ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ: Αλλάζει εκ νέου ο «χάρτης» της αγοράς τροφίμων στην Άνδρο.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξαγορά τμήματος της Λ Κ ΓΟΝΕΟΣ ΑΕ από την γνωστή αλυσίδα super market MARKET IN. Η σχετική διαδικασία έχει αρχίσει εδώ και μερικούς μήνες και βρίσκεται στο τελικό στάδιο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΝ ΑΝΔΡΩ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς να λειτουργεί ήδη κατάστημα της MARKET IN στην Χώρα της Άνδρου.

Η κίνηση αυτή σημαίνει από την μια την οριστική αποχώρηση από τον τομέα τροφίμων της Άνδρου, μιας παραδοσιακής οικογένειας που ασχολήθηκε για τρεις γενιές - 90 χρόνια - με τον συγκεκριμένο κλάδο στο νησί (1930-2019).

Ταυτόχρονα ένας «σημαντικός παίχτης» εισέρχεται στην αγορά του νησιού στην οποία ήδη δραστηριοποιούνται, η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, η ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ και η EXPRESS MARKET, αναπτύσσοντας έναν ιδιαίτερα  έντονο ανταγωνισμό, που προφανώς θα οδηγήσει σε νέους χαμένους και κερδισμένους το επόμενο διάστημα.

Πάντως το επιχειρηματικό τοπίο σήμερα είναι πλέον κατά πολύ διαφορετικό απ' ότι πριν δύο μόλις χρόνια όταν όλοι κοίταγαν με έκπληξη την ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ να μπαίνει στο νησί κι απορούσαν: "γιατί μπαίνει και πόσο θα μείνει;" Η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ήρθε κι έμεινε μέχρι που... εξαγοράστηκε από την ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ! Η οποία ΜΕΣΟΥΤΗΣ επεκτάθηκε από Βορρά προς Νότο και κάπως έτσι έφτασε και στην Άνδρο. Από τις προϋπάρχουσες εταιρείες λιανεμπορίου η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν είχε πρόβλημα στην Υδρούσα όπως αποδείχτηκε, ενώ το EXPRESS MARKET στην Χώρα έδειξε αντοχή.

Η είσοδος της επιχείρησης MARKET IN αλλάζει πάλι στον «χάρτη» του λιανεμπορίου. Όμως η είσοδος της μπορεί να δείχνει και μια προσδοκία για άνοδο του νησιού τα επόμενα χρόνια και μια έξοδο από την απομόνωση του. Αυτά για την ώρα και θα επανέλθουμε σύντομα με περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αφού πέταξαν στο δρόμο 1700 οικογένειες μαζί με τον Καρυπίδη αγοράζουν μαγαζιά με τα δικά μας χρήματα

This comment was minimized by the moderator on the site

Χαριστικη βολη για τα εναπομειναντα μικρομαγαζα του χωρου. Ο τελευταιος να κλεισει την πορτα...

Στο τελος ομως ολους θα τους "φαει" η ερημοποιηση του νησιου...