«Σήμερα γάμοι γίνονται» και βαφτίσια και γλέντια! "Φορτωμένο" Σαββατοκύριακο στην Άνδρο!

 

Στην Άνδρο παντρεύονται, βαφτίζονται και γλεντούν αυτό το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Μια μέρα πριν την αυγουστιάτικη πανσέληνο με το φεγγάρι να κάνει τη νύχτα μέρα. Και το απίστευτο traffic! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Γύρω στις 9 το βράδυ απολαμβάνοντας την φεγγαράδα - που έκανε τη νύχτα μέρα - μετρήσαμε καμιά 60αριά αυτοκίνητα σε 2-3 πομπές από Κόρθι προς Χώρα! Κάπου εκεί σταματήσαμε να μετράμε. Κι αρχίσαμε τα τηλέφωνα. Μετά άρχισαν οι «ανταποκρίσεις»! 

Πρώτο συμπέρασμα: Σάββατο 25/8 και ο μετρητής έγραψε 7 γάμοι σε όλη την Άνδρο και 4 βαφτίσια στο Μπατσί! Ο απολογισμός κατά περιοχή: ένας στο Κόρθι, όπου ο γαμπρός με τη νύφη έκαναν εντυπωσιακό πέρασμα στην παραλία κορνάροντας, ενώ η κατάμεστη Λιθοδομή όρθια χειροκροτούσε, ένας στη Χώρα, στη Θεοσκέπαστη, που είναι κλεισμένη μέχρι Οκτώβρη, ένας στο Αλαδινού, όπου ο παπα-Λευτέρης το πρωί χειροτονήθηκε και το βράδυ πάντρευε, ένας στο Μπατσί, ένας στον Άγιο Κυπριανό και ένας στο Γαύριο. Σε όλο το νησί παντρεύονταν!

Δεύτερο συμπέρασμα: Βάλτε και 4 βαφτίσια στο Μπατσί. Κι ίσως και κάπου αλλού! Καθόλου άσχημα τα πράγματα! Επιτέλους η Άνδρος πήρε εμπρός.

Τρίτο συμπέρασμα: και πολλά γλέντια! Κάτι μεγάλο στην Χώρα όπου κατέφθανε η αυτοκινητοπομπή από Κόρθι. Κάποια προηγηθέντα bachelor beach party. Και κάποια πάρτυ μετά τους γάμους. Στην Χρυσή Άμμο το αποκορύφωμα ενός ελληνοβελγικού γάμου. Μιλάμε για ένα νησί που μάλλον αλλάζει χαρακτήρα και βγαίνει από την παλιά παραθεριστική ραστώνη που έλεγε «από Αύγουστο χειμώνα».

Το «καλό χειμώνα» που έγραψε στο f/ο Δημητράκης, επαγγελματίας από την Χώρα, μετά τον 15αύγουστο ξεπεράστηκε. Το ξεπέρασε η δυναμική των πραγμάτων. Στο Γαύριο ο Γαυριώτης Δημητράκης, επαγγελματίας της ζωής αυτός, το Σάββατο πρωί έλεγε πως άκουγες γύρω σου παρά μόνο γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά… (είδες τι κάνει το airbnb).

ΥΓ. Για σκεφτείτε μέχρι και ο Μικ Τζάγκερ, όπως γράφουν οι καλοκαιρινές ιστοσελίδες, έκανε ένα πέρασμα από Τήνο πριν καταλύσει στην Αντίπαρο χάρη στο airbnb!!! Να που και η Άνδρος πήρε φόρα. Αγαντάρουν βεβαίως και οι ακτοπλόοι με πλήθος δρομολογίων και προσφορές. Και το καλοκαίρι συνεχίζεται…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες είναι από την δεξίωση του ελληνοβελγικού γάμου στη Χρυσή Ακτή.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet