Κλιμάκιο της πυροσβεστικής διέσωσε δύο Ιταλούς τουρίστες στην κάτω Παλαιόπολη

 

Φωτογραφία μετά απο τη διάσωση 

 Σήμερα το απόγευμα στις 5:30, το Διεθνές Κέντρο Έκτακτων περιστατικών (τηλέφωνο: 112) ειδοποιήθηκε ότι στην Άνδρο δύο Ιταλοί τουρίστες είχαν χαθεί στην περιοχή της Παλαιόπολης.Το Διεθνές Κέντρο επικοινώνησε με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία του νησιού.

Κατόπιν συγκροτήθηκε ομάδα, με επικεφαλής τον υπεύθυνο της πυροσβεστικής της Άνδρου, από ένα αστυφύλακα και πέντε πυροσβέστες οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή και κατέβηκαν το περιπατητικό μονοπάτι. Εκεί διαπίστωσαν πως μια ομάδα των Ιταλών είχε πάει προς Πούντα, αυτοί δεν είχαν χαθεί, η άλλη ομάδα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, είχε πάει προς Κόλυμπο. Τα δυο άτομα που είχαν πάει προς Κόλυμπο είχαν βγει από το μονοπάτι και είχαν χαθεί. Όταν το κατάλαβαν ειδοποίησαν το Εθνικό Κέντρο Έκτακτων περιστατικών.

Η ομάδα διάσωσης τους βρήκε στις 7:30 ώρα λίγο πριν βραδιάσει και τους μετέφερε με ασφάλεια πίσω.  

 

   "εν Άνδρω"

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής 

 

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος

Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση  Νοτίου Αιγαίου

Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Ερμούπολη 03/09/2015

Σήμερα Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2015 και περί Ω/17:25 περίπου δύο (2) άτομα Ιταλικής υπηκοότητας, ένα άνδρας και μία γυναίκα, αποπροσανατολίστηκαν της πορείας τους με αποτέλεσμα να χαθούν στην περιοχή «Καλαμάκι – Απροβάτου» της νήσου Άνδρου.

       Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, μετά από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ  η οποία ειδοποιήθηκε από τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112,  μετέβη με τέσσερις (4) υπαλλήλους , τον προϊστάμενο του Κλιμακίου και έναν υπάλληλο της ΕΛ.ΑΣ προς ανεύρεσή τους.

        Οι παραθεριστές βρέθηκαν μετά από 3ωρη προσπάθεια των ανδρών της πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ πλησίον μονοπατιού στην θέση «Κάτω Παλαιόπολη» και χαίρουν άκρας υγείας.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι άλλο θα ακούσομε ακόμα....
Αυτοί κάνουν για να εξερευνήσουν τον Αμαζόνιο.