Φωτιά απόψε στη Βόρη έκαψε 600-700 στρέμματα πρασίνου

Φωτογραφία από την φωτιά στην Βόρη

Φωτιά ξέσπασε σήμερα Τρίτη 20/10 αργά το απόβραδο στη Βόρη περίπου ένα χιλιόμετρο από την ακτή στα 400 περίπου μέτρα υψόμετρο προς την κατεύθυνση του χωματόδρομου προς τα Άχλα. Υπήρξε ένα μέτωπο στρογγυλό, που απλώθηκε - σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων - σε 600-700 στρέμματα, βοηθούντος και του ανέμου, που έφτανε στα 6 μποφόρ.

Φωτογραφία από την φωτιά στην Βόρη

Στο σημείο έφτασαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και 2 του ΣΕΔΑ, μια υδροφόρα του Δήμου, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα των πυροσβεστών. Σύνολο πυροσβεστών 17, σύνολο δασοπυροσβεστών 10 μαζί με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Άνδρου. ¨όταν έφτασαν είχε σουρουπώσει. Η φωτιά κατασβήστηκε σε 2,30-3 ώρες από οχήματα όπου έφτανε ο δρόμος και από πεζοπόρο τμήμα όπου ήταν δύσβατο το έδαφος. Κάηκαν κυρίως μεγάλοι θάμνοι από πουρνάρια και μελίσσια.

Στην κατάσβεση βοήθησαν αποφασιστικά και περίπου 15 κάτοικοι της περιοχής. Παρόντες ο επικεφαλής της πυροσβεστικής, ο επικεφαλής των δασοπυροσβεστών, η επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο πρόεδρος του τοπικού της Άρνης.

Τα αίτια της φωτιάς θα διερευνηθούν από την πυροσβεστική.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet