Δομήνικος από την Κρήτη"... και η Δανάη από την Άνδρο!...

 
Πώς ξεκίνησε ο ζωγράφος; Ποιο το σκηνικό της εποχής; Πώς έφυγε από την Κρήτη; Η Δανάη Μπασαντή - με καταγωγή από την Άνδρο - θα μας μεταφέρει σε εκείνη την περίοδο της Κρήτης και θα δείξει με ένα παραμύθι ότι όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, βρίσκεις κατανοητούς και απλούς τρόπους να εξηγήσεις την ιστορία και την τέχνη σε μικρούς και μεγάλους...
 
 Οι εκδόσεις 24 γράμματα παρουσιάζουν το βιβλίο "Ο Δομήνικος από την Κρήτη" 
 
Συγγραφέας: Δανάη Μπασαντή - Εικονογράφηση: Κατερίνα Ζάκκα (ΙΤΖΙ)
 
 
 
Ένα ταξίδι γνωριμίας με τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον επονομαζόμενο Ελ Γκρέκο. Σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online https://24grammata.com/product/70756/ Μπορείτε, ακόμα, να τα παραγγείλετε και τηλεφωνικά 210 612 70 74, αντικαταβολή, κούριερ, παράδοση την επόμενη εργάσιμη ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.
 
 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
 
Αντίκρυ στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης, ένα απόγευμα ο παππούς Θεόφιλος, ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο, δείχνει στον δεκάχρονο Σήφη, μια παλιά εικόνα, την “Προσκύνηση των μάγων”. Παππούς και εγγονός βουτάνε στο πολύχρωμο και γεμάτο συμβολισμούς σύμπαν της εικόνας, ξεκινώντας ένα ταξίδι γνωριμίας με τον δημιουργό της, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον επονομαζόμενο Ελ Γκρέκο. Έναν σπουδαίο καλλιτέχνη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στης Κρήτης το Μεγάλο Κάστρο το 1541, όταν ο Χάνδακας, όπως λέγαν τότε το Ηράκλειο, ήταν κατακτημένος απ’ τους Βενετούς. Ώσπου στα 27 του χρόνια έφυγε για Ιταλία και στη συνέχεια για Ισπανία. Κι εκεί στην Δύση έφτασε με την τέχνη του να θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους του κόσμου.
 
 
Η Δανάη Α. Μπασαντή γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου 1993. Σπούδασε Αρχαιολογία, με ειδίκευση στην Ιστορία της Τέχνης στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει δημοσιεύσεις στο λογοτεχνικό περιοδικό «(δε)κατά», συμμετείχε στο βιβλίο «Άνδρος 200 χρόνια» (2021 Εκδ. Νεα Διάσταση – Εν Ανδρω) με την μελέτη της "Ευανθία Καΐρη: Η πρώτη λογία της νεότερης Ελλάδας" και σε λεύκωμα της Ζωής Τηγανούρια «Η Μέρα του Ξεριζωμού» (2022) με το διήγημα της "Μια ιστορία από τη Σμύρνη". Είναι στη συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας Frapress και διατηρεί δικό της blog το skepsuto. blogspot.gr. Συνεργάζεται ως επίτιμο μέλος με το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Ραφήνας και ως εθελόντρια και ερμηνεύτρια με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.
 
 
Η ΙΤΖΙ (Κατερίνα Ζάκκα) γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1999. Είναι τελειόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Το 2022 έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο του κόμικ με την αυτοέκδοση της «ΠΑΝΙΚ ΑΤΤΑΚ» στο Comicdom con AThens. Αν και ακόμη φοιτήτρια παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Το 2019 έγινε εθελόντρια στο Χαμόγελο του παιδιού (Τμήμα δημιουργικής απασχόλησης σε νοσοκομεία Παίδων) ενώ από το 2022 προσφέρει εθελοντική εργασία στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: (Κατάστημα Κράτησης Θήβα) ως υπεύθυνη εικαστικών της δημιουργικής απασχόλησης μέσα στην κοινότητα. Τέλος έχει συμμετάσχει ως SPEAKER στο TEDx Χανίων (2022) ενώ ταυτόχρονα διατηρεί καλλιτεχνική σελίδα στο instagram itzi. artz όπου έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό της ως σκιτσογράφος.
 
 
 
ΣΕΙΡΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (αρ. σειράς 429)
Τίτλος: Ο Δομήνικος από την Κρήτη
Συγγραφέας: Δανάη Μπασαντή
Εικονογράφηση: Κατερίνα Ζάκκα (ΙΤΖΙ)
Εξώφυλλο: Σύνθεση - Προσαρμογή - Χρώμα: Κατερίνα Ζάκκα (ΙΤΖΙ)
Σκίτσο πόλης από ιστορική χαλκογραφία: Αλεξάνδρα Σκαμάγκα
Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Σκαμάγκα
Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης:
Αθήνα, Μάιος 2023
Σελίδες: 100
Διάσταση σελίδας: 17x24cm
Γραμματοσειρά: Myriad Pro
Χαρτί: Velvet
ISBN: 978-6182-015-995
Συντονίστρια έκδοσης: Καλλιόπη Αγραφιώτη
Εκδόσεις: 24γράμματα / Γιώργος Δαμιανός
Διεύθυνση / Κεντρική Διάθεση:
Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34
Τηλ.: +30 210 612 70 74
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web site / e-shop: www. 24grammata.com
Copyright © 2023 24γράμματα
H γραφιστική επεξεργασία
έγινε στο ατελιέ γραφικών τεχνών
των εκδόσεων 24γράμματα
(Λεωφ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι, τηλ. 210 612.70.74)
Υπεύθυνη ψηφιακής σελιδοποίησης: Κατερίνα Μηνογιάννη

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet