Φρεσκάρει! Πάμε για ψάρι...

 

Είναι ένα ξεχωριστο εστιατόριο: για την θέα του και την απανεμιά του (αυτά φαίνονται στην φωτογραφία). αλλά και για το καλό φωγητό και για τους καλούς ανθρώπους του (αυτά δεν φαίνονται στην φωτογραφά αλλά τα λέμε εμείς που τα είδαμε). ΄Κυρίως όμως είναι ένα εστιατόριο για ψητό. Βασικά ψητό ψάρι. Μέγας ψήστης ψαριού (κι όχι μόνο) ο Μπάλλας στα Πίσω Γιάλια. Έχουμε πάει αρκετές φορές. Όμως σήμερα ήταν ξεχωριστή μέρα κι οφείλουμε να την μνημονεύσουμε και για εσάς. Ο πρώτος λόγος είπαμε είναι το καλό ψάρι! Ο δεύτερος γιατί εκεί... κόβει ο αέρας!! Παντού φρασκάρεςι κι εκεί καλμάρει!!! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά (φωτ. Εν Άνδρω).

 Σήμερα ήταν μια από εκείνες τις μέρες που ο αέρας και ο κακός μας ο καιρός είχε βαλθεί να τα κάνει όλα μαντάρα στην Άνδρο. Ιδίως στα ανατολικά του νησιου γινόταν κακός χαμός. Κάπου εκεί ο Γιώργος έριξε την ιδέα: πάμε για ψάρι! Να πάμε για ψάρι. Αλλά που να μην μάς πάρει ο αέρας και φάνε εμάς τα ψάρια πριν τα φάμε εμείς; Στα Πίσω Γιάλια, λέει ο φίλος. Εκεί κόβει. Στου Μπάλλα που είναι και άριστος ψήστης, ολοκλήρωσε ο Γιώργος, μερακλής στο φαΐ και μέγας κοιλιόδουλος ο μπαγάσας... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και πήγαμε στου Μπάλλα, που έκοβε. Γαλήνη κάτω ο όρμος. Κι ο αέρας πεσμένος στη γωνιά του Μπάλλα. Και η θέα μαγεία (φωτ. Εν Άνδρω).

 Την ίδια στιγμή στην αφροέσα Χώρα ο αέρας και τα κύματα έδιναν τα ρέστα τους! Ενώ οι Γερακώνες ήταν χαμένοι σε ένα τεράστιο σύννεφο. Επιβλητικό τοπίο, αλλά σε μερικά σημεία δεν μπορούσες να σταθείς (φωτ. Εν Άνδρω).

Στου Μπάλλα όμως ήταν χαρά θεού. Όλοι στην βεράντα γευμάτιζαν με θέα το αφρισμένο Αιγαίο. Περίεργα τα παιχνίδια του καιρού. Μπροστά σου να αφρίζει και στο τραπέζι σου να μην σηκώνει ο αέρας ουτε χαρτοπετσέτα! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Κι αν δεν πιστεύετε για τον αέρα και το κύμα ιδού αυτή η εικόνα που μιλάει μόνη της. Η Άνδρος ζωσμένη στα αφρισμένα κύματα όσο πάει το μάτι... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Γεμάτο το εστιατόριο. Όλοι γύρεψαν την απέραντη θέα, την απανεμιά κι ένα πιάτο καλό φαγητό μια τέτοια μέρα. Η παραπάνω φωτογραφία θυμίζει κάτι από ένα φιλμ που λεγόταν: Παράθυρο με θέα! Με θέα το Αιγαίο εν προκειμένω... (φωτ. Εν Άνδρω).

Όμως η Μπαρμπαρόλα του Μπάλλα δεν είναι ανοικτή μόνο το καλοκαίρι και τις γιορτές. Είναι ένα ακόμα εστιατόριο από αυτά που στην Άνδρο δουλεύουν ολοχρονίς. Θυμάμαι ήταν ένα πρωιμό ψυχρό ανοιξιάτικο βράδι πριν καιρό. Είχαμε πάει με τον τακτικό στο μαγαζί Γιώργο. Εκτός από την ψύχρα έριξε και μια μπόρα - από τις ελάχιστες τις χρονιάς. Μπάλλας πατέρας και γιός ήταν εκεί. Ήταν και 2-3 της οικογένειας και μάς κάλεσαν όλους παρέα στο ίδιο τραπέζι. Στην βεράντα!!! Που φυσικά έκοβε!!!Μερικά μέρη τα ποροίκσε η φύση! Αν μάλιστα είναι προικισμένος και ο ψήστης τότε το ψάρι με όλους τους καιρούς είναι υπέροχο... (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet