10/11: Κυκλάδες μόνο 3 κρούσματα! Ελλάδα 2384! Διασωληνομένοι 263 και νεκροί 41…

Στην Άνδρο συνεχίζουν να γίνονται τεστ από την εδώ ομάδα του ΕΟΔΥ. Αν υπάρξει νέο κρούσμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Πάντως επισήμως δεν υπάρχει συνέχεια. Περιμένουμε λοιπόν τηρώντας όλες τις προφυλάξεις και θα δούμε...

Όπως όλα δείχνουν ο κορονοϊός έχει συγκρατηθεί σε μεγάλο βαθμό εκτός Κυκλάδων. Μόνο 3 ήταν τα σημερινά (Τρίτη 10/11) τα κρούσματα στα νησιά μας. ‘Ένα στη Μύκονο και δύο στη Σύρο. Κάτι που σημαίνει πως διατηρούνται οι αριθμοί σε μονοψήφια νούμερα και μάλιστα πολύ χαμηλά. 

Η τάση των κρουσμάτων δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί για την ώρα. Πρωταθλήτρια συνεχίζει να είναι η Θεσσαλονίκη και ακολουθεί η Αθήνα. Η μέση ηλικία των 263 ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 66 ετών. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Το ευχάριστο πλέον είναι 336 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουμε όμως για μια ακόμα μέρα 41 καταγεγραμμένους θανάτους φτάνοντας η χώρα στους 866. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη. Και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ως προς το εμβόλιο υπενθυμίζεται πως «τρέχουν» οι εξελίξεις και η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε πως το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech που συνεργάζεται με τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer είναι «έτοιμο».

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet