ΑΡΓΟΤΕΡΑ-ΑΡΓΟΤΕΡΑ πλακώσαν στην Χώρα και τα κότερα!

Αν κάτι είναι υπέροχο αυτές τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες του Ιουνίου στην Άνδρο - ιδίως στην Χώρα - είναι η ατέλειωτη μαγεία εκείνων των πρωινών στιγμών - γιατί περί στιγμών πρόκειται - όπου η νύχτα φεύγει και η μέρα έρχεται. Είναι οι στιγμές του αξημέρωτου πρωινού. Ο ήλιος υπονοείται από το φως. Αλλά δεν έχει εμφανιστεί. Το φως υπονοεί την μέρα που έρχεται. Το γκρίζο κυριαρχεί σε όλες τις αποχρώσεις του. Είναι αυτό που λένε "οι 50 αποχρώσεις του γκρι". Εκείνη την ώρα η θάλασσα ανασένει. Η ανάσα της έχει μια αύρα αρμύρας. Είναι η ώρα που ξεκινάνε το ταξίδι τους τα κότερα. Αεροπόροι και ναυτικοί αυτή την ώρα την λένε "πρώτο φως".   

Εκείνη την ώρα, την στιγμή της εναλλαγής διάλεξε ο καπετάνιος του σούπερ-γιωτ να αναχωρήσει από την Χώρα. Ξανοίχτηκε βόρεια αργά. Κοίταξε το λιμάνι που άφηνε. Το ιστιοφόρο που ακόμα κοιμόταν στο Νεομποριό. Κι έφυγε. Μαζί του πήρε και την στιγμή της εναλλαγής. Το καλοκαίρι είναι εδώ...

Το σούπερ-γιώτ ITASCA ήρθε πριν τις εκλογές κι έφυγε μετά τις εκλογές. Έμεινε 5 μέρες. Ανήκει σε Εμπειρίκο. Έναν από όλους. Από την Χώρα. Μια πινελιά του 20ου αιώνα στον 21ο. 

Άλλη μια φωτογραφία του γιωτ στον Νειμποριό.

Με το που έφυγε το ένα σούπερ-γιωτ ήρθε το άλλο. Σα να έχει κάποια κίνηση το λιμάνι της Χώρας. 

Μετά έφτασε και το σκάφος του Σ. Πολέμη για καλοκαίρι.

Και ακόμα: συνεχίζουν να φτάνουν και ιστιοφόρα. Σα να άνοιξε η Χώρα πανιά...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet