Ρεκόρ αφίξεων για το τριήμερο! Προσοχή στους δρόμους και στην επιστροφή! Καταγγελία προς ΥΠΕΝ......

 

Το εμπορικό πλοίο που μπλόκαρε το λιμάνι του Γαυρίου σε ώρα αιχμής γιατί καθυστέρησε να ξεμπλέξει τον κάβο από την προπέλα του που έγινε χτες το βράδυ και κατάφερε να φύγει στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου 19/6 

Από την Πέμπτη 17/6 μέχρι την Παρασκευή βράδυ 18/6 αφίχθηκαν στην Άνδρο 4.000 περίπου επιβάτες. Και από την Παρασκευή βράδυ μέχρι το Σάββατο μεσημέρι αφίχθηκαν 3.000 επιβάτες. Το σύνολο των αφιχθέντων ΙΧ  στην Άνδρο ήταν περίπου 2.000.

Οι παραπάνω αριθμοί μετά από πολλών μηνών απομόνωσης του νησιού δείχνουν το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Άνδρο. Κάτι πολύ ελπιδοφόρο για το νησί μας. Μετά από μια περίοδο απαγορεύσεων και καραντίνας η κίνηση στο Γαύριο το πρωί του Σαββάτου με την άφιξη των πρωινών πλοίων ήταν απίστευτη. Υπήρξε στιγμές-στιγμές το αδιαχώρητο. Ήταν κάτι σαν Πάσχα σε «συσκευασία τριών ημερών»!

Δεκάδες επισκέπτες κάνουν ουρά δεκάδων μέτρων μπροστά σε γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Γαύριο. Κάτι τέτοιο δεν είχαν ξαναδεί στο λιμάνι!!!

Τα πράγματα εκτός από την κοσμοπλημμύρα που συνέβη στο λιμάνι και στο παραλιακό μέτωπο του Γαυρίου επιδεινώθηκαν γιατί εμπορικό πλοίο που είχε φέρει υλικά οικοδομής στο λιμάνι καθυστέρησε να φύγει γιατί μπλόκαρε η προπέλα του με κάβο του καραβιού. Χρειάστηκε να έρθουν δύτες να την ξεμπλέξουν και να μπορέσει να φύγει το πλοίο με καθυστέρηση αρκετής ώρας εμποδίζοντας τα πλοία της ακτοπλοΐας που έρχονταν κατάμεστα μιας και είχε μπλοκάρει μέρος του λιμανιού.

Από την αστυνομική διεύθυνση Άνδρου - με την οποία επίσης επικοινωνήσαμε - ζητήθηκε να πληροφορήσουμε τους χιλιάδες επισκέπτες και τους κάτοικους να οδηγούν προσεκτικά γιατί το νησί έχει πολύ μεγάλη κίνηση στους δρόμους.

Το εμπορικό πλοίο γύρω στις 11:30 του Σαββάτου ξέμπλεξε το σχοινί και έφυγε από το Γαύριο... 

Τα παραπάνω στοιχεία κίνησης επιβατών και ΙΧ προς την Άνδρο μας τα έδωσαν πηγές των ακτοπλοϊκών εταιρειών του νησιού. Δεν έγινε δυνατόν να διασταυρωθούν με τα στοιχεία του λιμεναρχείου Άνδρου με το οποίο επικοινωνήσαμε δύο φορές (11:00 και 14:00) όπως μας ζητήθηκε από τον σκοπό υπηρεσίας στις 19/6. Ο λόγος; Ο λιμενάρχης Άνδρου πλωτάρχης Θ. Κραψίτης απαγόρευσε στον σκοπό υπηρεσίας του λιμεναρχείου Γαυρίου να πει οτιδήποτε με πρόσχημα πως... θα βγάλει σχετικό δελτίο τύπου… την Δευτέρα!!!

Τότε πιθανόν θα επιστρέψει στη δουλειά του ο συγκεκριμένος λιμενάρχης - δημόσιος υπάλληλος!!! Μέχρι τότε το νησί ας μην γνωρίζει τίποτα για το μέγεθος της κίνησης και οι επισκέπτες ας μην έχουν πληροφόρηση για την έγκαιρη μέριμνα της επιστροφής τους, η οποία προβλέπεται δύσκολη και σύμφωνα με τις πληροφορίες των εταιρειών τα δρομολόγια είναι πλήρη μέχρι και την Τρίτη 22/6...

ΠΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μετά από αυτό το απαράδεκτο συμβάν το Εν Άνδρω επικοινώνησε με το γραφείο τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και έθεσε υπόψη στον αξιωματικό υπηρεσίας την κατάχρηση εξουσίας του λιμενάρχη και την παράνομη έλλειψη συνεργασίας, για άμεση παροχή πληροφορίων απαραίτητων για όλο αυτό το τριήμερο αιχμής. Ο πλωτάρχης Κραψίτης δυστυχώς συμπεριφέρεται πλέον στην Άνδρο σαν λοχίας σε νεοσυλλέκτους... κάνοντας καψώνια! Καψώνια όμως που έχουν επιπτώσεις στην κοινωνία της Άνδρου, καθώς αποκρύπτουν ουσιώδεις πληροφορίες, που είναι άμεσα αναγκαίες στο νησί, ώστε να ξέρουν κάτοικοι και επισκέπτες τόσο την αυξημένη κίνηση και να προσέχουν όσο και να κανονίσουν σωστά την επιστροφή τους...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Πάτμο του κάψανε το αυτοκίνητο ένα Βόλβο. Το γράφει σάιτ ενημέρωσης της Πάτμου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλησπέρα σας,

Ο κυρ 'Λοχιας' καψωναρει εδώ και 3 χρόνια.
Τώρα το αντιλήφθηκατε ?!
Υπάρχουν πολλά μαζεμένα για την γούνα του.
Ελπίζω το ΥΕΝ να τον αντικαταστήσει συντομα. .

Ευχαριστω.
Αγανακτησμενος Ανδριώτης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Παρά πολύ σημαντική πληροφορία πόσοι ήρθαν για την ασφάλεια μας. Δεν έχουμε μάτια να βλέπουμε όταν οδηγαμε πρέπει να τα διαβάζουμε από το ενανδρω.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μιας και επικοινωνήσατε με το υπουργείο μήπως θυμηθήκατε να τους πληροφορήσετε οτι η παροχή υπηρεσιών στην Άνδρο έχει κατρακυλήσει λόγω σημαντικής έλλειψής προσωπικου στις δημόσιες υπηρεσίες;Ενημερώστε τους οτι ολόκληρο νησί με 40.000 ανθρώπους θα τη βγάλει ολόκληρο το καλοκαίρι με 10 αστυνομικούς,15 λιμενικούς και ένα Κέντρο Υγείας για τα πανηγύρια κυριολεκτικά. Ευτυχώς που στην πυροσβεστική έχουν καμμια 50αριά άτομα προσωπικό,τουλάχιστον δεν θα καούμε....λέμε τώρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
(α) Που τους βρήκατε τους 40.000; Είμαστε 7.000 κι ήρθαν κι άλλοι 7.000. Που βρέθηκαν 40.000;
(β) Είναι δουλειά του λιμενάρχη Άνδρου να ζητήσει ενίσχυση. Το ότι δεν έχει άτομα σημαίνει πως είτε δεν ζήτησε είτε τον γράφουν. Το ίδιο και για την αστυνομία. Δεν είναι δικιά μας δουλειά.
(γ) Για το Κέντρο Υγείας προφανώς δεν πήρατε είδηση το έργο που επιτέλεσε στην πανδημία. Όταν θα έρθετε Άνδρο ρωτήστε να μάθετε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro