Τα απίθανα της μέρας!!!

  

Το πρώτο απίθανο. Η παραλία που βλέπετε είναι η πασίγνωστη Χρυσή Άμμος. Ο φίλος Κώστας Αδάμης την φωτογράφισε ολόλευκη από το χιόνι και την ονόμασε Λευκή Άμμος. Συμφωνείτε;

Κάναμε ένα μικρό ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν σήμερα μέσα στον χιονιά. Μερικά είναι πραγματικά προβλήματα και οι αρμόδιοι της πολιτικής προστασίας και άλλων υπηρεσιών όπως η πυροσβεστική και ο ΔΕΔΗΕ προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν. Όμως μερικά είναι από… τα άγραφα. Από εκείνα που δεν πιστεύεις πως μπορεί να συμβούν κι όμως υπάρχουν απίστευτοι άνθρωποι που τους συμβαίνουν…

Κι όμως δεν είναι Νορβηγία. Είναι Άνδρος! Διακρίνετε το Πέταλο και δεν διακρίνονται τα χωριά Υψηλού, Λάμυρα Στραπουριές...

Να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα. Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε τοπικό πρόβλημα με το ρεύμα στο Γαύριο και ο ΔΕΔΗΕ το αποκατέστησε εγκαίρως. Αυτή τη στιγμή έσκασε μετασχηματιστής κοντά στον Πύργο του Μπίστη στις Στενιές και ο ΔΕΗΕ αγωνίστηκε  να φτάσει στο σημείο με μεγάλη δυσκολία γιατί το χιόνι είναι πολύ. Κι έτσι αποκαταστάθηκε η βλάβη.

Ακόμα η πολιτική προστασία μετέφερε ηλικιωμένο στα Λειβάδια στο σπίτι του με την βοήθεια του λόχου εθνοφυλακής. Επίσης συνεννοήθηκε με γιατρό του Κέντρου Υγείας για την μεταφορά στο Κόρθι γιατί έληξε η βάρδια της. Η γιατρός όμως δέχθηκε να μείνει στη Χώρα και να γίνει η μεταφορά αύριο που ίσως θα είναι καλύτερες οι συνθήκες.

Τα απίθανα της μέρας

Τα βουνά Πέταλο, Ζένος και άλλες κορυφές. Χιόνι με φόντο την Χώρα μέχρι την θάλασσα.

Κάτοικος Συνετίου ζήτησε να καθαρίσει ο δρόμος του ώστε να μπορεί να κινείται!!! Ήταν επίμονος. Και ρωτούσε ποιους δρόμους καθαρίζει ο Δήμος. Του είπαν τους κεντρικούς ώστε να υπάρχει επικοινωνία για ώρα ανάγκης. Θεώρησε ανάγκη να μπορεί να βγει στο χωριό του!!!

Κάτοικος ημιορεινής περιοχής της Χώρας ζήτησε να τον μεταφέρουν στο Γαύριο να πάρει το καράβι για Ραφήνα γιατί αύριο δουλεύει!!! Τον ρώτησαν πως  ήρθε στο νησί χωρίς να λάβει υπόψη του τον χιονιά και πως σκέφτηκε πως μπορούν οι υπηρεσίες να μεταφέρουν κάθε επισκέπτη του Σαββατοκύριακου στο καράβι και δεν είχε απάντηση. Μόνο ερώτηση: πότε θα φύγω;

Η κοιλάδα της Χώρας. Ο κεντρικός δρόμος έχει κρατηθεί ανοικτός από τα συνεργεία του Δήμου και των εθελοντών.

Με δεδομένο πως προβλέπεται περισσότερο χιόνι σήμερα και απαγορευτικά ίσως την Δευτέρα και Τρίτη εθελοντής που συμβάλει στα δύσκολα είχε «μείνει κάγκελό» από την προνοητικότητα του κυρίου. Και σχολίασε στους συναδέλφους του: «αυτός εκτός που δεν ακούει ειδήσεις νομίζει πως είναι Αύγουστος…».

Το πλέον απίθανο είναι πως τηλεφωνούν και πολλοί ανεμβολίαστοι που θυμήθηκαν πως χρειάζονται αντιπυρετικά Κυριακή πρωί ή μεσημέρι και με χιόνια 30-40 πόντους. Και ζητούσαν επειγόντως να ανοίξουν τα φαρμακεία για να πάρουν αντιπυρετικά γιατί τους τέλειωσαν!!! Ούτε αυτοί είχαν ακούσει για το εμβόλιο, για τον χιονιά και δεν είχαν πάρει είδηση πως σήμερα είναι Κυριακή!!!

Άγιος Γεώργιος Φαράλη. Πάνω από 60 πόντους το χιόνι...

Τέλος, δύο κυριακάτικοι από Μένητες και Ρωγό αποφάσισαν… να ταξιδέψουν για Ραφήνα. Απλώς για να καταλάβετε ο Ρωγός είχε 60 πόντους χιόνι!!! Ο ένας μάλιστα δεν είχε ΙΧ και ρωτούσε και για λεωφορείο!!! Ο αρμόδιος του Δήμου τους ρώτησε αν έχουν καταλάβει τι γίνεται με τον χιονιά. Φυσικά και δεν είχαν καταλάβει!!! Τους έπεισε να περιμένουν αύριο μα δουν πως θα πάει. Μιας και όπως τους εξήγησε οι δρόμοι ανοίγουν στο πέρασμα του μηχανήματος και μετά… ξανακλείνουν μέχρι να ξαναπεράσει!!!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet