βιολί-τραγούδι) συνήθως σε πανηγύρια, γάμους, χορούς και σε κάποια παραδοσιακά φεστιβάλ στην Άνδρο και σε αλλά νησιά των Κυκλάδων.Τα τελευταία  χρόνια κάνω μαθήματα φωνητικής με την Julie Massino. Εκτός από το βιολί παίζω και κιθάρα. Είμαι αυτοδίδακτος. Σήμερα σπουδάζω στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Ζωικής Παράγωγης. Γράφω μουσικά κομμάτια με δικούς μου στίχους. Έχω δημοσιεύσει δυο από αυτά. Οι τίτλοι τους: «Φρένα» και «Μες στο μυαλό μου». Τελος έχω δώσει και ένα κομμάτι σε νησιωτικούς ρυθμούς στον Νικόλα Χατζοπουλο με τίτλο: Αέρας πελαγίσιος. Είμαι στο the voice of Greece αυτή την στιγμή έχω περάσει την πρώτη φάση (blinds auditions) και είμαι στην δεύτερη (battles).

Τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε νησιώτικο στον διαγωνισμό. Και η απάντηση:

  • Οι νέοι της πόλης συχνά στρέφουν την πλάτη στην παράδοση. Κι όμως είναι τόσο όμορφη. Έχουμε τόσα ωραία τραγούδια και ο κόσμος στα νησιά τα αγαπάει. Αυτό το βλέπεις κάθε καλοκαίρι στα πανηγύρια και στους γάμους που παίζω από 13 ετών. Έτσι σκέφτηκα: γιατί όχι; Νησιώτικο μιας και είμαι νησιώτης και ανδριώτης…

Του ζητήσαμε να στείλει φωτογραφίες από διάφορες στιγμές και εποχές. Εκεί μάλλον τον αιφνιδιάσαμε. Έστειλε ότι είχε από το προφίλ του στο facebook. Προσθέσαμε την κουβέντα μας, τις φωτογραφίες και το βίντεο της εμφάνισης του στο Voice. Και σας τον παρουσιάζουμε μαζί με τις πιο θερμές ευχές μας για καλή επιτυχία…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Από την μεγάλη κακοήθεια που έχεις δεν καταλαβαίνεις και τι διαβάζεις ηλιθιε δεν ζήτησε το παιδί από τον πάτερ να τον βοηθήσει αλλά ο πάτερ της ενωριας του πήρε να πει στο εν ανδρω ότι ένα παιδί από την Άνδρο μας κάνει υπερήφανους και πρέπει να το γράψεις για να το μάθουν όλοι οι ανδριωτες γία να χαρούν προφανώς δεν ήξερε ότι θα στεναχωρεθεις εσύ απόβρασμα όλης της Ελληνικής κοινωνίας μας.Μπράβο Μικρέ Αντώνη κοντε μας κάνεις υπερήφανους προχωρά μπροστά εσύ και θα έχεις δίπλα σου όλους τους ανδριωτες που αισθάνονται υπερηφάνεια για παιδιά σαν και σενα!!!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Με μεγάλη μου λύπη διάβασα για την προσπάθεια αρνητικής κρητικής του ανώνυμου γνωστού που αμφιβάλω αν είναι ανδριωτης, για ένα ανδριωτοπουλο που γνωριζόμε και το βλέπουμε στην πατρίδας μας την Άνδρο από μωρό μεχρί και τώρα. Και που είναι περηφανο για την καταγωγή του αλλά δεν είναι περήφανο για ανθρώπους κακοήθεις που προσβάλουν τους ανδριωτες και την Άνδρο μας είναι αυτοί οι γνωστοί άγνωστοι που ζουν ανάμεσά μας και θέλουν να λέγονται έντιμοι πολίτες της αγαπημένης μας ανδρο λες και δεν ξέρουμε όσο και να νομίζουν ότι κρύβονται ποιοι είναι αφού καθημερινά τους έχουμε δίπλα μας και δειχ νουν το πρόσωπο τους. εγώ σαν ανδριωτης είμαι περήφανος όταν βλέπω παιδιά δικά μας να πηγαίνουν ψηλα γιατί κάνουν περήφανη και την Άνδρο μας. Ένα ανδριωτοπουλο καταφέρνει και είναι στην δημοσιότητα γιατί έχει κάποιες δυνατότητες στην μουσική και οι κακοήθεις βρήκαν να πουν ότι ντρέπεται για την καταγωγή του επειδή των ρώτησαν αν είναι από τα Δωδεκανήσα και είπε όχι είμαι από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα ο πατέρας μου έχει καταγωγή από την Άνδρο και μητέρα μου από τα Τρίκαλα. Ένας άνθρωπος που είναι γένημένος με την κακοήθεια και με την ζηλοφθωνια για όποιον δηπότε που βλέπει ότι ανεβαίνει θα βρει κάτι να πει, εγώ έχω να του πω ότι πολύ σύντομα πάλι θα στεναχωρεθει γιατί θα δει το πατρίωτακι μας που μας κάνει υπερήφανους να φτάνει ψηλά. Και όσο για το πανεπιστήμιο και το τεη που έφτασε με την κακοήθεια να διαπιστώσει ότι το πατριωτακη μας είπε ψέματα να του πω ότι είναι ανήμερωτος και δεν εχει μάθει ότι τα ΤΕΗ Έγιναν Πανεπιστήμια .

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε κομπλεξικέ Ανδριώτη....διότι σίγουρα Ανδριώτης είσαι για να μπείς σε μια τέτοια διαδικασία,στάζοντας χολή ....και με όλο το σεβασμό προς τους Ανδριωτες,(δεν είναι ολα τα δάχτυλα ίδια) θέλω να σου πω πως βλέποντας το βίντεο απο τη συμμετοχή του παιδιού στο διαγωνισμό ,δεν βλέπω κάτι π να δικαιολογεί τη συμπεριφορά σου...!!!Ποιο ηταν το ψέμα σε ολο αυτό και τι ακριβώς θέλεις να περάσεις;;;;;Το οτι είναι και απο Άνδρο και απο Τρίκαλα Θεσσαλίας;;;;;;Λες να το έβγαλε απο το μυαλό του, έτσι για το χαβαλέ;;;;;Για τον "ίδιο"λόγο τότε "πατριώτες"του και γνωστοί απο τα Τρίκαλα Θεσσαλίας σχολιάζοντας ,σε διάφορα τοπικά blogs ,θα μπορούσαν να "στάξουν"την ίδια χολή και να βγάλουν ανάλογο κομπλεξισμό για το τι απάντησε στον τόπο καταγωγής ......!!!Να σοβαρευτούμε λίγο....!!!Και ο Σχορτσιανίτης,Έλληνας ειναι,Έλληνας δηλώνει και μπράβο του....αλλα είναι φανερό το οτι είναι "μισός",η καταγωγή της μητέρας του ειναι απο Νιγηρία....και δε νομίζω οτι ευθύνεται ο ίδιος!!Εγω θα σ έλεγα πως καλό ειναι να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου,να δεις το βίντεο απο την αρχή και να κρίνεις.....και π ξέρεις,ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να τον βλέπουμε αρκετό καιρό ακόμη,θα σου περάσει να εισαι σίγουρος,μια κακή στιγμή ήταν !!!Υ.γ Απο οτι κατάλαβα...είναι διαγωνισμός φωνής,οχι γεωγραφίας,κοινωνιολογίας,μαθηματικών,κτλπ κτλπ.....!!!Ζήτω η Άνδρος,με τα καμάρια της,αλλα και τα αιώνια αγκάθια της....Μικρέ μου Τρικαλινοανδριώτη-Ανδριωτοτρικαλινέ......good luck!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια στο παιδί να είναι καλά και να έχει πάντα επιτυχίες στη ζωή του.

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσύ όταν σε ρωτήσουν σε διαγωνισμό κακότητας να πεις "είμαι από την Άνδρο και ζηλεύω τους συγχωριανούς μου. Ιδίως ζηλέυω αν είναι 22 χρονών κι εγώ 50 και δεν έχω κάνει τίποτα πέρα να λέω πως είμαι από την Άνδρο και ζαβός".

This comment was minimized by the moderator on the site

Απαντήσεις σε Ζαβαντριώτη:
1. Ρωτήθηκε από πού είναι και απάντησε οτι ΚΑΤΆΓΕΤΑΙ απο νησί, αντί να πει "Είμαι από την Άνδρο"
2. Ζήτησε από τον εφημέριο να παρακαλέσει το Εν Άνδρω για συνέντευξη!
Απάντηση προς Κακοτητα:
Σας αρέσει ή όχι, το ΤΕΙ Θεσσαλίας ΥΠΑΡΧΕΙ και δεν είναι Πανεπιστήμιο! Να και το link: http://www.teilar.gr

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο ρε μάγκα που βγήκες με το βιολί, τι όμορφο πράγμα να ακούς τον ήχο από αυτό το εξαιρετικό όργανο μουσικής.
Πόσο μάλλον όταν ο οργανοπαίχτης είναι από τον τόπο σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι απύθμενη και απροσδιορίστου μεγέθους η μικρότητα κάποιων ανθρώπων. Που φάνηκε η μεγάλη δυσκολία να αναδείξει ο Αντώνης την Ανδριώτικη καταγωγή του? Που φάνηκε ότι αποζητά την επιβεβαίωση από τους ιθαγενείς? Δυστυχώς η μικροψυχία και η κακότητα περισσεύουν σε μερικούς. Το μόνο που αποζητά, ο πραγματικά Ανδριώτης Αντώνης (για όσους ξέρουν...) είναι η ενασχόλησή του με αυτό που πραγματικά λατρεύει και αγαπά. Το τραγούδι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα καλά άνθρωπέ μου πως κρίνεις έτσι ένα παιδί 22 χρονών τρακαρισμένο που παίζει μπροστά στους κριτές του; Αν αυτά που είδες εσύ είναι κακά σημάδια αυτό που βλέπουν σε εσένα οι άλλοι είναι κακότητα. Και βέβαια να σου πει κάποιος πως τα ΤΕΙ ονομάθηκαν πλέον πανεπιστήμια από το υπουργείο Παιδείας. Δεν υπάρχει ΤΕΙ Αθήνας πια. Μόνο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Δεν υπάρχει ΤΕΙ Λάρισσας μόνο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει...
Να υποθέσω πως είσαι Συνετιανός που εκδηλώνεις με το σχόλιο αυτό την κακότητα σου σε έναν 22χρόνο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Λαλίστατος ο νεαρός στην συνέντευξη που σας έδωσε ως προς την Ανδριώτικη καταγωγή του , κάτι που με πολύ μεγάλη δυσκολία ξεστόμισε στο Voice, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο στους Ανδριώτες που έτυχε να παρακολουθήσουμε το συγκεκριμένο επεισόδιο. Προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη και αποτέλεσε αντικείμενο δυσμενών συζητήσεων η προσβλητική αυτή στάση του νεαρού οργανοπαίχτη-αοιδού. Προφανώς διακριτικά και ευγενικά φερόμενοι οι διαχειριστές των μικρών ή μεγαλύτερων ανδριώτικων blogs δεν ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του, φαίνεται όμως ότι ενώ δεν αισθάνεται άνετα ο καλλιτέχνης με την καταγωγή του αποζητά την επιβεβαιωση και από τους ιθαγενείς.Καλά θα κάνει να περάσει και από μαθήματα καλής συμπεριφοράς και διαχείρισης της κοινής γνώμης.
Τέλος και για να μην μπερδεύουμε τα παιδιά που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις για ΑΕΙ-ΤΕΙ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Ζωικής Παράγωγης, όμως τέτοιο τμήμα υπάρχει στο ΤΕΙ Λάρισας.
Σημ. Πιθανότατα δεν θα αναρτήσετε το σχόλιο αυτό, μπορείτε όμως να το προωθήσετε στο παληκαράκι να μην μας περνάει και για ζαβαντριώτες!