"Ωραίες σκέψεις" για την φορολογία...

 

(Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε ο αναγνώστης μας athanasios kirtatas. Το δημοσιεύουμε για να δούμε και την άλλη πλευρά του φεγγαριού στο μέγα θέμα των φόρων. Μια παρατήρηση: απ' ότι βλέπουμε στο κείμενο λείπει ο ΦΠΑ των αγορών που έχει πληρωθεί και εκπίπτει, αλλά και άλλα λογιστικά τερτίπια. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί 27% κι όχι 24% κλπ. Πάντως το κείμενο έχει ενδιαφέρον γιατί δείχνει το πραγματικό αδιέξοδο της υψηλής φορολογίας – Εν Άνδρω).

Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και έχεις την τύχη να βγάλεις 30000 ευρώ καθαρά φέτος ενώ πέρσι είχες 0. Πάμε να δούμε πόσο πληρώνεις στο κράτος:

  • - Μεσο όρο 27% φόρο άρα 8100. Άλλα 8100 σε ΕΦΚΑ και άλλα 8100 στην μαγική προκαταβολή 100%. Πληρώνεις άλλα 650 στο μπλοκάκι επειδή τους λείπουν οπότε σύνολο έχεις πληρώσει 24950. Σου μένει το μαγικό ποσό του 5050 ευρώ.
  • - Δεν θα έχεις και τέλη κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ πες κανένα 1000ρικο. Να μην πληρώσεις και 2% έκτακτη εισφορά απο τα παλιά;Σου μένουν 3050 στο χέρι. 3050/12=254 ευρΑ. Λιγότερα από το ταμείο ανεργίας.
  • - Θα προτιμήσω το καθόλου που έλεγαν προεκλογικά για τον ΕΝΦΙΑ. Εκτός αν αποφασίσω να γίνω φοροφυγάς για να αντιμετωπίσω το κράτος.
  • - Α ξέχασα το καινούργιο που σκαρφίστηκαν είναι ότι ο ΕΦΚΑ απο του χρόνου δεν θα υπολογίζεται στα καθαρά αλλά στα καθαρά + τις εισφορές οπότε αν κάποιος έχει 10000 εισφορές θα τους σκάει άλλα 2700 δώρο. Και πιστεύουν ότι αυτό το σύστημα θα προχωρήσει. Κούνια που τους κούναγε.
  • ΣΣ: Και δυστυχώς θα υπάρξουν και χειρότερα…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

σαν να διαβαζα τον τακη αδωνη

This comment was minimized by the moderator on the site

Οικονομικά αναλφάβητοι και εγκληματίες έχουν στήσει αυτή την φρικτή παγίδα εναντίον των πολιτών....................

This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα ο κύριος κάνει δημιουργική λογιατική και κίτρινη ενημέρωση.
1. Για να βγάλει κάποιος 30000,00 φορολογητέο εισόδημα, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσει από το φορολογητέο εισόδημα του τον ΕΦΚΑ που έχει καταβάλλει και το υπόλοιπο υπόκειται σε φόρο εισοδήματος. Δηλαδή ο ΕΦΚΑ είναι έξοδο της επιχείρησης του.
2. Όλοι οι επιχειρηματίες πληρώνουν ΕΦΚΑ, παλιά Ταμείο Εμπόρων, ΟΑΕΕ κλπ. Ξέρεις μάννα μου πόσο θα πλήρωνε εισφορές για το 0 εισόδημα που λες τον προηγούμενο χρόνο? από 3000,00 το ελάχιστο και έφτανε στα 7300,00 ανάλογα με τα χρόνια που είχε κάποιος στο επάγγελμα. Που σημαίνει ότι την υποθετική χρονιά που λες ότι θα είχε 0 εισόδημα θα πλήρωνε από 3000,00 έως 7300,00. Δίκαιο?
3. Η προκαταβολή που λες δεν έγινε σήμερα και όλοι οι επαγγελματίες έχουν προκαταβεβλημένο φόρο από την προηγούμενη χρονιά που αφαιρείται από τα 8100,00
4. Το καινούριο που σκαρφίστηκαν το έχεις δει πουθενά σε κανένα νόμο ή το άκουσες από τα media ή το διάβασες σε καμιά φυλλάδα ή το σκαρφίστηκες εσύ για δημιουργία εντυπώσεων. Αναμένω αριθμό νόμου και έτος έκδοσης, για να εμπλουτίσω και εγώ τις γνώσεις μου
5. Εκτός από ΕΝΦΙΑ 1000,00 και 2% εισφορά από τα παλιά (ποια παλιά?) δε θα πουλήσεις και κανένα ποτάκι χωρίς απόδειξη για να μη τη βγάζεις με 250,00 το μήνα?
ΣΣ: δεν ξέρω τι είναι αυτό το ΣΣ που βάζεις στο τέλος μ' άρεσε και το έβαλα και γω, δεν είσαι ο μάντης Κάλχας ή ο Άγιος Παίσιος για να προβλέπεις τα χειρότερα. Αν πάντως ασχολείσαι με το φοροτεχνικό σπορ ζήτα μου επικοινωνία κάτι θα μάθεις. Εγώ πάντως δεν έμαθα τίποτα, όλα όσ γράφεις τα έχω ακούσει από τα media από όταν το νομοσχέδιο ήταν στη διαβούλευση..................

This comment was minimized by the moderator on the site

Το φαύλο φοροεξοντωτικο φορολογικό συστημα με τους επιτόπιους ελέγχους του αποφάνθηκε κ αναπαράχθηκε απο τα ΜΜΕ, οτι στο νησί των εφοπλιστών, καπετάνιων, ναυτικών, στεριανων, πανηγυριών,μονοπατιών, μοναστηριών, εικαστικών, επισιτιστικων κ λοιπών επαγγελματιών ....των ανέμων κ.α. η φοροδιαφυγή κτυπάει το 40%.!!!! Ξεκαθαριζω οτι δεν Συμφωνώ με την μη συμμόρφωση στους φορολογικούς κ λοιπούς κανόνες ΑΛΛΑ έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα οι ελεγκτές θα ανακαλύπτουν συνεχώς την Αμερική κ θα αναφωνουν την διαχρονική ρήση προσαρμοσμένη στην σύγχρονη εκδοχή της " Εύρηκα.... Φόρο φυγά". Δεν υπάρχει με το ισχύον συστημα τροπος σύλληψης της φοροδιαφυγής κ το γνωρίζουν καλά οι επαΐοντες. Το μόνο που κανουν είναι να την αυξάνουν κ να τρομοκρατούν τις επιχειρήσεις για να κλείσουν ακόμα οσες αντέχουν κ να γίνει το θέλημα Των μετονομασθεντων ...λόγω φρασεολογιας θεσμών κ των όσων έχουν αλλεργία Στην ιδιωτική πρωτοβουλία

This comment was minimized by the moderator on the site

Μη φοβάστε θα έρθει ο Κούλης που είναι της αγοράς και θα μειώσει τους φόρους... και μετά θα ξυπνήσουμε όλοι μαζι