Αρχίζουν τα Γαυριώτικα με παρουσίαση του βιβλίου της Μονής Παναχράντου

Για μια ακόμα χρονιά ο Φιλοπρόοδος Όμιλος διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στο Γαύριο με στόχο ένα καλοκαίρι πολιτισμού, ένα καλοκαίρι πέρα από τα τετριμένα.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων όπως θα διαβάσετε παρακάτω. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Παρασκευή και ώρα 9.15' στο γνωστό βιβλιοπωλείο Λογάρι με παρουσίαση του βιβλίου για την Μονή Παναχράντου το οποίο εξέδωσε ο εκδοτικός οίκος Gutenberg. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιβλίου είχε ο Γιάννης Μαμάης και την επιμέλεια του ο Διαμαντής Μπασαντής.

Το βιβλίο είναι μια συλλογική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν με δοκίμια οι μητροπολίτης Σύρου & Άνδρου Δωρόθεος Β' (σύντομη ιστορία Μονής Παναχράντου), ο καθηγητής και δημοσιογράφος Διαμαντής Μπασαντής (ανάλυση της σχέσης Ιστορίας, Παράδοσης και Μύθου στην περίπτωση της Μονής και αναφορά στο έργο διάσωσης της Μονής από τον πατέρα Ευδόκιμου), ο αρχιτέκτων και ερευνητής Νίκος Βασιλόπουλος (χρονολόγηση της Μονής με βάση τα αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά στοιχεία της και χρονολόγηση με βάση παλαιά ιστορικά ντοκουμέντα), ο λογοτέχνης Σταμάτης Μ. Καμπάνης (η Μονή και ο ευρύτερος περίγυρος στα χρόνια της πειρατείας) και ο ναύαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Γκιώνης (σύντομη αναφορά στην ιστορία των νεώτερων χρόνων της Μονής).
 

Οι ομιλητές που θα παρουσιάσουν το βιβλίο θα σταθούν κατά σειρά: ο Γιάννης Μαμάης στην έκδοση του βιβλίου, ο πατήρ Αέτιος, αρχιμανδρίτης και μοναχός της Μονής, στην δημιουργική παρουσία της Μονής στην Άνδρο, ο Διαμαντής Μπασαντής στην παρουσίαση του βιβλίου. Ο ηγούμενος της Μονής πατέρας-Ευδόκιμος θα χαιρετίσει εκ μέρους της Μονής στο τέλος της εκδήλωσης.

Με την παρουσίαση γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει ένας διάλογος για το ιστορικότερο μοναστήρι της Άνδρου. Συνάμα να ανοίξει δρόμος για παρουσίαση στην πορεία και από άλλους και των άλλων μοναστηριών του νησιού μας.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet