12/12: Κανένα κρούσμα στις Κυκλάδες. Οι 8 περιοχές στην Ελλάδα που προκαλούν ανησυχία. Ολλανδία και η Σουηδία στα όρια…

Κανένα κρούσμα στις Κυκλάδες σήμερα. Στα 1.194 η Ελλάδα. τα 256 στην Αττική, τα 248  στη Θεσσαλονίκη και τα 98 στη Λάρισα. Ακολουθούν Κοζάνη, Σέρρες, Πέλλα, Έβρος και Καβάλα. Τέλος, στους 577 οι διασωληνωμένοι και 68 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός θανάτων στην χώρα μας έφτασε 3540.

Με αυτά τα δεδομένα αρκεί μια σύγκριση με δύο ευρωπαϊκές χώρες αντίστοιχου πληθυσμού και υψηλού επίπεδου διαβίωσης για να καταλάβουμε πόσο καλά τα έχει καταφέρει – παρά τις αστοχίες μας – η Ελλάδα. Οι χώρες σύγκρισης είναι η Ολλανδία και η Σουηδία. 

Στην Ολλανδία ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια μέρα αυξήθηκε κατά 9.000!!! Η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τον Οκτώβριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας. Με τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα ο συνολικός αριθμός από την αρχή της πανδημίας στην Ολλανδία ξεπέρασε τα 600.000 και ο αριθμός των θανάτων τους 10.000! Η χώρα εξετάζει την επιβολή  αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων.

Η Σουηδία, η χώρα με την πλέον αμφιλεγόμενη στρατηγική στη μάχη κατά της πανδημίας, βρίσκεται προ της κατάρρευσης, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ραγδαία αύξηση παραιτήσεων των εργαζομένων στον τομέα Υγείας, ενώ στην χώρα δεν έχει καταγραφεί ακόμα ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

Η πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Επαγγελματιών Υγείας, χαρακτηρίζει την κατάσταση «τρομακτική». Αυτήν την εβδομάδα, η πληρότητα στις κλίνες εντατικής θεραπείας της Στοκχόλμης έφτασε το 99%, προκαλώντας τον πανικό και τις επείγουσες κλήσεις για εξωτερική βοήθεια. Ακόμα όμως και να υπήρχαν περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια στις μονάδες ΜΕΘ, η μεγαλύτερη ανησυχία πλέον είναι εάν η Σουηδία διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων για τον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα για τις ΜΕΘ.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet