Στις 26/10 - καιρού επιτρέποντος - ίσως έρθει κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο!!!

 

Το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο Filoxenia στο Μπατσί το 2019... 

Γίνονται προσπάθειες να έρθει στις 26 Οκτωβρίου 2021 το πρώτο για εφέτος κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο. Το φέρνει γνωστός πράκτορας του νησιού. Το πλοίο λέγεται «La Belle de l' Adriatique» είναι βέλγικης εταιρείας. Είναι 110 μέτρα μήκος και μεταφέρει 170-200 επιβάτες. Ήδη στο Γαύριο σήμερα το πρωί Τρίτη 19/10 έγινε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του Δήμου και της εταιρείας με θέμα τις προδιαγραφές ασφαλείας που είναι πολύ αυστηρές.

Το πλοίο αν τα καταφέρει να έρθει θα δέσει στο λιμάνι. Θα προέρχεται από Πειραιά. Η άφιξη του, αν ο καιρός το επιτρέψει, θα γίνει στις 26/10 ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 το πρωί. Οι επιβάτες πάλι υπό την αίρεση του καιρού, θα βγουν στο νησί μέχρι το απόγευμα. Το πλοίο προβλέπεται να αναχωρήσει για Σαντορίνη το απόβραδο της ίδιας μέρας στις 19:00 για Σαντορίνη.

Δύο παρατηρήσεις. Το πρώτο αναφέρεται στην άφιξη του πλοίου. Όπως βλέπουμε το να έρθει κρουαζιερόπλοιο είναι θέμα πρακτόρευσης και προτάσεων στην εταιρεία. Αλλά και βέβαια σωστής εξυπηρέτησης ώστε να ενταχθεί και η Άνδρος στον κύκλο των λιμανιών του. Τα δεύτερο είναι συνάρτηση και παραγόντων όπως η ασφάλεια, η τύχη κλπ. Εν προκειμένω ο καιρός που προβλέπεται για την μέρα άφιξης δημιουργεί προβλήματα.

Κι ένα συμπέρασμα: Αν οι τουριστικές επιχειρήσεις της Άνδρου αρχίσουν να το ψάχνουν και να το κυνηγάνε τότε όπως βλέπουμε μπορεί το νησί με τον ένα (μικρότερα σκάφη που μπορούν και δένουν στο λιμάνι) ή τον άλλο τρόπο (λάτζες που μπορούν να βγάζουν έξω τον κόσμο) να γίνει σταδιακά προορισμός κρουαζιέρας.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το καταλληλότερο λιμάνι είναι της Χώρας και του Μπατσίου για αποβίβαση τουριστών απο κρουαζιερόπλοιο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ότι γίνεται για την άνοδο του τουρισμού στο νησί είναι καλό ! Μακάρι ο καιρός να το επιτρέψει, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και να δούμε στις 26 του μήνα ένα κρουαζιερόπλοιο στην Άνδρο έστω και για λίγες ώρες , ας μην μεμψιμοιρούμε συνέχεια αν υπάρχει λιμάνι κατάλληλο ή δεν υπάρχει ,άλλωστε οι ευθύνες για το θέμα αυτό είναι μάλλον διαχρονικές !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Χωρίς λιμάνι θέλετε κρουαζιέρα.
Όνειρα κάνετε.
Τώρα δικαιώνονται όσοι φωνάζουν δύο χρόνια για λιμάνι στο Γαυριο

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ενω η Σαντορίνη έχει λιμάνι για 4 κρουαζιερόπλοια ημερησίως ε; Ή, μήπως η Μύκονος έχει λιμάνι κι αυτή για 4 κρουαζιερόπλοια ημερησίως ε;
Εδώ δεν έχουμε λιμάνι για τα πλοία της γραμμής τόσα χρόνια και κανείς δεν έκανε τίποτα. Τώρα που ξεκίνησε κάτι ήρθαν αυτοί που φωνάζουν να μην γίνει... τίποτα!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Άκουσα ότι το φέρνει ο Αδαμης Βασίλης το κρουαζιερόπλοιο
Αληθεύει?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΟΧΙ. Τον λένε Πέτρο αυτόν που το φέρνει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Αν καταφέρει να δέσει στο Γαυριο χωρίς ρυμουλκά εγώ θα γίνω παπάς. Είναι ποτέ δυνατόν να ρισκάρει ο πλοίαρχος του να μπεί στο Γαυριο με ένα τέτοιο πλοίο το οποίο δεν διαθέτει bow thrusters και stern thrusters, διπλές μηχανές κτλ;