Χωρίς εσωτερικά δρομολόγια οι Κυκλάδες και η Άνδρος

Ναυτιλιακού Συνεργάτη

 

Οι αναγνώστες του «εν Άνδρω» ήξεραν πως η ακτοπλοϊκή εταιρεία ΝΕΛ «έπνεε τα λοίσθια». Το είχαμε γράψει. Το είχαμε αναφέρει όταν στις αρχές του μήνα δεν εκτέλεσε τα δρομολόγια από Γαύριο για Σύρο (είχαμε ξεμείνει κι εμείς τότε)! Τώρα ήρθε και η «ληξιαρχική πράξη» του τέλους μιας εταιρείας που κάποτε μεσουράνησε στην ακτοπλοΐα. Ανακοινώθηκε και η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η οποία αποφάσισε να κηρυχθεί έκπτωτη η NEΛ από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Τι σημαίνει η παραπάνω απόφαση του ΣΑΣ;

Πρακτικά πως οι Κυκλάδες (και η Άνδρος φυσικά) ΔΕΝ επικοινωνούν μεταξύ τους!!! Ούτε φυσικά με την πρωτεύουσα τους την Ερμούπολη! Ουάου που θα έλεγε και ο υπουργός των Οικονομικών! Μόνο μέσω Πειραιά και Ραφήνας θα βλεπόμαστε!!! Πάλι Ουάου!!!

Κάπου εκεί έπιασαν το νήμα και οι πολιτικοί μας. Ο λόγος για τον βουλευτή του Ποταμίου κ. Αμυρά, βουλευτή της Β’ Αθήνας, που κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για «άμεση εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων που έχουν μετατραπεί σε πραγματική οδύσσεια, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες των Κυκλαδικών νησιών» στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας.

Και συνεχίζει ο κ. Αμυράς λέγοντας πως «η ακινητοποίηση δύο πλοίων της ΝΕΛ έχει προκαλέσει μία χαώδη κατάσταση στη σύνδεση των ανατολικών Κυκλάδων με τη Σύρο καθώς και σε γραμμές που συνδέουν το ένα νησί με το άλλο όπως το δρομολόγιο Πάρου-Νάξου-Ίου-Σικίνου-Φολεγάνδρου-Κιμώλου-Μήλου από τις αρχές Μαΐου μέχρι και σήμερα οι επιβάτες ταλαιπωρούνται από τις πολύωρες αναμονές και τα δυσβάσταχτα κόστη για να μετακινηθούν εντός του ίδιου νομού, και μάλιστα χωρίς καμία ορατή προοπτική αποκατάστασης μιας αξιοπρεπούς επικοινωνίας μεταξύ των νησιών».

Απλά να προσθέσουμε ως «εν Άνδρω» πως ΚΑΙ η Άνδρος έχασε κι αυτή το απευθείας δρομολόγιο για Σύρο. Ευτυχώς ακόμα εμείς μπορούμε να πηγαίνουμε και να ερχόμαστε καθημερινά στην Ραφήνα! Τι να που κι οι άλλοι;

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet