Φωτιά στο Συνετί! Τα εναέρια μέσα ανέκοψαν την φωτιά που απείλησε το χωριό!...

Το ελικόπτερο ανεφοδιάζεται έξω από τον Τουρλίτη για να επιχειρήσει στο μέτωπο της φωτιάς.

ΤΡΙΤΗ, 25/8/20, ΩΡΑ 12:15 Επιχειρησαν δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα στη φωτιά στο Συνετί. Η φωτιά ανακόπηκε στα πρώτα σπίτια. Έχει μείνει ένα ελικόπτερο και ένα καναντέρ και σβήνουν τελευταίες εστίες. Επιτόπου από την πρώτη στιγμή, Πυροσβεστική, ΣΕΔΑ, ΕΚΑΒ, ΔΕΔΔΗΕ, Πολιτική Προστασία Δήμου Άνδρου, Δήμαρχος Άνδρου και Αντιδήμαρχος Κορθίου. Η φωτιά ανακόπηκε αρχικά από τις επίγειες δυνάμεις στον δρόμο από την παραλία.

Στη συνέχεια πλησίασε τα πρώτα σπίτια από την χαράδρα. Εκεί επενέβη τοπρώτο ελικόπτερο και την ανέκοψε. Στη συνέχεια έφτασαν τα δύο καναβτέρ κι ένα ακόμα ελικόπτερο και την περιόρισαν αποφασιστικά. Πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά κοντά στην παραλία. Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Κορθίου έβγαλαν για προληπτικούς λόγους τα αυτοκίνητα από το χωριό. 

Το ελικόπτερο επιβλέπει το μέτωπο της φωτιάς

 

Βίντεο από τις ρίψεις του ελικοπτέρου.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΚΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΥΝΕΤΙ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11:50

Η φωτιά όπως φαίνεται από το Υψηλού

ΤΡΙΤΗ, 25/8/20, ΩΡΑ 10:50 Η φωτιά μέσα από την ρεματιά πλησιάζει σε σπίτι. Έχει δοθεί εντολή από τον δήμαρχο για εκκένωση των πρώτων σπιτιών. Επίσης έχει δοθεί εντολή από τον δήμαρχο όλα τα αυτοκίνητα να φύγουν από την πλατεία του χωριού και να ανέβουν στον επαρχιακό δρόμο για ασφάλεια. 

Η φωτιά αυτή τη στιγμή - ώρα 10:45

Ακολουθεί ανακοίνωση του δημάρχου Άνδρου: 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΤΡΙΤΗ, 25.08.2020

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΕΤΙΟΥ, ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ

Παρακαλούμε τους κατοίκους και παραθεριστές στο χωριό Συνετί (κοινότητας Συνετίου) να προετοιμασθούν για πιθανή εκκένωση, μετά την πυρκαγιά, που ξέσπασε νωρίτερα στον παραλιακό δρόμο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων στην Πλατεία και στο κεντρικό επαρχιακό δίκτυο ν’ απομακρύνουν ΑΜΕΣΑ τα Ι.Χ. τους από την περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Σ.Ε.Δ.Α., ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα.

Για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε. 

 ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΤΡΙΤΗ, 25/8/20, ΩΡΑ 10:30 Πυροσβεστική και δασοπυροσβέστες μπλόκαραν την φωτιά στον δρόμο που ανεβαίνει για το χωριό. Όμως η φωτιά συνεχίζει στην χαράδρα. Έχουν ειδοποιηθεί εναέρια μέσα κι έρχονται. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να μην μπει στο χωριό η φωτιά, η οποία ξεκίνησε κοντά στην παραλία.

Φωτογραφίες από την περιοχή της φωτιάς

ΤΡΙΤΗ, 25/8/20, ΩΡΑ 10:15 - Πριν λίγο εκδηλώθηκε φωτιά στο χωριό Συνετί της Άνδρου στον δρόμο που πάει προς την παραλία. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και επιτόπου σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής, των Δασοπυροσβεστών, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Κορθίου. Ο καπνός της φωτιάς φαίνεται από όλα τα χωριά της Χώρας που κυτάνε νότια (Υψηλού, Στραπουριές, Μεσαθούρι).

Περισσότερα σε λίγο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet