Δοκιμαστική πτήση του νέου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Άνδρο!!!

Χτες 27/4 γύρω στις 16:15 ένα ελικόπτερο ήρθε και έκανε δύο-τρεις εντυπωσιακούς γύρους πάνω από το ελικοδρόμιο της Χώρας και προσγειώθηκε σε αυτό. Ήταν ένα εντυπωσιακό ελικόπτερο, κίτρινου χρώματος, μειωμένου θορύβου, ιδιαίτερα ευέλικτο. Κατέβηκε ο ένας εκ των συνοδών και επιθεώρησε κάποια λεπτά τον χώρο. Ο έλικας γυρνούσε ασταμάτητα. Θεωρήσαμε πως επρόκειτο για αεροδιακομιδή. Μας παραξένεψε όμως πως στο ελικοδρόμιο δεν υπήρχε αυτοκίνητο ή ασθενοφόρο και η πόρτα του χώρου ήταν κλειστή. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιοι και περιμένουν.

Με ένα τηλεφώνημα λύθηκαν οι απορίες μας. Ήταν το ένα εκ των δύο ολοκαίνουριων Augusta Westland 109 Trekker του ΕΚΑΒ που παραλήφθηκαν στις 3 Μαρτίου 2021 κι έκανε δοκιμαστικές πτήσεις. Προφανώς ανάμεσα στα δύσκολα ελικοδρόμια λόγω των ανέμων ήταν και αυτό της Άνδρου και οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας που τα δοκιμάζουν επέλεξαν δοκιμαστική πτήση σε αυτό. 

Δύο καινούρια ελικόπτερα τύπου Augusta Westland 109 Trekker πρόσφερε το Ίδρυμα Νιάρχου στο ΕΚΑΒ για τις αεροδιακομιδές στα νησιά και στην Ελλάδα. Τα δύο νέα εντυπωσιακά ελικόπτερα τα έχει υπό την διαχείριση της η πολεμική αεροπορία. 

Το ελικόπτερο έκανε αρκετές δοκιμαστικές ανυψώσεις εξετάζοντας όλα τα συστήματα του και τις ιδιαίτερες συνθήκες της Άνδρου. Στη συνέχεια έκανε μερικούς εντυπωσιακούς γύρους και προσεγγίσεις στο ελικοδρόμιο. Και στη συνέχεια γύρω στις 18:30 πήρε κατεύθυνση προς Αθήνα πετώντας μέσα από την κοιλάδα της Χώρας και σε μέτριο ύψος εξετάζοντας όλες τις πτητικές συνθήκες. Και χάθηκε στον ορίζοντα...  

 

 Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί τα δύο ελικόπτερα Augusta Westland 109 Trekker, είναι δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κι έχουν στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ. Η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους των €438 εκατομμυρίων, και συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας τις ανάγκες αεροδιακομιδής ασθενών σε όλη την Ελλάδα και προς την Ευρώπη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

"Κρίμα να 'σαι εσύ το κρίμα μου
Κρίμα να περνά για θύμα μου
Κρίμα τόσα όνειρα χαμένα"
Κε διαχειριστή σοβαρευτείτε είναι και παρανομο το ελικοδρόμιο στο Γαυριο και επικίνδυνο, δεν υπάρχει λόγος υπαρξης του

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μάλιστα Νατάσα. Πές μας κι ένα ακόμα τραγούδι για τα τρένα που φυγανε αγάπες που πήρανε...
ΥΓ Η παρανομία ορίζεται από αυτό που λέτε εσείς ως ανώτατο τραγουδιστικό δικαστήριο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

κριμα που δεν ηρθε να δοκιμασει και το ελικοδρομιο στο γαυριο !!!
τσαμπα λεφτα ξοδεύτηκαν
για ενα ελικοδρομιο στην ουσια για ιδιωτες κυριε Δήμαρχε της Ανδρου
δεν μπορουμε να διανοηθουμε, ότι θιαξατε ελικοδρομιο στο γαυριο, για μικρα ελικοπτερα ιδιωτων
απιστευτο και να μένει έτσι ?
δεν ειναι στα πλάνα προσγείωσης κανενός σοβαρού οργανισμού
μονον για ...τσαρκες ιδιωτων και για ..''.πουλ μουρ'' επωνυμων ...
πολλά γέλια και πολλά τα λεφτα που ξοδεύτηκαν

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Κρίμα που δεν ξέρετε πως τα 7-8 χιλιάρικά που κόστισε το "ελικοδρόμιο" του Γαυρίου ήταν χορηγία σε υλικά και εργατικά Εξαδάκτυλου και Μπίλυ.
Κρίμα που δεν ξέρετε πως το Κέντρο Υγείας Άνδρου που είναι εξουσιοδοτημενο να καλεί το ΕΚΑΒ είναι στη Χώρα και εκεί πηγαίνουν οι ασθενείς και γίνονται οι κλήσεις...
Κρίμα να μην έχετε πάρει είδηση πως το "ελικοδρόμιο" του Γαυρίου είναι για ιδιωτικές ασφαλιστικές κυρίως και για VIP πτήσεις.
Κρίμα να ζείτε μέσα στην πλάνη τόσο καιρό...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro