Συνελήφθη ο εμπρηστής του Ζαγανιάρη!!!

Το σημάδι δείχνει την περιοχή της φωτιάς. Διακρίνονται το χωριό, το νεκροταφείο κλπ 

Μετά από επισταμένη ανακριτική έρευνα του πυροσβεστικού κλιμακίου Άνδρου και της ΔΑΕΕ (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού), που ήρθε από την Αθήνα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, συνελήφθη εμπρηστής, ο οποίος που έβαλε φωτιά στην περιοχή Ζαγανιάρη της Άνδρου.

Πρόκειται για μεσήλικα βοσκό, που επιχείρησε να κάψει το συγκεκριμένο σημείο για να βγει χορτάρι. Και αυτό το έκανε λίγες μόλις ώρες μετά την κατάσβεση μιας πολύ μεγάλης πυρκαγιάς, που κινδύνεψε να κάψει τα Ρέματα, την Κατάκοιλο και στο Ατένι. Η ανακριτική παρέμβαση του κλιμακίου και της ΔΑΕΕ στην υπόθεση του Ζαγανιαρη  ήταν άμεση και αποτελεσματική στηριζόμενη σε νέες μεθόδους συλλογής στοιχείων, οι οποίες έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες.

Το πυροσβεστικό όχημα στην περιοχή Ζαγανιάρη την Δεύτερα 5 Απριλίου. Διακρίνονται διάσπαρτα στα φρύγανα οι απόπειρες που έκανε ο βοσκός να βάλει φωτιά.

Το νησί μετά την τελευταία μεγάλη φωτιά έχει πλέον μπει στο μικροσκόπιο της διοίκησης του πυροσβεστικού σώματος και του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και το κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, καθώς και οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής θα παραμείνουν στην Άνδρο για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο. Στόχος να βρεθούν οι εμπρηστές της μεγάλης πυρκαγιάς στην κεντρική Άνδρο και να ελεγχθούν παραβατικές συμπεριφορές και πράξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν ξανά σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής σήμερα το μεσημέρι Πέμπτη 8 Απριλίου 2021:

«Συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από τη Δ.Α.Ε.Ε. σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Άνδρου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Ζαγανιάρη στο νησί της Άνδρου Κυκλάδων.Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.»

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Την μεγαλύτερη ευθύνη για τόν κύριο την έχουν οι κάτοικοι του χωριού που του έχουν παραχωρήσει τις περιουσίες τους για ένα αρνί ντροπή στον εισαγγελέα μαζί οι δύο τρεις του χωριού που τον μάζεψαν να πληρώνουν τις ζημιές που έχει κάνει στις ξένες περιουσίες