"Πληγώθηκε" και ο Άγιος Κυπριανός απ' την κακοκαιρία!...

"Πληγώθηκε" και ο γραφικός Άγιος Κυπριανός από την σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών με τους θυελλώδεις νοτιάδες. Η θαλασσοταραχή άφησε τα σημάδια της και στο Κυπρί. Στη μικρή βραχώδη παραλία του Αγίου Κυπριανού, το ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι, δέχθηκε την μανία των αλλεπάλληλων κυμάτων, καθώς είναι κτισμένο πάνω στην αμμουδιά και είναι εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης.

Μέρος του τοιχίου που προστατεύει στοιχειωδώς το ξωκλήσι κατέρρευσε, παρασύροντας ένα μέρος από τις πέτρες και το συμπαγές χώμα πάνω στο οποίο στηρίζεται.

Η μικρή αυλή μπροστά στην είσοδο της εκκλησίας όπου γίνονται τα καλοκαιρία οι περισσότεροι γάμοι στο νησί, χρειάζεται επιθεώρηση και άμεση αποκατάσταση, καθώς τα κύματα «έφαγαν» ένα σημείο της βάσης της αυλής. Και με μια επόμενη μεγάλη κακοκαιρία έτσι εκτεθειμένη που είναι σήμερα η όλη κατασκευή μπορεί να έχουμε πολύ χειρότερα.

Το εξωκλήσι του  Αγίου Κυπριανού δεν έχει υποστεί καμιά ζημιά ούτε κινδυνεύει άμεσα. Ωστόσο επειδή ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά και θα υπάρξουν και νέες κακοκαιρίες, χρειάζεται επείγουσα επισκευή το τοιχίο και ανακατασκευή το μέρος που υποχώρησε, για να θωρακιστεί το γραφικό και ιστορικό εκκλησάκι, που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα και αποτελεί και κάτι σαν σήμα κατατεθέν του νησιού…

Σ.Δ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

αν δεν '' παχτωθεί σε βάθος μερικών μέτρων, μέσα στην αμμο'' τσιμέντινο τοιχίο και μετά επένδυση με πέτρα...πάλι του χρόνου τα ίδια θα εχουμε.
αρα θε΄λουμε μηχάνημα έργου με γεωτρύπανο και μετά τα υπόλοιπα.
ο κύριος Βαλμάς με τα σιλό δεν μπορεί να προσφέρει άραγε ?
ο έχων την ταβέρνα πιό πάνω δεν μπορεί να προσφέρει, όταν απο το εκκλησάκι να παίρνει πίσω δεκαπλάσια ?
η εκκλησία δεν έχει λεφτά και όλοι οι πραγαμιτκά '' οφελημένοι'' θα πρέπει, άμεσα να εκδηλωθούν...

This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ θέλω να δω πρόθυμους πιστούς χορηγούς. Η τον οβολόν τους αν είναι επαγγελματίες δραστηριοποιούμενοι στην περιοχή ή εάν πρόκειται για εργολάβους-μαστόρους της πέτρας καλή τιμή για την επισκευή.