Γαύριο: Γιορτή Χριστουγέννων 2017

Γιόρτασε και το Γαύριο την δική του γιορτή παραμονές των Χριστουγέννων. Με πρωτοβουλία των συλλόγων γονέων των σχολείων του και με συμμετοχή των παιδιών, των δασκάλων και των καθηγητών του, με συμμετοχή των επαγγελματιών του, του χορευτικού της Υδρούσας και την βοήθεια του Δήμου Άνδρου, την Παρασκεύη το βράδι 15/12 στήθηκε μια ζεστή γιορτή στο λιμάνι. Μάλιστα, μετά την αναχώρηση του απογευματινού πλοίου, του "Θεολόγου", λίγο πριν τις 20:00, έκλεισε από το λιμενικό και ο παραλιακός δρόμος και έτσι ο κόσμος γιόρτασε την βραδιά καλύτερα (φωτ. Εν Άνδρω).

Έχουμε ξαναγράψει πως το Εν Άνδρω ήταν και είναι κοντά στους μικρούς τόπους και στους ζεστούς ανθρώπους τους. Στην καθημερινότητα τους και στην γιορτή τους. Είναι η δική μας αντίληψη για τα πράγματα, Έτσι ανταποκρινόμενοι και στην παράκληση των φίλων μας από το Γαύριο βρεθήκαμε το βράδι της Παρασκεύης κοντά τους για να ζήσουμε μαζί με αρκετές εκατοντάδες κατοίκους του Γαυρίου, αλλά και του Απροβάτου (μάλιστα συμμετείχε και το χωριό αυτό επισήμως) και του Πιτροφού (βρήκαμε αρκετούς) μερικές από τις γιορτινές στιγμές των ημερών. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. η βραδιά ήταν γλυκειά, ο χειμώνας έμοιαζε μακριά και οι παρέες ήταν πολλές (φωτ. Εν Άνδρω).  

Οι σύλλογοι πουλούσαν γιορτινά δωράκια προς ενίσχυση τους (φωτ. Εν Άνδρω).

Ή, μοιραζαν ρακόμελο και τσίπουρο στους περαστικύς και στους συμμετέχοντες. Πουλούσαν και λαχνούς προς ενίσχυση τους. Και με την συμμετοχή και το χαμόγελο τους ζέσταιναν τον τόπο. Στη φωτογραφία το χορευτικό της Υδρούσας με το ρακόμελο και το κρασί (φωτ. Εν Άνδρω).

Την γιορτή κλήθηκε από τους καθηγητές και άνοιξε η αντιδήμαρχος Γαυρίου Νίκη Μαμάη ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή τους (φωτ. Εν Άνδρω).  

Η γιορτή περιελάμβανε και ένα μικρό θεατρικό. Μια διασκεύη των καθηγητών του γνωστού χριστουγεννιάτικου παραμυθιού "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα" του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το θεατρικό παίχτηκε μπροστά στο φωτισμένο ιατρείο του Ανδρέα Βόσσου. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι, πεζοδρόμια ή το καλύτερο μια πλατειούλα στο λιμάνι, που είναι και κέντρο της Άνδρου. Μήπως πρέπει κάποιος αρμόδος να ξανασκεφτεί την διάταξη και να συμβάλει με μερικούς ακόμα ελεύθερους χώρους ή μια πλατειούλα κάπου στην αναβάθμιση του λιμανιού της Άνδρου; (φωτ. Εν Άνδρω).

Στο πλατύ πεζοδρόμιο μπροστά στο ιατρείο έλαβε χώρα η μικρή παράσταση των παιδιών που την παρακολούθησαν δεκάδες γονείς και άλλοι (φωτ. Εν Άνδρω).

Η μικρή πρωταγωνίστρια στο θεατρικό της βραδιάς (φωτ. Εν Άνδρω).

 Το πλήθος του κόσμου κατέκλυσε τον δρόμο (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στη γιορτή συμμετείχαν και τα καταστήματα του Γαύριου που ήταν κατάφωτα και στολισμένα όπως φαίνεται και από την φωτογραφία (φωτ. Εν Άνδρω).

Και αρκετά από αυτά είχαν και εκπτώσεις μέχρι 25% στις πωλήσεις της βραδιάς. Εδώ το κατάμεστο φαρμακείο στο τμήμα καλλυντικών με τις εκπτώσεις. Ήταν μια ευκαιρία για τις κυρίες. Οι κύριοι περίμεναν υπομονετικά κάνοντας "μπειμπι/σιτινγκ" -όπως ο φίλος Μιχάλης από Πιτροφό!!! (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Παιδιά, είναι λυπηρο να διαβάζουμε άρθρα ανορθογραφων ανθρωπων. Προσέξτε λίγο....
ΕΡΩΤΗΣΗ
Που είναι ανορθόγραφο παρακαλώ;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro