Πυροσβεστικά μαθήματα ή αφού δεν μαθαίνουν οι μεγάλοι ας μάθουν οι μικροί

Οι μικροί μαθαίνουν για τα πυροσβεστικά οχήματα σε ένα περιβάλλον ...διακοπών! Αν κρίνουμε τουλάχιστον από το φόντο της φωτογραφίας...

Αφού δεν μαθαίνουν οι μεγάλοι μόνη ελπίδα είναι τα παιδιά. Μάλλον έτσι σκέφτονται τον τελευταίο χρόνο στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Άνδρου και έχουν πάρει πήραν σβάρνα όλα τα δημοτικά της Άνδρου. Έτσι μετά το Κόρθι, την Μεσαριά, το Γαύριο τώρα έκαναν μαθήματα πυρόσβεσης και αποφυγής πυρκαγιάς χτες στο δημοτικό σχολείο στο Μπατσί.

Με τόσες φωτιές που βάζουν οι μεγάλοι φαίνεται πως μάλλον απηύδησαν οι πυροσβέστες! Τουλάχιστον εκπαιδεύοντας τους μικρούς μαθητές των 6-12 χρόνων έχεις μια ελπίδα πως σε 5-10 χρόνια που θα μεγαλώσουν θα έχουν μάθει το …μάθημα! Και έτσι μπορεί να μειωθούν οι πυρκαγιές! Ή, ακόμα καλύτερα να σταματήσουν οι εμπρησμοί! Να που οι πυροσβέστες εκτός όλων των άλλων κάνουν κινούνται με …προοπτική!

Μάθημα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας στην τάξη με διαφάνειες και άλλο εποπτικό υλικό.

Κατά τα άλλα το πυροσβεστικό μάθημα, ενόψει καλοκαιριού εξαιρετικά επίκαιρο μάλιστα, στο δημοτικό σχολείο στο Μπατσί (όπως και στα άλλα δημοτικά της Άνδρου που προηγήθηκαν) διήρκεσε 3 ολόκληρες ώρες. Από αυτές η μιάμιση ώρα ήταν θεωρία, μισή ώρα ερωτήσεις-απαντήσεις και μισή ώρα γνωριμία με τα οχήματα και τις λειτουργίες τους.

Μάθημα στο προαύλιο του σχολείου.

Και τέλος αναμνηστική φωτογραφία με τους δασκάλους και τις δασκάλες με φόντο (τι άλλο;) το πυροσβεστικό όχημα!

 

Αυτά για να μην λέμε πως τίποτα δεν γίνεται στο νησί μας. Αρκετά πράγματα γίνονται και τα καλύτερα είναι ίσως στην εκπαίδευση των μικρών που δίνουν την ελπίδα πως πολλά από τα στραβά που αντιμετωπίζουμε θα περιοριστούν σταδιακά. Ανάμεσα τους η μάστιγα των δασικών πυρκαγιών που αφήνουν πίσω τους πολλά προβλήματα στο νησί μας.

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet