Το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση στην Άνδρο - Έκκληση για πλήρη ηλεκτροδότηση σε Άνδρο και Τήνο

 

Φωτογραφία σήμερα το μεσημέρι από το λιμάνι της Χώρας Άνδρου μπροστά στο παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ. (Φωτογραφία Εν Άνδρω).

Εδώ και μια ώρα χάρη στις προσπάθειες των τοπικών τεχνικών που ενεργοποίησαν το παλιό εργοστάσιο που είχε εγκαταλειφθεί από την ΔΕΗ - μιας και είχε ολοκληρωθεί η νησιωτική διασύνδεση - η Άνδρος κατάφερε και ηλεκτροδοτήθηκε. Δυστυχώς σήμερα λόγω της σφοδρής καταιγίδας έπεσε πυλώνας στο Αλιβέρι και δεν λειτούργησε η διασύνδεση με Τήνο-Σύρο. Έτσι οι τοπικοί τεχνικοί κατάφεραν κι έβαλαν μπρος το παλιό εργοστάσιο και έδβσαν ρεύμας σε όλη την Άνδρο γύρω στο 17:00.

Το παλιό εργοστάσιο - αν και εγκαταλειμμένο - δούλεψε και η Άνδρος έχει προσωρινά ρεύμα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 8 το πρωί όταν Άνδρος και Τήνος έπαψαν να έχουν σύνδεση με το εθνικό δίκτυο. Το μεσημέρι όταν έγινε γνωστό πως θα αργούσε η επισκευή του δικτύου άρχισαν γύρω στις 13:00 να γίνονται προσπάθειες να τεθεί σε λειτουργία, το παλαιό εργοστάσιο της ηλεκτρικής στην Άνδρο. Κάτι που κατάφεραν στις 14:30 οι τεχνικοί της ΔΕΗ με μεγάλες προσπάθειες, καθώς οι μηχανές ήταν εγκαταλειμμένες και ασυντήρητες.

Σταδιακά δόθηκε ρεύμα σε όλη την Άνδρο. Όμως το εργοστάσιο θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροδότησης μόνο στην Άνδρο. Άγνωστο παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η κανονική ηλεκτροδότηση στα δύο νησιά.

Οι άνεμοι που πνέουν με εντάσεις που φτάνουν τα 11 ή 12 μποφόρ και το συνεχές κρύο ανεμόβροχο έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στην εξυπηρέτηση της καθημερινότητας και στα δύο νησιά. Καλούνται οι αρμόδιοι να δώσουν επειγόντως οριστική λύση γιατί οι ανάγκες και στα δύο νησιά είναι επείγουσες.

Ρεπορτάζ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε μπασαντη, με υποχρεώνετε να επανέλθω στο θέμα του εργοστασίου, μετά την τοποθέτησή σας για την κατάργηση του. Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχετε στις νέες τεχνολογίες στην πατρίδα μας; Δεν καταλαβαίνω από πού πηγάζει αυτή η εμπιστοσύνη. Δεν είναι πολύς καιρός που ο ΟΤΕ κατάργησε την αναλογική τεχνολογία και μας υποχρέωσε να συνδέσουμε τα τηλέφωνα μας μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Μας έδωσε μάλιστα και "μπαταρία" UBS, για ασφάλεια για τις διακοπές ρεύματος. Και τι αποδείχτηκε μόλις σήμερα; ότι είναι άχρηστη για περιπτώσεις πολύωρης διακοπής ρεύματος. Αποτέλεσμα : πλήρης απομόνωση και απελπισια!!! Λένε κύριε Μπασαντη ότι τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους...... Και εμείς δυστυχώς δεν έχουμε τέτοιους!!!Ας κρατήσουμε λοιπόν πισινή με το εργοστάσιο!!!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κρίμα που τόσο λίγη εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας. Εμείς που τωρα ζούμε εδώ και που άλλοτε ζήσαμε στο εξωτερικό έχουμε ακόμα εμπιστοσύνη σε αυτή την έρμη πατρίδα. Αλήθεια αν δεν πιστεύουμε εμείς στη Ελλάδα ποιος θα πιστέψει; Οι άλλοι;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κύριε μιλάτε σε κάποιον που ζει στην Άνδρο 7-8 μήνες τον χρονο. Πηγαίνετε να βρείτε τους μερικούς άλλους που είναι όλοι παραθεριστές στην περιοχή σας.
Όλα τα ρεπορτάζ βγαίνουν στο Εν Άνδρω είναι από Άνδρο. Έχουμε πάει και ξαναπάει μήνες ολόκληρους σε μέρη που εσείς δεν π΄γατε ποτέ σε αυτό το νησί.
Προφανώς δεν μας διαβάζετε ή λέτε ψέματα. Δεν ξέρω πόσους μήνες ζείτε στην Άνδρο αλλά αυτό είναι ένα επιχείρημα έωλο. Και βέβαια τέτοια άθλια σχόλια επί του προσωπικού που είναι και ψέματα ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ. Αν βρείτε κανένα άλλο επιχείρημα της προκοπής καλώς.
ΥΓ Νοιώθω πολύ πιο αγανακτισμένος από εσάς γιατί διαβάζω ανοησίες και ψέματα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Φέρτε το εργοστάσιο στην Υδρουσσα έτσι και αλλιώς για χαβουζα μας προοριζετε. Μαρεσει πάντως στην τηλεόραση που αναφερθήκατε στη χώρα και όχι στην Άνδρο μας. Κατά τα άλλα είστε ολοκλήρου του νησιού...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δυστυχώς για εσάς που λέτε ψέματα μίλησα για όλη την Άνδρο και για την Τήνο. Πως και δεν το ακούσατε; Πόσα ψέματα μπορείτε να πείτε;
ΥΓ Για την Χωρα μιλήσαμε γιατί ρώτησαν για την Χώρα. Και γιατί ήθελαν να ρωτήσουν για την Χώρα της Άνδρου και της Τήνου. Για της Τήνου τους συστήσαμε 2-3 ανθρώπους και μίλησαν αμέσως μετά. Αλλά ως άσχετος αυτά λέτε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να μεταφερθεί το εργοστασιο της ΔΕΗ στο Γαύριο, στον Κάμπο του Γαυρίου κύριε Μπασαντή και να παίρνει 'μπρός, σε κάθε διακοπή του δικτύου απο την Εύβοια....ώστε η περιοχή μασ ,μιά κια θα το έχουμε στην δική μασ γεωγραφική ενότητα κι αυτό, όπως τον ΧΥΤΥ και τα Σιλό τσιμέντου.
Μόνον που να δίνει ρεύμα, στην περιφέρεια τηςΥδρούσσας και μέχρις εκεί....
Δεν έχει ανάγκη η υπόλοιπη Ανδρος, που θα περιμένει μέσα στον χιονιά, την σύνδεση εκ νέου απο την Εύβοια....χα..χα..χα..
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Περαστικά σας. Φυσικά δεν ξέρετε τι λέτε. Αν δεν μπορέσει η Άνδρος να ενταχθεί στο εθνικό σύστημα ενέργειας δεν θα έχει ανάπτυξη. Το εργοστάσιο είναι μια πολύ παρωχημένη τεχνολογία, που δεν μπορεί παρά να βοηθήσει για μια στιγμή όπως συνέβη τώρα. Το κόστιος συντήρησης αυτής της τεχνολογίας και η ένταξη της στο σύστημα είναι δύσκολη. Ήδη οι αυξομειώσεις του ρεύματος των δύτο ημερών προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο όπως μας είπαν. Πολλές περιοχές είχαν πρόβλημα.
Λέτε, λέτε, λέτε, όντας εντελώς απληροφόρητος για το θέμα.
Όσο για το ασχετολόγιο/υβρεολόγιο που κόψαμε αν είχατε το παραμικρό κουράγιο να μιλήσετε επώνυμα θα βλέπαμε τι θα λέγατε. Όμως τόσο κουράγιο έχετε τόσες ανοησίες λέτε...
ΥΓ. Για τις ανοησίες περί Γαυρίου θα απαντήσουμε με άρθρο αύριο για το θέμα. Εσείς δεν αντέχετε ένα σιλό ύψους 8 μέτρων και πλάτους δύο μέτρων και θα αντέχατε τεράστιες δεξαμενές πετρελαίου ύψους 11 και 15 μέτρων πλάτους 15 και 20 μέτρων και ένα εργοστάσιο 2.000 τμ στον κάμπο του Γαυρίου; Τόσο μεγάλες ανοησίες λέτε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΑΤΕ ΤΟΤΕ ...ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ.

ΤΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΑ --- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ --- ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ι ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ? ? ?
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ! ! !

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑ ΣΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ , ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ή ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΈΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δημοσιεύουμε την αθλιότητα σας και την ανοησία σας.
Για να δουν όλοι πως είστε η μόνη που δεν βλέπει πως όλα τα ρεπορτάζ μας γίνονται από την ΑΝΔΡΟ και όχι από την Αθήνα. Και μάλιστα είναι ρεπορτάζ από όλη την Άνδρο όχι από το χωριό σας. Αλλά εσείς μόνο αυτό το ψέμα μπορείτε να πείτε.
Όσο για την ανοησία σας για το εργοστάσιο θα απαντήσω [ως όταν χαλάει το αυτοκίνητο σας μπορείτε να πάτε με γαϊδούρι. Όμως δεν αγοράζετε γαϊδούρι για τις μετακινήσεις σας. Περάσατε στη νέα τεχνολογία του αυτοκινητου έστω και αν χαλάει...
Το ίδιο και για το ρεύμα.
Κάποτε η παραγωγη του γινόταν με πετρέλαιο και μόλυνε όλη την Χώρα της Άνδρου του μόνου βενετσιάνικου οικισμού του νησιού και αισθητικά με τις άθλιες δεξαμενές και ηχητικά με τον θόρυβο και τον αέρα με την καύση του πετρελαίου. Σήμερα περάσαμε στις διασυνδέσεις. Το ότι δεν λειτούργησαν δεν σημαίνει πως θα γυρίσουμε στην εποχή του πετρελαίου και του γαϊδάρου...
Τα πιο πολλά σε εκτενές άρθρο μεθαύριο και ΕΠΩΝΥΜΑ...
ΥΓ Αν τόσο θέλετε το εργοστάσιο και δεν πιστεύετε πως θα λειτουργήσουν κάποια στιγμή σωστά οι νέα διασυνδέσεις γιατί δεν κάνετε μια πρόταση μεταφοράς του εργοστασίου και των δεξαμενών του σε ένα άλλο λιμάνι του νησιού. Να έχουν ρεύμα αν ξανακοπεί η διασύνδεση πρώτοι-πρώτοι...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο σχολιαστής ειναι στο Γαυριο 365 μέρες το χρόνο και δεν θέλει να πληρώνει δημοτικά τέλη έξτρα για άλλη μια δημοτική επιχείριση που θα βολέψει ημετέρους και θα φαλιρισει στο τέλος όπως η αναπτυξιακή. Σιγά που θα πουλάει ρεύμα ο Δήμος με τη τιμή του πετρελαίου στα ύψη. Μερικοί ζείτε στον κόσμο σας . Δεν Κοιτατε τι γίνεται παραπέρα. Ο Δήμος πρέπει να πιέσει τη κεντρική διοίκηση να παραμείνει το εργοστάσιο υπό τη ΔΕΗ συντηρημένο για τέτοιες περιπτώσεις και μόνο. Όλα τα άλλα εναι φαντασίες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Καιρός είναι όλοι αυτοί που γράφουν στο Facebook και αναρτούν φωτογραφίες και ευχαριστίες στους ανθρώπους που δούλεψαν, ώστε να πάρει μπρος το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Χώρα και να μην πεθάνουμε από το κρύο, να αρχίσουν και να βομβαρδίζουν τον Δήμο την ΔΕΗ την Περιφέρεια, να βρουν λύση ΕΔΏ Και Τώρα, ώστε το εργοστάσιο να παραμείνει ανοικτό και λειτουργικό!
Η ΔΕΗ το παράτησε.... ας πάει στο καλό και απλά ας το μεταβιβάζει λοιπόν στο ΔΉΜΟ ΑΝΔΡΟΥ, ώστε να είναι στα χέρια του για την αξιοποίηση του την λειτουργία του κι ότι άλλο χρειαστεί να προσφέρει σε εμάς που ζούμε εδώ 365 μέρες τον χρόνο!
Προσπάθεια λοιπόν από όλους μας κι όχι μόνον να.... γράφουμε στο Facebook και αυτό είναι όλο!!
Όλοι λοιπόν στην σωτηρία του και την παραμονή του σε ιδιοκτησιακό καθεστώς υπό τον Δήμο μας, για εμάς και τις ζωές μας!!
Δεν θέλουμε να φύγουμε από τον τόπο μας!
Ας το παλέψουμε, όλοι μαζί με πράξεις κι έργα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο σχολιαστής ΓΑΥΡΙΩΤΗΣ προφανώς μένει στην Αθήνα και έρχεται το καλοκαιράκι.
Ασ έρθει εδώ σήμερα να δει πως ζούμε εμείς εδώ με γέροντες και παιδιά χωρίς ρεύμα τόσες ώρες και άλλοτε θυμίζω και για μέρες ακόμα!
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τους σχολιασμούς από την ζεστασιά του σπιτιού μας στην Αθήνα και ας γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν, ώστε να μην κλείσει το εργοστάσιο αυτό της ΔΕΗ.
Κάποιοι σχολιαστές γράφουν για μια σκέψη και ιδέα του εκλιπόντος Δημάρχου Ανδρου Γιάννη Γληνού, που ήθελε το εργοστάσιο να περάσει μετά τον εκσυγχρονισμο του, στα χέρια του Δήμου Ανδρου, σαν δημοτική επιχείρηση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και αν ενθυμούμαι καλά, ναι, είχε δημοσιοποιεί και το καλύτερο που θα έχουν να κάνουν οι σημερινοί μας εκλεγμένοι διοικούντες, ίσως να πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή, της σωτηρίας και αξιοποίησης του ηλεκτρικού αυτού δυναμικο, ώστε να μην πεθαίνουμε στο κρύο... και όχι μόνον.
Κάποιοι σχολιάζουν για συμμετοχή μέσω δημοτικών τελών, συντήρησης του και με βρίσκουν κι εμένα όπως και πολλούς σήμερα που το ζούμε πάλι αυτό, ότι είναι μια πολύ καλή και ρεαλιστική πρόταση, που μπορεί να προχωρήσει.
Το πέρασμα μέσα από μια ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΉΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, είναι μια σωτήρια ενέργεια, εάν πραγματικά θέλουμε και εμείς όλοι που μείναμε στο νησί, να μην φύγουμε, μετά από αυτό που ξαναζησαμε πάλι σήμερα.
Όλα τ άλλα είναι παραμύθια και η ψυχούλα μα το λέει, πως περάσαμε και σήμερα χωρίς ρεύμα, χωρίς ζέστη και εν ετει 2020 να ζούμε εφιαλτικές στιγμές,εξαιτιας της έλλειψης ρεύματος, αφού καλώς ή κακώς όλα, είναι συνδεδεμένα με το ρεύμα και σε κάθε διακοπή του, περνάμε δραματικές ώρες.
Ας μην χαθεί το εργοστάσιο αυτό από το νησί μας, πολλοί άλλοι θα το ήθελαν να το είχαν κι από την στιγμή, που μπορεί να καλύψει πλήρως το νησί μας και μάλιστα να πουλά και ρεύμα σε άλλα νησιά και την ΔΕΗ, γιατί να μην το... '' εκμεταλευτουμε ''....
Θα έχουμε κι έσοδα σαν δημοτική επιχείρηση και πιθανόν να είναι βιώσιμο και όχι μόνον!

This comment was minimized by the moderator on the site

Διαβάζω τις παρατηρήσεις των συμπατριωτών μου και συμφωνώ απόλυτα. Θέλω μόνο μία ερώτηση να τους απευθύνω : Που ήταν όταν άρχισε το "ξηλωμα" του εργοστασίου επί προεδρίας της ΔΕΗ του πατριώτη μας μεγάλου πολιτικού;; Που ήταν όταν μετέφεραν την μεγάλη μηχανή και την φόρτωναν στο καραβάκι που είχε έρθει στο λιμάνι γι' αυτό το σκοπό;; Ακόμα γιατί δεχόμαστε και την σημερινή εγκαταληψη του εργοστασίου;; Καιρός είναι έστω και τώρα με μπροστάρη τον Δήμο για μια απαίτηση των δικαιωμάτων μας, αν έχουν τα ΚΟΤΣΙΑ. ΥΓ. Οι νεώτεροι πρέπει να μάθουν ότι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο νησί ήταν δωρεά οικογένειας Γουλανδρή με τον όρο να λειτουργεί συνεχώς.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δήμαρχε φέρε το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη νέα βιομηχανική ζώνη γαυριου δίπλα στα μπετά. Να έχουμε ρεύμα οπότε χρειάζεται.

Περισσότερα