Προέκυψε νησί... στο Μπατσί!!! Η άμπωτης των ημερών...

Η φωτογραφία εντυπωσιακή. Την έστειλε ο Δημήτρης, παλαιός συνοδοιπόρος, στο μεγάλο ταξίδι του Εν Άνδρω, στην Άνδρο. Στο έρημο και μοναχικό Μπατσί των ημερών στην παραλία εκεί που είναι το μπαρ Αλς και η βεράντα του Ευτύχη εδημιουργήθη "νήσος τις"!!! Υποχώρησαν τα νερά λόγω της χειμερινής άμπωτης και ξεπρόβαλε μια νησίδα άμμου εκεί που υπήρχε θάλασσα. Ανάλογα τα ρεύματα και την φουσκονεριά ή θα σταθεροποιηθεί ή θα χαθεί το επόμενο διάστημα. Αυτά είναι τα "παιχνίδια" της θάλασσας στο Μπατσί. 

Αλλά και στο Νειμποριό έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα όταν τραβιούνται τα νερά και η λεπτή αμμουδερή παραλία γίνεται ξαφνικά μια ορθάνοιχτη και μεγάλη παραλία.  Φαινόμενα της εποχής. Φαινόμενα του καιρού. Φαινόμενα που ξαφνιάζουν για λίγο πριν ενσωματωθούν ή χαθούν από τον καθημερινό ορίζοντα της ζωής μας. Ένα τέτοιο είναι και το νησί των ημερών στο Μπατσί. Κι ο Δημήτρης ήταν εκεί, λίγο ξαφνιασμένος, λίγο απορημένος, αλλά πολύ έτοιμος να το φωτογραφίσει. 

Μετά τα παραπάνω παραφράζοντας τη διάσημη φράση του Σεφέρη " Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει" μπορούμε να πούμε πως για τον φίλο μας πως "όπου και να ταξιδέψει η Άνδρος τους πληγώνει..." Από την αμμουδερή παραλία και το νέο νησάκι της στο Μπατσί μέχρι τα σκληρά βράχια που καθώς τραβήχτηκαν πίσω τα νερά της θάλασσας βγήκαν στον αφρό των ημερών. Αυτή είναι η παραλιακή τοπιογραφία της Άνδρου των χειμερινών ημερών. Και μια και συνηθίζουμε στο Εν Άνδρω να μπλέκουμε την ποίηση με το τοπίο ένας τελευταίος στίχος για την ομορφιά και την μοναξιά της εποχής στο νησί. Παραφράζοντας αυτή τη φορά τον Λόρκα που έγραψε κάποτε θλιμμένα, "Κόρντομπα, μακρινή και μόνη", εμείς αφιερώσουμε στον Δημήτρη τον στίχο: "Άνδρος, μακρινή και μόνη"...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet