Τι γίνεται με την μονάδα τεχνητού νεφρού στην Άνδρο;

Γράφει ο Πέτρος Καλογρίδης

Πρόεδρος Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου

 

Το κτήριο του Μουστακείου Κληροδοτήματος στην Πίσω Μεριά

Σήμερα και μετά από συζήτηση με τα μέλη του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου αποφάσισα να εκφράσω τις σκέψεις μου για την ίδρυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο. Γνωρίζουν οι περισσότεροι στην Άνδρο ότι έστειλα ως πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου αίτημα στη Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη με θέμα: την κάλυψη της δαπάνης εκμίσθωσης κτηρίου για την εγκατάσταση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο. Με αριθμό πρωτ. 22 στις 15/ 03/2024.

Το κτήριο πληροί όλες τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τους μηχανικούς, για να εγκατασταθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο. Ίσως οι περισσότεροι να γνωρίζεται ότι μετά από 13 χρόνια βρέθηκε πάλι με τη βοήθεια του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου επενδυτής.

Το κτήριο ανήκει στο Κληροδότημα Πέτρου Μουστάκα. Το αίτημα κοινοποιήθηκε στο Δήμο Άνδρου, στην Έπαρχο Άνδρου κ στο Κληροδότημα Πέτρου Μουστάκα. Ο Δήμος Άνδρου και ο κ. Θεοδόσης Σουσούδης, καθώς και όλο το δημοτικό συμβούλιο, δεσμεύτηκαν ότι αν δεν καλύψει κάποιο μέρος του ποσού το Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη, το υπόλοιπο του ποσού ή όλο το ποσό θα το καλύψει ο Δήμος Άνδρου.

Και αναρωτιέται ο Σύλλογος Νεφροπαθών Άνδρου, πόσο δύσκολο είναι να αποφασίσει θετικά ή αρνητικά η διαχειριστική επιτροπή ΜΩΡΑΪΤΗ; Γιατί καθυστερεί 2 μήνες τουλάχιστον; Ήταν ευχή όλων μας ότι μετά το αίτημα μας, όλοι οι φορείς θα ανταποκρίνονταν άμεσα, (όπως μας είχαν υποσχεθεί), για να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος!!!

Το ιδανικό όλων στο μυαλό μας θα ήταν αμέσως οι εμπλεκόμενοι φορείς να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και με συντονισμένες κινήσεις να φέρουμε σε πέρας το εφικτό αποτέλεσμα, που θα μας λυτρώσει από την απουσία από τον τόπο μας και την αδιάκοπη οικονομική επιβάρυνση. Ίσως και να μη βρεθεί ξανά κάποιος επενδυτής, ειδικά με τις τόσες οικονομικές επιβαρύνσεις που υπάρχουν. Ελπίζω η ΑΓΩΝΙΑ όλων των Νεφροπαθών της Άνδρου να τελειώσει σύντομα....ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μεγαλη ευθυνη εχουν οι διαχειριστες των Ιδρυματων που αναφερετε στην επιστολη σας και μετα ο Δημος.
Δυστυχως δεν έπρεπε να τους εχετε εμπιστοσυνη. Ειναι πολυ λυπηρο το θεμα.Μακαρι να βρεθει λυση

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΕΤΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΝΙΣ,ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ,ΒΑΨΙΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΣΑΣ? ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ