Φωτιά σε συνθήκες τυφώνα στον Φελλό τα μεσάνυχτα!!!

Τα δύο οχήματα της πυροσβεστικής στον τόπο της φωτιάς στον Φελλό (φωτ. Χ.Κ.Π. για το Εν Άνδρω)

Άλλο ένα σκόπιμο χτύπημα δέχθηκε η Άνδρος. Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Φελλός. Άγνωστοι έβαλαν φωτιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα με ανέμους σχεδόν κατηγορίας τυφώνα! Φυσικά τα περί ανεμογεννητριών (που ακούγονται κατά καιρούς) δεν μπορούν να λεχθούν στην συγκεκριμένη περίπτωση ούτε για αστείο. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικίες στην περιοχή του Άνω Φελλού.

Σκηνή από την κατάσβεση της φωτιάς στον Φελλό (φωτ.. Χ.Κ.Π. για το Εν Άνδρω).

Αναλυτικά, γύρω στις 23:45’ ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική πως στην περιοχή του Φελλού 300 μέτρα μετά την διασταύρωση του δρόμου που χωρίζει προς Αμόλοχο υπήρχε φωτιά σε εξέλιξη! Επιτόπου, μέσα σε 25 λεπτά, έφτασαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και άρχισαν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σκηνή από την κατάσβεση της φωτιάς στον Φελλό (φωτ. Χ.Κ.Π. για το Εν Άνδρω).

Η φωτιά είχε ξεκινήσει στην πλαγιά κοντά στον δρόμο σε περιοχή κατοικημένη. Οι συνθήκες – λόγω του ανέμου που ξεπερνούσε τα 9 μποφόρ με ριπές ακόμα ισχυρότερες – ήταν λίαν επικίνδυνες. Αν η φωτιά ξέφευγε θα καιγόταν ότι δεν είχε καεί στην προηγούμενη πυρκαγιά στον Φελλό.

Σκηνή από την κατάσβεση της φωτιάς στον Φελλό (φωτ. Χ.Κ.Π. για το Εν Άνδρω).

Ευτυχώς όμως η έγκαιρη άφιξη των δύο πυροσβεστικών οχημάτων με τους τέσσερις πυροσβέστες και η μεγάλη υγρασία – τα χόρτα ήταν μούσκεμα – εμπόδισαν την γρήγορη εξέλιξη της φωτιάς. Χρειάστηκε όμως μισή ώρας προσπάθεια και το νερό και των δύο οχημάτων για να μην επεκταθεί η φωτιά. Γύρω στις 01:00 η φωτιά είχε σβήσει αφού έκαψε ένα στρέμμα δασικής έκτασης.

Επειδή τα δύο οχήματα της πυροσβεστικής στο τέλος ξέμειναν από νερό ειδοποιήθηκε και έφτασε εγκαίρως και ένα όχημα του ΣΕΔΑ με δύο εθελοντές δασοπυροσβεστες που είναι σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Η πυροσβεστική επισημαίνει το κοινό της σημερινής φωτιάς με την αμέσως προηγούμενη πριν λίγες μέρες την ίδια ώρα και με τις ίδιες άσχημες καιρικές συνθήκες στην περιοχή του Αμόλοχου. Κάτι που επιβεβαιώνει την σκοπιμότητα του εμπρησμού.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet