«Χαβούζα» το λιμάνι του Γαυρίου! Τι ανέσυραν οι δύτες...

 

Η ασυνειδησία στο μεγαλείο της! Ότι ήταν άχρηστο ή περίσσευε άγνωστοι το είχαν πετάξει στην θάλασσα στο πιο κεντρικό σημείο του λιμανιού. Από σκισμένα δίχτυα, σκουπίδια, πλαστικά μέχρι καρέκλες και… λεκάνες τουαλέτας! Και ακόμα παλιά λάστιχα αυτοκινήτων, τραπέζια, υφάσματα και κάθε λογής υλικό οικιακής χρήσης.

Αυτά «ψάρεψαν» οι εθελοντές της οργάνωσης Aegean rebreath, οι οποίοι σε συνεργασία με την scub Andros  πραγματοποίησαν καθαρισμό του βυθού κατά μήκος της προκυμαίας στο Γαύριο.

Γέμισαν δεκάδες σακούλες με σκουπίδια και τα άφησαν για λίγο στο μώλο προκειμένου να τα δει ο κόσμος για να ευαισθητοποιηθεί. Η Aegean rebreath συγκροτήθηκε στοχεύοντας στην υλοποίηση πολλαπλών στοχευμένων δράσεων για την απορρύπανση και προστασία των θαλασσών.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις  περιλαμβάνουν τη χαρτογράφηση, την ανέλκυση, τη συλλογή και την ανακύκλωση και επαναξιοποίηση των θαλάσσιων απορριμμάτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. περιλαμβάνουν ενημερωτικά προγράμματα για την εκπαιδευτική και την αλιευτική κοινότητα, αλλά και παροχή τεχνογνωσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι εθελοντές σκοπεύουν στη συνεργασία με κάθε πολίτη και φορέα που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες αλλά και στην επίτευξη συνεργειών που θα εξασφαλίζουν πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οι ονομαζόμενοι "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ" αντί να κάνουν το παν να έχουν μια καθαρή θάλασσα, αντί να προσπαθούν οι ίδιοι να ευαισθητοποιούν το πολίτη (όπως αυτόν που έριξε τη χέστρα στη θάλασσα), τι κάνουν; ρίχνουν τα άχρηστα δίχτυα τους στη θάλασσα! Τι να πω, ας κοιταχτούν στον καθρέπτη τους κι ας αξιολογήσουν τον εαυτό τους!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν πέταξε κανείς τίποτα στη θάλασσα , μη λέμε οτι θέλουμε. Κανείς δεν είναι τόσο αχρείος.
Τα περισσότερα απο αυτά τα σκουπίδια είναι αυτά που επι σειρά ετών παρασύρονται απο αέρα και τα μελτέμια 10-11bf όταν οι κάδοι σκουπιδιών είναι επι εβδομάδες ξέχυλοι και περιτρυγιρυσμένοι απο όγκους σκουπιδιών. Επίσης το χειμώνα που στο Γαυριο και Μπατσί τα σοκάκια κατεβάζουν χείμαρρους απο τις νεροποντές παρασέρνουν οτι περισσευει απο τους κάδους και καταλήγει στο λιμάνι.
Όσο για τα λάστιχα αυτοκινήτων ή φορτηγών είναι αυτά που 10ετίες τώρα είναι κρεμασμένα στις προβλήτες για προσκρουστήρες πλοίων και σκαφών αλλα επειδή δεν έγινε καμμία συντήρηση στις κρεμάστρες λιωνουν απο τη σκουριά και απελευθερώνονται καταλήγοντας στο βυθό.
Ας κοιτάξει ο δήμος Άνδρου να συλλέγει τα σκουπίδια επιμελώς , να γίνει μια σωστή συντήρηση στο λιμάνι και τις προβλήτες που δεν μπορεί να περπατήσει άνθρωπος απο την εγκατάληψη και το κακοτράχαλο , και ας αφήσουμε τη καραμέλα οτι δήθεν φταίνε οι ασυνήδειτοι πολίτες...!!!