Η Άνδρος στα 10 πρώτα ελληνικά νησιά το τριήμερο! Ποια είναι τα άλλα. Τι προτιμούν οι ξένοι και τι οι Έλληνες.

(Ήδη έχουμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση μας για την γρήγορη άνοδο της Άνδρου στις προτιμήσεις των επισκεπτών από την Αττική. Το γράψαμε όταν παραθέσαμε τα στοιχεία κίνησης του τριημέρου του Λιμεναρχείου Άνδρου. Όπως επίσης παραθέσαμε πως αυτό που αναδεικνύει την Άνδρο σε θελκτικό προορισμό για τα τριήμερα και τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού είναι κυρίως η εγγύτητα με την Αττική. Μόνο δύο ώρες με τα συμβατικά πλοία και λίγο περισσότερο από μια ώρα με τα ταχύπλοο. Κι εφέτος η Άνδρος έχει ταχύπλοο με την SeaJets.

Ήρθε πριν λίγο και το δελτίο τύπου της πλατφόρμας ηλεκτρονικών εισιτηρίων Ferryhopper που επιβεβαιώνει όσα γράψαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας. Έτσι, η Άνδρος ήρθε 8η από άποψη Ελλήνων ταξιδιωτών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Από τα 10 πρώτα νησιά τα 5 είναι σε κοντινή απόσταση από την Αττική. Κάτι που επισημαίνει και η πλατφόρμα των εισιτηρίων με το δελτίο τύπου που μάς έστειλε. Επίσης παρατηρούμε πως υπάρχουν αρκετές διαφορές στα νησιά που προτιμούν οι ξένοι και οι Έλληνες ταξιδιώτες. Και στις δύο λίστες όμως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Τήνος, το Αγκίστρι, η Αίγινα. - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ferryhopper: 26/06/2024

Στοιχεία επισκεψιμότητας νησιών: τριήμερο Αγίου Πνεύματος 2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων για κρατήσεις μέσω του Ferryhopper, οι παρακάτω τάσεις διαμορφώνονται σε σχέση με τις επιλογές των ταξιδιωτών στα νησιά της Ελλάδας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024:

1. Στοιχεία επιβατικής κίνησης Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών

Αύξηση κατά 50% παρατηρήθηκε συνολικά για την επιβατική κίνηση Ελλήνων και ξένων προς τα νησιά σε σχέση με το 2023. Τα 10 πιο δημοφιλή νησιά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024 ήταν τα εξής:

  1. Πάρος 2.Αίγινα 3.Μύκονος 4.Νάξος 5. Σαντορίνη 6. Τήνος 7. Αγκίστρι 8.Τζια 9.Κέρκυρα 10.Μήλος

2. Στοιχεία επιβατικής κίνησης Ελλήνων ταξιδιωτών 

Κοιτώντας, όμως, τις προτιμήσεις των Ελλήνων για το τριήμερο, φαίνεται πως Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες κινήθηκαν σε διαφορετικές επιλογές. Το τοπ 10 των Ελλήνων διαμορφώθηκε ως εξής:

  1. Αίγινα 2. Τήνος 3. Τζια 4. Αγκίστρι 5. Κύθνος 6. Πάρος 7. Σύρος 8. Άνδρος 9. Μύκονος 10. Σέριφος

Παρατηρούμε πως οι Έλληνες έδειξαν προτίμηση σε νησιά πιο κοντά στα λιμάνια της Αττικής και περιοχές που μέχρι πρότινος δεν ήταν στις πλέον τουριστικές. Νησιά όπως η Σέριφος δέχθηκαν κατά βάση Έλληνες επισκέπτες ενώ η Σαντορίνη φαίνεται να προτιμήθηκε από Αμερικανούς και Βρετανούς. Παρόμοια τάση είχε παρατηρηθεί και την περίοδο του Πάσχα.

Όσο για τις προτιμήσεις μετακίνησης των επιβατών μέσω του Ferryhopper App και της ιστοσελίδας, αν και οι περισσότεροι επιβάτες ταξίδεψαν χωρίς όχημα, παρατηρήθηκε σχετική αύξηση στις κρατήσεις που περιλάμβαναν μηχανή ή αυτοκίνητο σε σχέση με το αντίστοιχο τριήμερο του 2023.

Δημογραφικά στοιχεία επιβατών

Από πλευράς δημογραφικών, φαίνεται πως το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν η πρώτη μεγάλη εξόρμηση για το ηλικιακό γκρουπ 35-54. Αντίθετα, η Gen Z (17-27) δεν παρουσιάζει μεγάλη αύξηση σε σχέση με πέρυσι σχετικά με τα εισιτήρια που κόπηκαν για το τριήμερο.

Τέλος, οι επιβάτες 18-24 φάνηκε να προτιμούν τα νησιά των Κυκλάδων με τη Νάξο, την Πάρο, την Μύκονο και την Ίο να είναι στην κορυφή των επιλογών. Όσο για το επιβατικό κοινό ηλικίας 25-34, τα εισιτήρια μοιράζονται σε Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό, αλλά και στην Κέρκυρα που ήταν στις τοπ επιλογές τους. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε και στους επιβάτες 35-44, ενώ η Ύδρα, η Αίγινα, η Σίφνος, η Τήνος και η Σύρος είναι από τα είναι από τα νησιά που ξεχωρίζουν στις ηλικίες 65+.

Σχετικά με το Ferryhopper: Το Ferryhopper είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα ακτοπλοϊκών στην Ελλάδα με παρουσία σε 26 χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Μετρώντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως και σκορ αξιολογήσεων 4.5/5 με πάνω από 20.000 κριτικές, είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών στον κόσμο.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Βλέπεις ο Σουσούδης;
και εσείς τον κράζετε!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΕΝ κράζουμε κανέναν. Γράφουμε αυτά που βλέπουμε. Εσείς ΔΕΝ είδατε τι γράφει η ανακοίνωση που δημοσιεύσαμε και η οποία γράφει:
"Παρατηρούμε πως οι Έλληνες έδειξαν προτίμηση σε νησιά πιο κοντά στα λιμάνια της Αττικής και περιοχές που μέχρι πρότινος δεν ήταν στις πλέον τουριστικές."
Κοντινά λιμάνια και λιγότερο τουριστικά νησιά σημαίνει (α) μικρότερος χρόνος και (β) μικρότερο κόστος μετάβασης σε μια εποχή ακρίβειας. Αυτά έφεραν τον κόσμο. Απλά πράγματα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 εβδομάδες πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο σε γνωστό ιστότοπο που πρέπει να λάβουμε υπόψη
https://www.protagon.gr/apopseis/na-fygete-touristes-na-pate-allou-44342963149
Βέβαια άρθρα για τον υπερτουρισμο θα γραφονται όλο και πιο συχνά αλλά πρέπει να τα έχουμε υπόψη για δύο λόγους. Πρώτον για να βελτιωθούν οι υποδομές μας ( λιμενικες εγκαταστασεις, ύδρευση, αποχέτευση, συλλογή και επεξεργασια απορριμμάτων, χώροι στάθμευσης οχημάτων, κλπ κλπ) και δεύτερον να αυξηθεί η αξία των αγαθών που το νησί μπορεί αυτονομα να προσφέρει στους επισκέπτες. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τομείς που πρέπει να αναπτυχθούν αλλά στερουμαι αυτής της γνώσης.