Η εκπομπή για τον δρόμο στην κορυφή της Κουβάρας (φωτορεπορτάζ)

 Στιγμιότυπα της εκπομπής για τον δρόμο της Κουβάρας στο κανάλι "Εψιλον"

 Η αρχή του δρόμου της Κουβάρας. Από ένα σημείο του δρόμου Βουρκωτής-Άρνης.

Η εκπρόσωπος των περιβαλλοντικών αρχών με νηφάλιο τρόπο θέτει το ζήτημα της διάνοιξης του δρόμου.

Η θέση για διαταραχή του οικοσυστήματος με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Ο δρόμος της Κουβάρας όπως παρουσιάστηκε στην εκπομπή.

Ο Ευδόκιμος εξηγεί τις απόψεις του για την λειτουργία που έκανε στους Αγίους Σαράντα.

Και θυμώνει όταν του λένε κάποιοι ανώνυμοι πως έκανε παρανομία πηγαίνοντας εκεί να λειτουργήσει στο αρχαίο ξωκλήσι...

 

ΣΧΟΛΙΟ: Ο αρχικός λόγος αυτής της σειράς αναφορών της Άνδρου ήταν ο δρόμος της Κουβάρας και αυτοί που τον διάβηκαν για να λειτουργήσουν το πανάρχαιο εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα στην κορυφή του βουνού. Στο τέλος αυτό έγινε κόντρα περί νομιμότητας του δρόμου. Κατανοητό γιατί ο δρόμος διανοιχθηκε παράνομα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014.

Σκοπός του ήταν η προσέγγιση στο πανάρχαιο εκκλησάκι. Κάποιοι μιλούν για συμφέροντα. Μόνο που αυτά εξέλιπαν οριστικά με απόφαση του υπουργείιου Περιβάλλοντος. Ο φάκελος ανεμογεννητριες στο Πέταλο έκλεισε οριστικά με απόφαση του ΥΠΕΚΑ στο τέλος του 2014: η Κουβάρα είχε κηρυχθεί προστατεύομενος χώρος. Άρα, από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι άλλο πέρα από την πρόσβαση στο πανάρχαιο και μοναδικής αξίας εκκλησάκι.

Η Ορνιθολογική δέχτηκε καταγγελία και παρενέβη με επιστολή της στο Εν Άνδρω εξηγώντας την θέση της και την θέση του δασαρχείου. Μόνο που εδώ υπάρχει μια νομική λεπτομέρεια: ένας διανοιγμένος δρόμος είναι ένας δρόμος και επιτρέπεται να τον διασχίζουν οι πολίτες. Άρα, αδίκως κατηγορούν κάποιοι όσους πήγαν στον εσπερινό των Αγίων Σαράντα. Ή, όσοι ξαναπάνε κάποια άλλη φορά να λειτουργήσουν το ξωκλήσι. Αυτά λένε οι νόμοι.

Άλλωστε οι περισσότεροι δρόμοι στην Άνδρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα άνοιξαν γιατί υπήρχε κάποια χρήση. Δεν μπορεί να μην μιλάμε για τον παράνομο δρόμο που πάει στο μαντρί ενός κτηνοτρόφου σε περιοχή σπανίας ομορφιάς, τον δρόμο που συνδέει ένα χωριό με άνα άλλο; Ή, αυτοί που ανεβάινουν στο Πέταλο ή στους Γερακώνες; Όπως και τόσοι άλλοι;

Συνεπώς πρέπει να μπει ένα όριο. Πρέπει να ισχύει για όλους και όχι μόνο για την Κουβάρα. Δεν είναι έυκολο να κλείσουν διανοιγέντες δρόμοι. Δεν είναι εύκολο να καταπίνουμε την κάμηλο και να διυλίζουμε τον κόνωπα. Ο δρόμος της Κουβάρας είναι παράνομος όπως μερικές εκατοντάδες άλλοι που πάνε σε περιοχές σπάνιας και άγριας ομορφιάς στην Άνδρο. Να κάτσουμε να το συζητήσουμε χωρίς φανατισμούς και υπερβολές. Ότι ισχύσει πρέπει να ισχύσει για όλους. Δεν υπάρχουν άλλωστε νόμοι αλά κάρτ...  

"Εν Άνδρω"

H ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

 

 Εντυπωσιακό stand up του Σωτήρη Καραμίτζα  στην κορυφή της Άνδρου με φόντο το απέραντο μπλε του Αιγαίου

Το κανάλι "Έψιλον" μετά την πρώτη αναφορά του στα δρώμενα της Άνδρου (στοιχεία πήρε από την δημοσίευση του Εν Άνδρω) με αφορμή την λειτουργιία στο εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα στην κορυφή της Κουβάρας και αυτούς που ανέβηκαν επανήλθε στο νησί μας. Τη νέα αφορμή την πήρε πάλι το "Εψιλον" που τηλεφώνησε στην Ορνιθολογική Εταιρεία ρωτώντας για την επιστολή της στο Εν Άνδρω για ¨χρήση και προβολή ενός παράνομα διανοιγμένου δρόμου".

Ο Σωτήρης και ο Ανδρέας στην κορυφή της Κουβάρας παίρνουν πανοραμικά πλάνα της Άνδρου για την εκπομπή του "Έψιλον"

Στο νησί βρέθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκεύη ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καραμίτζας και ο κάμεραμαν Ανδρέας Ρουμελιώτης. Ανέβηκαν στην Κουβάρα και έμειναν έκθαμβοι από την πανοραμική θέα και ένοιωσαν συγκίνηση μπροστά στο εκκλησάκι της κορυφής. Συζήτησαν για τις διαμαρτυρίες της Ορνιθολογικής με τον διαχειριστή του Εν Άνδρω σε ξενοδοχείο της Χώρας και με τον πατέρα Ευδόκιμο στην Πανάχραντο για την λειτουργία που τέλεσε στους Άγιους Σαράντα και για την σχέση του με την Ελένη Μενεγάκη.

"Εν Άνδρω" 

    

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο πνεφματικος της ΕΛΕΝΗΣ να κανη τη δουλεια του που ειναι να εξομολογει την ελενη και τη καθε Ελενη.δεν εχει καμια δουλια να ανοιγη δρομους

This comment was minimized by the moderator on the site

Κε philip.άλλο το, να το κάνω δεκτό ,το σχόλιο , κάνω δεκτή την αίτηση σου,,και άλλο το ρήμα δέχομαι,ε τι να κάνω αν και ''λόγω του κολλήματος του μυαλού μου''που γράφετε εσείς, τα Ελληνικά μάλλον τα κατέχω ...Α και ότι εκπροσωπούμε συμφέροντα εδώ βέβαια γελάμε πολύ δυνατά mister philip και γιατί το ίδιο να μην ισχύει και για σας;;υπάρχουν προγράμματα κοινοτικά της Ε.Ε εννοώ, που οι κατ ''επάγγελμα'' οικολόγοι τα κονομάνε μια χαρά. και η άλλη οικολόγα η ''Ανώνυμη''που συμφωνείτε απολύτως μαζί της, , όπως μου λέτε,ενώ γράφει κάπου.ότι οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων θα είναι πατριώτες μας και ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγομαι,και είναι πλήρως ενημερωμένη,όταν της είπα να πάει στον εισαγγελέα μούγκα και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Κάντε το εσείς mister philip,πάτε στον εισαγγελέα.δεν μπορεί να μην ξέρετε ποιος άνοιξε τον δρόμο.Άντε ντε όχι μαγκιές του πληκτρολογίου Και τα βάζεις mister και με τον Κύριο που συμφώνησε μαζί μου,σας λέει και αυτός εσείς που διατείνεστε ότι γνωρίζετε μιλήστε να ξεσηκωθούμε .......Πόσες φορές έγραψα στα σχόλια μου αν τολμήσουν να κάνουν κάτι με ανεμογεννήτριες θα πέσει πολύ ξύλο.Διάβασε κύριος ξανά τα σχόλια μου για να μην αρπάς απ τον σωρό και λες ότι σου κατέβει.Θέλω τελειώνοντας να ευχαριστήσω τον Κύριο Μπασαντή που μας ανέχθηκε,εμένα τουλάχιστον, στο ''ματς ''αυτό και φαντάζομαι ότι κάποιος αντικειμενικώς κρίνοντας θα κατάλαβε τι γίνεται με τους όψιμους οικολόγους για την συνέχεια ......οψόμεθα.Σας ευχαριστώ θερμώς Κε Μπασαντή που αναρτήσατε τα σχόλια μου ,με τα οποία διατύπωνα τις απόψεις μου που όπως ξαναέγραψα δεν αποτελούν δα και θέσφατο και έθετα ερωτήματα που τελικώς ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ. Σας ευχαριστώ και πάλι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ηθελα να αναφερθω γενικα σε ολους σας που σχολιαζετε. Γνωριζω οπως και το εν ανδρω οτι οι μελετη για ανεμογεννητριες στην θεση κουβαρα εχει απορριφθει, μετα απο τις μετρησεις που εγιναν με ιστους απορριφθηκε , και λογο προστατευομενης περιοχης το απεκλησαν. Λοιπον ο δρομος προφανως εγινε για το εκκλησακι και οχι για ανεμογεννητριες.... Που στο κατω κατω αν δεν ειμαστε ολοι αθεοι εχουν δικαιωμα οσοι πιστευουν να πανε να προσκυνησουν. Απο οτι φαινεται και στις φωτο πηγε και ο Παπας της Αρνης... Οι αρνιωτες εκει ηταν, αν ειχαν προβλημα με τα χωραφια τους και τον δρομο δεν θα το ελεγαν??? Θα πηγαιναν στον εσπερινο?? Μηπως τους εξυπηρετει ο δρομος για να πηγαινουν στα ζωα τους?? Ο δρομος που εχει ανοιχτει πριν χρονια για τον προφητη Ηλια απο κατω,( εκει στην κουβαρα λιγα μετρα πιο κατω πανω στον βραχο), δεν ειναι παρανομος???εκει που ηταν οι ορνιθολογικη και οι υπηρεσιες??? Και οσο αφορα για τις εργασιες, μπορει καποιος ανθρωπος να θελει να φτιαξει το εκκλησακι οπως φτιαχτηκε και η Αγια Ειρηνη στα Αποικια. Δεν εγινε δα και κανενας δρομος με ασφαλτο!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ SITE "ΕΝ ΑΝΔΡΩ" :
ΠΡΩΤΟΝ,Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΩ ΤΟ "ΕΝ ΑΝΔΡΩ" ΣΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ.Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ-ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ,ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.
ΤΡΙΤΟΝ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΛΕΩ "ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ" ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΟΥ,ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ.Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΜΟΥ ΣΕ "ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΕΣ" ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ.
ΠΕΜΠΤΟΝ,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ,ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ...ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ.

ΕΜΒΟΛΙΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε είστε απίστευτος. Ανώνυμος εσείς γράφετε προσωπκά σχόλια για επώνυμα πρόσωπα, γράφετε συκοφαντίες για δημόσιες υπηρεσίες που προσφέρουν στο νησί μας. Και λέτε και τα σύκα-σύκα. Αλλά ανώνυμα για να μην μπλέξετε νομικά όπως λέτε!!!
Μας κρίνετε αδυναμους που διαχειριζόμαστε ένα δυναμικό site επώνυμα εσείς ένας φοβισμένος ανώνυμος. Και από πάνω θέλετε νας μας μπλέξετε σε περιπέτειας λογω της υπερτροφκής φαντασίας σας.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Κατεβαίνουν όλα τα σχόλια σας. Και τέρμα. Σκόρδα και κρεμύδια, όπως και εξυπνάδες, αλλού...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ: ΑΝΩΝΥΜΩΣ
"Αγάπη μόνο" γλυκούλα μου!!!! διαφωνούμε και θα συνεχίσουμε να διαφωνούμε απ' ότι φαίνεται!!! Βέβαια δεν έχετε ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να μου βάζετε λόγια λέγοντάς μου ότι καταγγέλω συγκεκριμένα πρόσωπα και συμπατριώτες μας! ΞΑΝΑλέω ότι μοιράζομαι μαζί σας όσα γνωρίζω από μόνιμους κατοίκους της περιοχής με τους οποίους προφανώς εσείς δεν έρχεστε σε επαφή!!! Μάλλον έχουμε διαφορετικό κοινωνικό στάτους και εσείς περιορίζεστε στα σαλόνια ενώ εγώ ζω με τους λιγοστούς εναπομείναντες αγρότες της Άνδρου! Εν πάση περιπτώσει, εσείς γιατί μου κάνετε τέτοια επίθεση; και πού κολλάει η Πάρνηθα; Και πώς ξέρετε εσείς αν και τι έκανα για τη χωματερή; Και όχι αγαπητή δεν θα σιωπήσω!!!! Θα γράφω όσα θέλω (εφόσον δεν προσβάλλω κανέναν και γράφω ευπρεπώς)! Αυτό το δικαίωμα μου το δίνει το Εν Άνδρω (το οποίο ευτυχώς που υπάρχει και ενημερωνόμαστε)! αν δεν σας αρέσει μην διαβάζετε τα σχόλιά μου!!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Για την ΑΝΩΝΥΜΗ: Χυλός πολύς και από τηγανίτα τίποτα.Αν έχετε στοιχεία όπως σας ξαναέγραψα κάντε καταγγελίες για τους συγκεκριμένους που άνοιξαν τον δρόμο, ονομαστικώς .Όχι μπούρου-μπούρου θεωρία και άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.Γνωρίζετε κυρία μου ότι κάποιοι άνοιξαν ,παρανόμως να το δεκτό,τον δρόμο για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες;;α και ξενοδοχεία και μάλιστα από πατριώτες μας που ξέρετε και τα ονόματά τους;; στον εισαγγελέα με ονόματα και διευθύνσεις; Αποδείξτε αυτά που λέτε αλλιώς σιωπήστε .Για την χωματερή στην αρχαία Ζαγορά κουβέντα το εκκλησάκι μόνο σας ενδιαφέρει;;; Εγώ που δεν είμαι τόσο φανατική οικολόγος σαν εσάς,αν είχα στοιχεία για όσα γίνονται και μάλιστα τα περισσότερα παρασκηνιακώς ήδη θα τα είχα καταγγείλει εδώ με ονόματα, και βεβαίως θα είχα πάει στον εισαγγελέα. Αλλιώς σιωπή και πάψτε να κάνετε τον προστάτη της Άνδρου.Δεν θα ξαναμπώ στον κόπο να ασχοληθώ με κάποια που εκτοξεύει λάσπη χωρίς να μας αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία.Και κάτι άλλο κυρία, αν εξαιρέσουμε την περίπτωση που λέτε ότι γνωρίζετε ότι ο δρόμος έγινε για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες,κάτι για το οποίο και εμείς που δεν έχουμε τις τεράστιες δικές σας οικολογικές ευαισθησίες ,αν γίνει κάτι τέτοιο όπως έγραψα ξανά θα πέσει πολύ ξύλο,λέω αν δεν τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες ποια είστε εσείς που θα με εμποδίσετε να ανεβώ στο στο βουνό να θαυμάσω την υπέροχη θέα που βλέπω στις φωτο;;και να επισκεφθώ και το συγκεκριμένο εκκλησάκι;;Α και για τα ξενοδοχεία που για αυτά έχετε αντίρρηση ευτυχώς που δεν είσαστε εκεί να εμποδίσετε την κατασκευή του ξενοδοχείου στην Πάρνηθα χρόνια πριν.Χα χα χα.Σας αφήνω να συνεχίσετε την λάσπη στο ανεμιστήρα χωρίς να έχετε το θάρρος για τέτοιου είδους καταγγελίες να γράφετε με Ονοματεπώνυμο.Εγώ γράφω Ανωνύμως όμως δεν κατηγορώ ,τις απόψεις μου καταθέτω που δεν αποτελούν βεβαίως και θέσφατο,και βάζω ερωτήματα τα οποία μένουν ουσιαστικώς αναπάντητα ........

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ: "Η Ανωνυμία είναι το ήμιση του παντός"
Χαχαχαχαχα για σκέψου! ακόμα και ανώνυμα προκλήθηκε πανικός!!! Μοιράστηκα μαζί σας όσα γνωρίζω και δεν αναφέρθηκα σε ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο άτομο και ούτε θα το έκανα αυτό ποτέ έτσι απροκάλυπτα! Αλλά μάλλον η αλήθεια πονάει είτε επώνυμα είτε ανώνυμα. Σχετικά με το ότι μόνο εγώ τα γνωρίζω όλα αυτα, να ξέρετε ότι ο κόσμος το 'χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι!!! Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν μια έρευνα και να ανακαλύψουν μόνοι τους τι παίζεται από πίσω!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ: ΑΝΩΝΥΜΩΣ
Επειδή δεν με γνωρίζετε σας πληροφορώ ότι ναι έχω κάνει κατά καιρούς ότι περνούσε από το χέρι μου για να καταγγείλω όλες τις απαράδεκτες ενέργειες που οφελούν τις τσέπες μόνο μερικών "πουλημένων"!!!! Και δεν το κατάλαβα, από πότε είναι ντροπή να έχει κάποιος και εμπεριστατομένη άποψη και οικολογική συνείδηση; Επίσης, βλέπω ότι επαναλαμβάνετε τα ίδια άτοπα και εκτός θέματος επιχειρήματα! Τι έγινε; Σας τελείωσαν τα επιχειρήματα και λέτε τα ίδια και τα ίδια; Μόλις δείτε ανεμογεννήτριες και πολυτελή ξενοδοχεία στο σημείο των Αγίων Σαράντα τα ξαναλέμε!!!! Όσο για τα αρχαία σας παραπέμπω σε ένα πολύ αξιόλογο άρθρο του Εν Άνδρω με τίτλο "Στους Άγιους Σαράντα στην Κουβάρα"! παραθέτω ένα από τα σχετικά με το θέμα μας σημεία : "Στο σημείο που είναι το εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα το υψόμετρο είναι 950 μέτρα! Όπως σχολιάσε ένας επισκέπτης "εδώ είναι η πύλη του ουρανού". Πέρα μακριά απλωνόταν το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου!...Οι Άγιοι Σαράντα στην Κουβάρα άναφέρεται ως εκκλησάκι προβυζαντινής περιόδου. Η φρυκτωρία που βρίσκεται δίπλα στο ξωκκλήσι είναι προ του 500 π.Χ. σύμφωνα με την αρχαιολογική υπηρεσία.". Σας παρακαλώ πολύ θέλω να σκεφτείτε την παρακάτω ερώτηση : Γιατί σταμάτησαν όλες οι εργασίες σχετικά με το δρόμο ξαφνικά; Μήπως, λέω μήπως, μπήκε στη μέση η αρχαιολογική υπηρεσία;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μεατξύ μιας ανώνυμης κυρίας (άρα δεν έχει όνομα) κι ενός άλλου που γράφει απλώς ανωνύμως (άρα έχει όνομα αλλά δεν το χρησιμοποιεί) θα προτιμήσω τον δεύτερο. Η πρώτη καταγγγέλλει τους πάντες και τα πάντα με αναφορές σε ανώνυμα πρόσωπα που κι αυτά καταγγέλλουν ανωνύμως άλλα τρίσχειρότερα. Επιπλέον καταγγέλλει ανώνυμο παρασκήνιο που μόνο αυτή γνωρίζει! Πάει δηλαδή από ανωνυμία σε ανωνυμία! Ο ανώνυμος κάνει τον κόπο και ρωτάει συγκεκριμένα πράγματα, αλλά μέχρι τώρα λαμβάνει γενικόλογες υποψίες σαν απαντήσεις (άρα ανώνυμες κι αυτές). Επιλέγω λοιπόν ως μάλλον σοφότερο αυτόν που γράφει ανωνυμως και ρωτά συγκεκριμένα πράγματα. Και περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες της ανώνυμης για τις ανεμογεννήτριες που θα μπουν στην Κουβάρα!!!
Μπορεί να μας πει η ανώνυμη κάποια στιχεία ώστε να ξεσηκωθούμε (ανωνύμως και επωνύμως) για να αποτρέψουμε την "καταστροφή". Διαφορετικά δεν συντρέχει λόγος να βγούμε από το σπιτι μας. Παρά μόνο να πάμε κι εμείς να δούμε την θέα από την Κουβάρα. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για τον ''βέρο ανδριώτη''Κύριε για διάβασε με προσοχή ΟΛΑ τα σχόλια μου και πιστεύω να έχεις τον κοινό νου να καταλάβεις τι εννοώ, και θα σου δοθούν οι απαντήσεις που νομίζεις ότι δεν σου έδωσα,γιατί η τοποθέτηση μου είναι ξεκάθαρη και ΚΥΡΙΩΣ χωρίς υστεροβουλίες , δεν έχω αναλάβει εγώ ''ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΣ'' να παριστάνω τον οικολόγο γιατί ξέρουμε πολύ καλά τι έχει γίνει με κάποια Προγραμματάκια Κοινοτικά οικολογίας εδώ και μερικά χρόνια στην Άνδρο..........Α και περιμένω ενημέρωση από την ΑΝΩΝΥΜΗ που έχει άριστη γνώση γιατί και από ποιους ανοίχθηκε αυτός ο δρόμος και ΚΥΡΙΩΣ τι συμφέροντα είχαν, κάνατε καταγγελία;;για συγκεκριμένα πρόσωπα,όχι αορίστως αυτό θα είναι μαγκιά .Γιατί πέραν του γεγονότος ότι ο δρόμος έγινε δίχως την άδεια των αρμοδίων αρχών,τι ζημιά ''οικολογική''έγινε στο συγκεκριμένο σημείο που δεν έχει γίνει σ άλλα σημεία της Άνδρου που γίνονται δρόμοι.Θέλω να μας ενημερώσει και για τα αρχαία και ποιας εποχής είναι......Και μιας και μιλούμε για αρχαία που είσαστε όλοι εσείς οι όψιμοι οικολόγοι που μας ξεφυτρώσατε εσχάτως στην Άνδρο όταν η χωματερή ήταν και είναι μέχρι σήμερα ''αγκαλιά με την Αρχαία Ζαγορά;;;εεεε που είσαστε;;;χρόνια τώρα;;;που είσαστε;;;;

Περισσότερα