Σε πλήρη επιφυλακή σήμερα Πυροσβεστική και Δασοπυροσβέστες Άνδρου

Φωτογραφία Αρχείου Εν Άνδρω

Είναι μια κρίσιμη μέρα σήμερα Παρασκευή 13/9 καθώς λόγω του ισχυρού μελτεμιού στην Άνδρο και στις Κυκλάδες ο βαθμός επικινδυνότητας από την ΕΜΥ, την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική που έχει ανακοινωθεί είναι 4 στην κλίμακα που φτάνει μέχρι 5. Για τον λόγο αυτό έβγαλε και δελτίο τύπου η Πολιτική Προστασία (δείτε στο τέλος της ανάρτησης). 

Αναλυτικά από το πρωί δύο οχήματα της πυροσβεστικής έχουν πάρει θέσεις επίβλεψης. Το ένα στην περιοχή της Υδρούσας (κάτω από τον Αμόλοχο) και το άλλο στην περιοχή της Σταυροπέδας, ενώ άλλα δύο των εθελοντών αναπτύσσονται. Το ένα προς το Κόρθι και το άλλο προς την περιοχή της Βουρκωτής.

Ζητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πολιτική Προστασία – Πυροσβεστική) προς όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Άνδρου να προσέχουν ιδιαίτερα γιατί λόγω των ισχυρών ανέμων κάθε εστία φωτιάς μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλη πυρκαγιά.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 14-9-2019 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων)

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι το Σάββατο 14-9-2019, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων) είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Ερμούπολη  13 Σεπτεμβρίου 2019

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet