ΚΟΡΘΙ: ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΡΟ!...

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΝ ΑΝΔΡΩ ΜΑΪΟΣ 2022: Γράφαμε τον Μάιο του 2022 πως στο Κόρθι - σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων - "η κατανάλωση όπως αποτυπώνεται στις ηλεκτρονικές μετρήσεις των δεξαμενών είχε φτάσει στον Όρμο τον Μάιο του 2022 στο 85% του Δεκαπενταύγουστου! Στο Ρωγό στο 110% του Δεκαπενταύγουστου! Στον Ρωγό είχε πέρσι τον Δεκαπενταύγουστο είχε κατανάλωση 75 κυβικά νερό την μέρα και τον Μάιο του 2022 είχε 85 κυβικά την μέρα! 

Μιλώντας με τον ειδικό του Δήμου Άνδρου μάς τόνισε πως πρόκειται για ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΕΡΟΥ. Και τόνισε πως αντίστοιχα στοιχεία έχουν και για άλλες περιοχές και χωριά της Άνδρου, καθώς το νερό θεωρείται δεδομένο και όλοι το ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ νομίζοντας πως ο Δήμος θα το βρει ακόμα και όταν δεν υπάρχει!"

Αυτά γράφαμε τότε κι έρχεται ο Δήμος Άνδρου πάλι σήμερα Αύγουστο μήνα να επισημαίνει πως κάποιοι ποτίζουν με το νερό της βρύσης. Γιατί και ο Ρωγός και οι Χώνες και η Αγία Παρασκευή και το Πήδημα της Γριάς δεν έχουν ξενοδοχεία, δεν έχουν χιλιάδες κατοίκους, δεν έχουν πλήθος τουριστικά καταλύματα. Αλλά έχουν σπίτια, κήπους, μπαξέδες κλπ. Και οι μετρητές γράφουν εδώ και μήνες καταναλώσεις μεγάλες, χωρίς τουρισμό. Απλά πράγματα, κάποιοι χρησιμοποιούν το νερό της βρύσης για ποτίσματα μπαξέδων!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 

Οι βροχοπτώσεις του χειμώνα δεν βοήθησαν στην αύξηση του διαθέσιμου νερού, τόσο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλων μας, ιδίως αυτό το καλοκαίρι. 

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. 

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΙΚΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ -ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ. 

Παρακαλούμε τους πολίτες των περιοχών έξω Ρωγού, μέσα Ρωγού, Χώνες, Αγία Παρασκευής και Γριάς το πήδημα για τη συνεργασία τους, ώστε να αποφύγουμε τυχόν προγραμματισμένες διακοπές. 

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ας ψάξει ο Δήμος στα χωριά αυτά ποιοι έχουν κήπους και από που τους ποτίζουν......μην την πληρώσουν άδικα με διακοπές σπίτια στα χωριά αυτά....Είναι εύκολο αρκεί να θέλουν......

This comment was minimized by the moderator on the site

Τις πισινες πως τις γεμιζουν σε ολες τις περιοχες? Αν δεις απο το google earth το νησι απο ψηλα μοιαζει με την Φιλανδια με τις χιλιες λιμνες

This comment was minimized by the moderator on the site

Το "οικειακη" χρηση βγαζει ματι παντως!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγκρίνετε το πέρυσι και προπερσι που το νησί ήταν ακατοίκητο και ο τουρισμός στο ναδίρ λόγω COVID με το φέτος όπου το νησί έχει 30.000 κόσμο επάνω. Δε βρέθηκε ένας να προβλέψει τη διαφορά. Για να έχουν να κελαηδανε τα στουρναρια της αντιπολίτευσης.