Ξεκίνησε το "Αγορά Express" στη Χώρα...

Ένα νέο super market ξεκίνησε στην πλατεία Γηροκομείου της Χώρας της Άνδρου. Πρόκειται για το "Αγορά Express" του Μιχάλη Μενδρινού. Έχουν περάσει ακριβώς δύο χρόνια όταν τέτοιες μέρες παρουσιάζαμε το νέο τότε Super Market της Προμηθευτικής που άλλαξε πολλά από την καθημερινότητα της Άνδρου. Πολλοί τότε μας είχαν επικρίνει. Θεώρησαν πως βοηθούσαμε τους "ξένους" απέναντι στους ντόπιους, τους μεγάλους απέναντι στους μικρούς. Ασχέτως αν είχαμε παρουσιάσει - μετά από αίτημα του - και τον Γονέο και λίγο αργότερα είχαμε γράψει και για την επιτυχημένη προσπάθεια του νέου επιχειρηματία Μιχάλη Μενδρινού...

Έκτοτε πέρασαν δύο χρόνια. Η Προμηθευτική πουλήθηκε στον Μασούτη. Όλα τα Super Market του Γονέου έκλεισαν οριστικά. Ο Βρετός κράτησε τη θέση του στο Γαύριο και στο Μπατσί και ο Μασούτης τη δική του έξω από το Γαύριο. Ο χάρτης του λιανεμπορίου αναδιατάχθηκε στην Άνδρο. Το Express Market του Μιχάλη Μενδρινού και της Ζαφειρούλας Λιοπύρου και άντεξε και πήγε καλά και ήρθε η ώρα να επεκταθεί στην χωρίς πλέον super market Αγορά της Χώρας.

Ένας κόσμος πολλών εκατοντάδων ή και χιλιάδων (το καλοκαίρι) κατοίκων που ζουν στον αστικό ιστό της παλιάς πόλης χρειαζόταν ένα νέο super market. Δεν ήταν εύκολο να ξεπαρκάρουν το αυτοκίνητο για να πάνε στα Supermarket που πλέον είναι στις παρυφές ή εκτός πόλης. Από την 1η Ιουλίου 2019 υπάρχει και το δεύτερο κατάστημα του στον χώρο του παλιού ΟΤΕ στην Χώρα. Καλαίσθητες πινακίδες (του Τσεπέρκα-Kouros από τ' Απατούρια) αναγγέλλουν την ύπαρξή του. 

Ο Μιχάλης Μενδρινός το είχε σχεδιάσει καιρό. Οι καλές επιδόσεις του πρώτου καταστήματος βοήθησαν για το επόμενο βήμα. Εδώ και μέρες πολλές δουλεύει ασταμάτητα. Και μαζί του και όλοι οι υπάλληλοι του. Ήταν να το ανοίξουν του Αγίου Πνεύματος. Αλλά μικροατυχίες στον προγραμματισμό τον πήγαν λίγο πίσω. Μέχρι και η ταμπέλα ήρθε με λάθος χρώμα! Όμως πλέον είναι έτοιμος. Και ήρθε η ώρα να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην επιχείρηση του. Το "Εν Άνδρω" ήταν και είναι κοντά στο νέο ανδριώτη επιχειρηματία που όχι μόνο άντεξε στον ανταγωνισμό, αλλά αντεπεξήλθε νικηφόρα.   

Το νέο κατάστημα είναι 150 τετραγωνικά μέτρα. Και ο Μενδρινός αξιοποίησε κάθε σπιθαμή και κατάφερε και χώρεσε πολλά μέσα σε αυτό τον χώρο. Το καμάρι του είναι η κυκλική κάβα. Με όλων των ειδών τα ποτά πάνω της. Στο κέντρο του καταστήματος εντυπωσιάζει...

Έχει πάνω της τις πλέον απίθανες μάρκες ποτών. Ακόμα και μια τεράστια βότκα, που δεσπόζει στην κορυφή. Στο πιο ψηλό ράφι. Οι πότες δεν θα απογοητευτούν... 

Στα πυκνά ράφια που απλώνουν παντού τριγύρω κανείς θα βρει όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Τουλάχιστον οι κάτοικοι, αλλά και περαστικοί από την αγορά της Χώρας θα μπορούν εύκολα να βρουν όλα τα απαραίτητα και αναγκαία. Και με δεδομένο πως το κατάστημα θα κλείνει αργά φεύγοντας κανείς θα μπορεί να ψωνίζει τα τρέχοντα χωρίς... να τρέχει! 

Περάσαμε αρκετές φορές και μιλήσαμε πολύ μαζί του πριν αυτό το σύντομο ρεπορτάζ ώστε να δώσουμε μια περιεκτική εικόνα της προσπάθειας του. Και συνάμα να δούμε από κοντά το όλο στήσιμο μιας ανδριώτικης επιχείρησης που δείχνει να καταλαβαίνει τους καιρούς και ο ιδιοκτήτης της να γίνεται ένα με τους υπαλλήλους του εμπνέοντας τους με το παράδειγμα του και κάνοντας τους συμμέτοχους στο όλο εγχείρημα. Μόνο έτσι, με συλλογικότητα, πάνε μπροστά οι επιχειρήσεις και οι κοινωνίες.

Κάθε καλό στη νέα του προσπάθεια...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτέλους η χώρα αποκτά όλα τα "είδη" σωστών super market. Ο Μασουτης εκτός αγοράς για να μπορούν να φορτώνουν όσοι θέλουν αλλά και το Αγορά Μάρκετ για να μπορεί ο κόσμος που δεν μετακινείται να ψωνίζει λίγα λίγα και καθημερινά. Όσο για τους παλιούς επιχειρηματίες που αναφέρουν κάποιοι... Μάλλον θα έπρεπε να είχαν σκεφτεί νωρίτερα ότι με το να "γδυνουν" τον κόσμο, βάζανε μόνοι τους ημερομηνία λήξης στην επιχείρηση τους. Και απόδειξη ότι δεν υπήρχε Ανδριώτης που να μην πήγαινε Αθήνα και να μην φόρτωνε τα πάντα από εκεί!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κανένα super market κατά το Κόρθι;;;;;;;;;;;;;;κανείς δεν ενδιαφέρεται ;;;τόσα χωριά γύρω γύρω χώρια το καλοκαίρι......

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που ήρθε η Προμηθευτική στην Άνδρο και μας περίσσεψαν λίγα λεφτά στο πορτοφόλι μας. Όλα τ άλλα είναι λόγια...

This comment was minimized by the moderator on the site

Για να έχετε ολόκληρο το ρεπορτάζ περί ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ, η παραπαίουσα (πριν ακόμα έρθει στην Άνδρο) επιχείρηση,προσπάθησε να μπλοκάρει κάθε ενδεχόμενο δρστηριοποίησης οποιουδήποτε άλλου στην περιοχή της Χώρας, νοικιάζοντας και κρατώντας κλειστούς χώρους είτε mini market είτε ακόμα και αυτό του ΟΤΕ το οποίο μετά από περιπέτεια το πήρε ο Μιχάλης. Τέτοιοι "επενδυτές" να μένουν μακριά από το νησί και γενικά την αγορά. Το πέρασμά τους συνοδεύτηκε μόνο από καταστροφή άλλων επιχειρήσεων, ζημιά στην ντόπια οικονομία και στους εργαζόμενους.
Μιχάλη ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
1. Μήπως κάνετε λάθος; Ο Μενδρινός το συζήταγε δύο χρόνια. Ποιος είχε μπλοκάρει τον ΟΤΕ; Για ρωτήστε τον Μιχάλη;
2. Η Προμηθευτική εξαγοράστηκε για εσωτερικούς λόγους από τον Μασούτη. Ποιος σας είπε πως κρατούσε κλειστά καταστήματα; Κάνετε λάθος...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro