"Εξαφανίστηκαν" 13.000 πτήσεις σε τρεις εβδομάδες! Οι παγκόσμιες επιπτώσεις έρχονται και στις Κυκλάδες…

 

Δείτε την συγκέντρωση αεροπλάνων στον ουρανό της Κίνας πριν τρεις εβδομάδες και χθες. έχουν "εξαφανιστεί" 13.000 πτήσεις! Από 15.072 καθημερινά έπεσαν στις 2004!!! Κι αυτό είναι μονό για τις αερομεταφορές. Τα ίδια συμβαίνουν και στις ναυτικές μεταφορές με αποτέλεσμα εκατοντάδες καράβια να μην έχουν ναύλο πλήττοντας την ελληνική και την ανδριώτικη ναυτιλία. Μια κρίση που μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί το μέγεθος της...

H εξαφάνιση χιλιάδων πτήσεων από του ουρανούς της Κίνας κατά τις πρόσφατες εβδομάδες είναι ενδεικτικές του πόσο έχει «γονατίσει» η νόσος τον ασιατικό γίγαντα. Οι ακυρώσεις των πτήσεων πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα καθώς η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρίες άρχισαν να περιορίζουν τις υπηρεσίες τους, αντιδρώντας στην εξάπλωση του ιού, που μέχρι χθες, Παρασκευή, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 2.200 ανθρώπους και προσβάλει άλλους 76.000.

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, από τις 23 Ιανουαρίου έως και τις 13 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των καθημερινών αφίξεων και αναχωρήσεων στην Κίνα, τόσο για προορισμούς εσωτερικού όσο και για διεθνείς, κατέρρευσε από τις 15.072 στις 2.004. Το διαδραστικό γράφημα των New York Times είναι εντυπωσιακό.

Η αυξανόμενη απομόνωση της Κίνας από τον υπόλοιπο κόσμο έχει ήδη τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις. Όμως εδώ να σημειώσουμε πως εκτός του δραματικού περιορισμού των αεροπορικών μεταφορών αντιστοίχως σταμάτησαν σε μεγάλο βαθμός και οι ναυτικές μεταφορές. Κάτι που αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Έλληνες εφοπλιστές. Ήδη έχει αρχίσει να υποφέρει η διεθνής ναυτιλία. Και βεβαίως ήδη υποφέρει και η παγκόσμια τουριστική αγορά, καθώς η απουσία Κινέζων τουριστών είναι ήδη εμφανής από τους ναούς του Κιότο, τα εμπορικά κέντρα του Χονγκ Κονγκ και τις παραλίες της Ταϊλάνδης.

Ήδη έρχεται άνοιξη και οι Κυκλάδες περιμένουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους Κινέζους. Θα έλθουν όμως αν δεν έχει δαμαστεί η επιδημία; Και αν δεν ξαναρχίσουν οι πτήσεις; Και τι επιπτώσεις αναμένονται ήδη στον τουρισμό της Ελλάδος και του Νοτίου Αιγαίου; Πολλά τα ερωτήματα. Για την ώρα απλώς περιμένουμε τον Απρίλιο μήπως ελεγχθεί η επιδημία από τους Κινέζους...

Για να ξέρετε οι Κινέζοι αριθμούν περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας τουριστικής δαπάνης, ξεπερνώντας αυτούς κάθε άλλης χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Το 2018, οι Κινέζοι ξόδεψαν 277 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, που είναι σχεδόν τα διπλάσια του ποσού που δαπάνησαν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες εκτός ΗΠΑ.

Πηγή: The Νew York Times 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet