Στην Πανάχραντο τα δημοτικά Πίσω Μεριάς και Όρμου Κορθίου

Τα δημοτικά σχολεία Όρμου και Πίσω Μεριάς Κορθίου πήγαν χτες εκδρομή στην Μονή Παναχράντου. Ήταν κάτι εντυπωσιακό δεκάδες παιδιά ξαφνικά πλημμύρισαν το μοναστήρι να περιηγηθούν, να ακούσουν συμβουλές σωστής διατροφής και καλήα αγωγής από τον γέροντα Ευδόκιμο, να πάρουν το κολατσιό τους στην μεγάλη τραπεζαρία, να μιλήσουν με τους μοναχούς και να παίξουν στο προαύλιο. Ωραίες στιγμές. Ωραίες αναμνήσεις όταν μεγαλώσουν. Βλέποντας τα να κατεβαίνουν όλα μαζί τις σκάλες καθένας από εμάς τους μεγαλύτερους ίσως να θυμάται κάποιες δικές του στιγμές. Τα παιδιά συνόδευαν οι δάσκαλοι τους (φωτ. Χαρίδημος).

Εκεί, το πρωί της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου 2019, τα παιδιά των δύο δημοτικών σχολείων του Κορθίου μαζί με τους δασκάλους τους ξεναγήθηκαν στην εκκλησία, άναψαν κεράκι και έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τους δασκάλους τους και τους μοναχούς. Το μαύρο στα πρόσωπα τους δεν λόγω Αποκριών, αλλά λόγω του νόμου που άρχισε να ισχύει και απαγορεύει την φωτογράφηση προσώπων μικρών παιδιών. Δυστυχώς έχουμε πια περάσει σε μια άλλη εποχή που τα φωτεινά παιδικά πρόσωπα δεν επιτρέπεται παρά υπό ειδικές περιστάσεις να δημοσιευτούν. Τι να κάνουμε κι εμείς κάναμε μια προσπάθεια μουτζουρώνοντας τα παιδικά πρόσωπα (φωτ. Χαρίδημος).

Ο γέροντας Ευδόκιμος μιλά στα παιδιά για την εκκλησιά του μοναστηριού (φωτ. Χαρίδημος).

Άλλη μια στιγμή από την ομιλία του γέροντα Ευδόκιμου στα παιδιά (φωτ. Χαρίδημος).

Με τις δασκάλες στο προαύλιο της εκκλησίας ο Ευδόκιμος εξηγεί γύρω από το κτίσμα του μοναστηριού (φωτ. Χαρίδημος).

Στη συνέχεια στη τράπεζα του μοναστηριού κεράστηκαν πορτοκαλάδα και λουκουμάκι και ο γέροντας Ευδόκιμος αφού αφηγήθηκε την ιστορία της Μονής δέχτηκε ερωτήσεις από τα παιδιά για τη ζωή του, τη ζωή των μοναχών και τη μοναστηριακή διατροφή και αναφέρθηκε στη σημασία της νηστείας και την αξία μιας υγιεινής διατροφής (φωτ. Χαρίδημος).

Φυσικά από ένα μάθημα με τον Ευδόκιμο δεν λείπει το χιούμορ όπως φαίνεται από τα γελαστά πρόσωπα των δασκάλων (φωτ. Χαρίδημος).

Και φυσικά οι δάσκαλοι πήραν το καφεδάκι τους στο πάντα φιλόξενο αρχονταρίκι του μοναστηριού (φωτ. Χαρίδημος).

Το καλύτερο όμως ήταν όταν παιδιά - λόγω της ωραίας μέρας - βρήκαν και έπαιξαν στο προαύλιο του μοναστηριού. Ο Ευδόκιμος βρήκε ευκαιρία να θυμηθεί το παιδί που κρύβει μέσα του και έπαιξε επιτραπέζια μαζί τους (φωτ. Χαρίδημος).

Ο γέροντας Ευδόκιμος, παππούς αλλά και το αιώνιο παιδί της Άνδρου, δεν άντεξε και έπαιξε με τα παιδιά κάνοντας μας όλους να ομολογήσουμε πως τελικά είναι πιο παιδί από τα παιδιά!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet