Η Sea Jets στην Άνδρο: Σαββατοκύριακο τοπικό το Tera, καθημερινά διερχόμενο το Paros

To μεγαλύτερο ταχύπλοο της Μεσογείου, το εικονιζόμενο Tera, θα έχει τοπικό για Άνδρο κάθε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού (φωτ. Εν Άνδρω).

Ανακοίνωσε χτες βράδυ η SEA JETS τα καλοκαιρινά δρομολόγια της για Άνδρο. Ξεκινούν από 1η Ιουνίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου καθημερινά με το διερχόμενο Paros Jet και από από 22/6 μέχρι 16/9 κάθε Σαββατοκύριακο (Παρασκευή - Κυριακή απόγευμα) τοπικά με το Tera Jet. Κατά πληροφορίες του "Εν Άνδρω" το εισιτήριο της διαδρομής θα είναι: για το μεν αυτοκίνητο 40 ευρώ και για τον δε επιβάτη 24 ευρώ.

Με την ανακοίνωση καλοκαιρινών δρομολογίων της SEAJETSη Άνδρος για πρώτη φορά μετά από χρόνια αποκτά σύνδεση με ταχύπλοα με την Ραφήνα. Επιπλέον, έχει σε κάθε περίπτωση πλέον επάρκεια καλοκαιρινών δρομολογίων για όλες τις ανάγκες της. Μένει να δούμε πλέον η καλοκαιρινή κίνηση προς το νησί μας πως θα εξελιχθεί.

Αναλυτικά:

TERA JET από 22/6-16/9

Κάθε Παρασκευή  από Ραφήνα 18.45 άφιξη Άνδρο 19.45 και αναχώρηση για Ραφήνα 20.00 με άφιξη Ραφήνα 21.00

Κάθε Κυριακή από Ραφήνα 18.45 άφιξη Άνδρο 19.45 και αναχώρηση για Ραφήνα 20.30 με άφιξη Ραφήνα στις 21.30.

Το εικονιζόμενο Paros Jet θα διέρχεται καθημερινά το καλοκαίρι από Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω).

PAROS JET  από 1/6-30/9

Κάθε μέρα από Άνδρο για Ραφήνα στις 14.10 με άφιξη στη Ραφήνα στις 15.20 (προερχόμενο από Νάξο-Πάρο-Μύκονο-Τήνο) και μετά αναχώρηση από Ραφήνα στις 16.15 για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Για το τριήμερο του Άγιου Πνεύματος θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες έκτακτα δρομολόγια με το TERA JET για ΑΝΔΡΟ και από ΑΝΔΡΟ.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κύριε Μπόθο,
Απο κεκτημένη καταρχάς έγραψα σχυνος αντι συχνός και ζητώ συγνώμη γιατί μπορεί να είναι δυσανάγνωστο. Στο συγκεκριμένο θέμα που σχολιάζουμε, καθυστερώντας να σχολιάσω μερικές ημέρες για να δω μηπως σχολιάσουν και άλλοι αναγνώστες εδώ, θα ήθελα να γνωρίζετε οτι δεν είμαι σε καμία περίπτωησ προκατειλημμένος με την εν λόγω εταιρεία. Απεναντίας θέλω όπως όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι Ανδριώτες (ιδιαίτερα οι μόνιμοι κάτοικοι) να υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός στην ακτοπλοϊα, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα το νησί μας. Αυτό που απλώς τόνισα για την Sea Jets, είναι οτι επι ενάμιση χρόνο ακούμε οτι θα δρομολογήσει πλοία που θα περνούν και απο το νησί της Ανδρου (συμβατικά ή ταχύπλοα), χωρίς αυτό να έχει γίνει πράξη. Και τώρα που ερχεται να ανακοινώσει το ταχύπλοο της, το κάνει μόνο για τους θερινούς μήνες. Δηλαδή αο το Σεπτέμβρη "ξεχνά" ουσιαστικά τους μόνιμους κατοίκους και την εξυπηρέτηση που εκείνοι χρειάζονται όλο το χρόνο. Η αναφορά μου στις δύο βασικές εταιρείες με τα πλοία που υπάρχουν στη γραμμή εδώ και αρκετά χρόνια, καμία σχέση προσωπική ή επαγγελματική δεν έχω επίσης και ούτε κάποιο συμφέρον απο αυτές. Ομως αναλογιζόμενος οτι δηλώνουν παρών ολη τη χρονιά με τα όποια δρομολόγια έχουν και τα υπάρχοντα πλοία που μεταφέρουν τους νησιώτες των τριών νησιών όλο το χρόνο, εξέθεσα απλώς την προσωπική μου άποψη οτι δραστηριοποιούνται 12 μήνες το χρόνο, δίχως να αφήνουν ειδικά το νησί της Ανδρου (που δεν εχει σύνδεση απο αλλού με την Αττική) χωρίς πλοίο. Ας δούμε τι θα κάνει η εταιρεία της Sea Jets πρώτα λοιπόν και μετά θα κρίνουμε. οι απόψεις όλων πιστεύω είναι σεβαστές, στα λογικά πλαίσια που δεν υβρίζουν και δεν στοχοποιούν τρίτους με τα σχόλιά τους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό, ΕΝ ΑΝΔΡΩ, ο σχολιαστής ‘’ Σχυνός Επισκέπτης ‘’ έτσι ακριβώς υπογράφει, έχει έν μέρει, ένα μικρό δίκιο.
Αλλα βλέπει τα πράγματα απο μιά πολύ στενή αντίληψη και με παρωπίδες την γενικότερη εικόνα της ακτοπλοικής σύνδεσης του νησιού μας.
Με την λογική αυτή...εεε..τότε... ποτέ να μην προσεγγίσουν στο νησί μας ταχύπλοα και να τα βλέπουμε να περνάνε για άλλα νησιά, γεμάτα τουρίστες και εμεις.... να αγναντεύουμε το πέλαγος, με την λογική ότι τον χειμώνα θα μας αφήσουν.
Πουθενά όμως δεν ανοίχτηκαν δρόμοι θαλάσσιοι, αν δεν διαφημιστούν το καλοκαίρι απο τους ίδιους τους τουρίστες, από στόμα σε στόμα από γκρούπ σε γκρούπ, οι τόποι και τα νησιά που επισκέπτονται.
Και τα επισκέπτονται, ακριβώς γιατί υπάρχουν ταχύπλοα και με αυτά επιθυμούν να ταξιδεύουν, για γρήγορες μετακινήσεις τους απο νησί σε νησί.
Αν δεν υπήρχαν αυτά ουδέποτε θα πλησίαζαν ίσως το νησί που επιλέγουν και κατ’ επέκταση και την Ανδρο μας.
Οπότε, βλέποντας τα μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα τουριστικά και οικονομικά οφέλη, μόνον κέρδος θα έχουμε, είναι αυτονόητο .
Τέλος για τον συγκεκριμένο ακτοπλόο κ.Ηλιόπουλο ξεχνάει ο φίλτατος σχολιαστής, ότι γιατί όχι να μην φέρει και αυτός στην Ανδρο, συμβατικό πλοίο τον χειμώνα,αφού διαθέτει μάλιστα 2-3 ? ?
Εμάς λοιπόν σαν Ανδριώτες δεν μας ενδιαφέρει το όνομα του κάθε ακτοπλόου που δραστηριοποιείται στη γραμμή μας, αλλά, τι πραγματικά θέλουμε και πώς ανάπτυξη γίνεται με ποικιλία δραστηριοτήτων κάθε νόμιμης πρακτικής.
Καλοδεχούμενα λοιπόν τα ταχύπλοα,όποιας εταιρείας και αν είναι και τέλος, μακρυά φίλτατοι, απο υποκειμενισμούς και κοντόφθαλμες αντιλήψεις πάσης μορφής....

This comment was minimized by the moderator on the site

Τρεξτε ολοι μην τυχόν και χάσετε τις σούπερ συνδέσεις με τα πλοια της συγκεκριμένης Εταιρείας. Μπορεί μεν η ωρα του ταξιδιου να μειωθεί στο μισο, αλλα να δουμε και τι θα κανει η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκη που εδω κι εναμιση χρόνο εχει ανακοινώσει οτι θα βαλει στα πλάνα της και την Ανδρο. Απο τη στιγμη που στις ανακοινώσεις φαινεται ξεκαθαρα οτι η περιοδος προσέγγισης του νησιού θα είναι μόνο το καλοκαίρι, γιατί ο ντόπιος κόσμος να στηρίξει μια εταιρεία που θα "εξαφανιστεί" τρόπον τινά απο Οκτώβρη και για οκτώ μηνες περίπου δε θα υπάρχει καν στην κλασική γραμμή Ραφηνα Ανδρου Τήνου Μυκόνου? Ειναι κατι αντίστοιχο με την Blue Star Ferries παλαιότερα που δρομολογούσε πλοίο μόνο την θερινη περίοδο αιχμής, για να παρει απο την πίττα του τουρισμού που αυξάνεται κατα τους καλοκαιρινούς μήνες. Καλή μεν η κίνηση της Sea Jets, αλλά δε νομίζω οτι πρέπει να ξεχάσουμε τις δυο βασικές ακτοπλοϊκες που στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας επι σειρά ετών και δηλώνουν παρούσες στηρίζοντας Συλλογους, φορείς και γενικότερα τον τόπο. Ειδικότερα η Ανδρος εχει ενα παραπάνω θέμα μιας και δεν συνδέεται απο Πειραιά (οπως η Τήνος και η Μύκονος) κι ετσι βλέπει ως αποκλειστικό τρόπο επικοινωνίας της με την Αττική γη την σύνδεση της με τη Ραφήνα. Θα βάλει για παραδειγμα έκτακτο δρομολογιο κάποιος αλλος παραμονή Πρωτοχρονιάς, οπως προ τριετίας η γνωστή Fast Ferries? Σε ενδεχόμενη περίπτωση κινδύνου (πχ αναγκη διακομηδης ή φωτιά στο νησί μας που δεν εχει αεροδρόμιο) θα δρομολογηθεί εκτακτως πλοιο για τη μεταφορά του απαραίτητου υλικοτεχνικου εξοπλισμού ? Θέματα προς σκέψη γενικότερη, τα οποία δεν μορεί κανείς να αγνοήσει, επιβραβεύοτνας απλώς μια νέα εταιρεία που θα φέρει τα πλοία της στο νησί μας (διερχόμενα ή τοπικα).

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλορίζικο με το καλό να έρθει !!!!!!!!!!
Αυτή τελικά είναι η αλληλοεξυπηρέτηση, μεταξύ της οικονομίας ενός νησιού και του κάθε ακτοπλόου, που ναι μέν θέλει να έχει μιά πετυχημένη οικονομική διαχείριση απο την δρομολόγηση του κάθε του πλοίου, αλλά ταυτόχρονα, ποιάνοντας τον σφυγμό και τις ανάγκες του νησιού μας, προχώρησε στην εξαιρετική δρομολόγηση του πλοίου TERA JET, που έχει κέψει καρδιές στα υπόλοιπα νησιά πέρσι και σάρωσε απο επιβατική κίνηση αλλά και σταθερή εξυπηρέτηση για σχεδόν 4 μήνες !!!!!!!!!!!!!!!
Μράβο στον κύριο Ηλιόπουλο, που με γνώμονα το σεβασμό και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δεν άφησε απέξω φέτος την ΑΝΔΡΟ απο δρομολόγια, όπως δυστυχώς αποχώρησαν οι αφοι Στεφάνου και ανοίχτηκαν --- φυσικά δικαίωμα τους είναι – σε άλλα νησιά σε άλλα μέρη...
Ευτυχώς που ήρθε ο κύριος Ηλιόπουλος και κάλυψε την ανάγκη ειδικότερα της Παρασκευής το απογευματινό απο την Ανδρο και μάλιστα σε ώρα αναχώρησης που χιλιάδες φορές ζητούσαν, κάτοικοι και φορείς.
Ανχώρηση που εξυπηρετεί τους πάντες και παράλληλα και την επιστροφή της Κυριακής το βράδυ απο την ΑΝΔΡΟ μας, που εκμεταλεύονται οι παραθεριστές όλη την μέρα και με βασικότατο εδώ στοιχείο να φτάνουν και νωρίς μάλιστα στην Αττική, θα πετύχει, γιατί πληρεί όλες τις προυποθέσεις κάθε πλευράς.
Τέλος να μην παραλείψουμε εδώ να αναφέρουμε ότι, η δρομολόγηση αυτού του μεγέθους πλοίου κια τα .... ‘’ τέλεια’’ δρομολόγια του, αποδεικνύουν ενεργά, ότι ο στόλος του κυρίου Ηλιόπουλου, στηρίζει ενεργά την Ανδριωτικη οικονομία, σε μιά εποχή μάλιστα μεταβλητή αλλά και κρίσιμη για την φετεινή σαιζόν.
Καλή επιτυχία !!!! καλορίζικο !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ! ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.
Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΩΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ. ΩΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ, Ο ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.
ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ ! !
ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !