102 νέα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες. Κανένα στην Άνδρο!!!

 

Ατένι: Κι όμως παραλίες μεγάλες, όμορφες κι εντελώς ανεκμετάλλευτες έχουμε...

Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά πρέπει να λέγεται. Η πανδημία πέρα από τα δεινά που προκάλεσε στον πληθυσμό και την οικονομία της χώρας, δημιούργησε ευκαιρίες για επενδυτικές κινήσεις στον τουρισμό, που αποτελεί την «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας. Μέσα στην κρίση, το 2020 εκδόθηκαν 278 νέες άδειες για καινούργια ξενοδοχεία σε τουλάχιστον 60 περιοχές. Στις Κυκλάδες, ετοιμάζονται 102 νέα ξενοδοχεία, από τα οποία 50 στη Μύκονο, 29 στην Σαντορίνη κ.λ.π.

Φυσικά η Άνδρος τουριστικά δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά τα νησιά. Μπορεί ωστόσο να συγκριθεί με την Κύθνο, την Τήνο, την Τζια, την Σίφνο, και την Κίμωλο. Εκεί οι επιχειρηματίες επέλεξαν να επενδύσουν, προκειμένου να κατασκευάσουν νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Στην Άνδρο κανείς!

Μικρό Ατένι: Κι ακόμα παραλίες παρθένες, μοναδικές και σπάνιες έχουμε...

Στην Νάξο για παράδειγμα εκδόθηκαν 10 νέες άδειες και στη Μήλο 7. Εμείς δεν προσελκύσαμε καμιά νέα επένδυση. Αυτό λοιπόν πρέπει να μα προβληματίσει σοβαρά. Το νησί πάσχει από μεγάλα ξενοδοχεία που θα προσελκύσουν μαζικό τουρισμό.

Πάσχει ακόμα και από επαγγελματική τουριστική νοοτροπία. Η παθογένεια στον τομέα αυτό είναι γνωστή και δεν υπάρχει λόγος να την αναλύσουμε. Εξακολουθούμε να είμαστε το νησί των 45 ημερών του καλοκαιριού και των 5 Σαββατοκύριακων για το πολύ κόσμο. Από τον Οκτώβριο μέχρι το Πάσχα, πέφτουμε σε… χειμερία νάρκη και δεν υπάρχει σοβαρή δραστηριότητα, που θα προσελκύσει τους τουρίστες-εκδρομείς. Με αυτά τα δεδομένα ο τόπος χάνει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, παρά τις ομορφιές που διαθέτει και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ελκυστικός σε νέες επενδύσεις.

Αν θέλουμε λοιπόν να δούμε σοβαρά το μέλλον της Άνδρου, που εν πολλοίς ζει από τον τουρισμό, αυτοί οι αριθμοί πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά. Καιρός να βάλουμε προτεραιότητες, να αλλάξουμε νοοτροπία και με σωστές κινήσεις και σωστούς ανθρώπους γύρω από το τουριστικό αντικείμενο, να αναδείξουμε την πραγματική αξία και ταυτότητα της Άνδρου, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε ευκαιρία που χάνεται μας απομακρύνει από την πρόοδο και την ευμάρεια…

Σ.Δ.

 

 

    

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς η αλήθεια δεν κρύβεται! Η Ανδρος πάσχει από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ειδικότερα στο ανατολικό κομμάτι της. Δεν μπορεί κανείς να μιλά για θρησκευτικό τουρισμό, για προσέλκυση περιπατητών όλο το χρόνο αξιοποιώντας τα βραβευμένα απο την ΕΕ μονοπάτια του νησιού, χωρίς οργανωμένες μονάδες που μπορεί ο επισκέπτης να μείνει. Τα περισσότερα καταλύματα ανήκουν σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες και λειτουργούν 4 με 5 το πολύ μήνες το χρόνο μην έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν επισκέπτες - πελάτες τους φθινοπωρινους και χειμερινούς μήνες. Ας παραδειγματιστούμε από τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια (οχι τα κοσμοπολίτικα όπως η Πάρος, η Μύκονος και η Σαντορίνη) που μπορούμε να "ανταγωνιστούμε". Στη Μήλο για παράδειγμα στα μέσα της δεκαετίας του 1990 δεν υπήρχαν δρόμοι για να προσεγγίσει κανείς τις περισσότερες παραλίες και από ξενοδοχεία υπήρχε ενα και μοναδικό Β' Κατηγορίας σε νότια παραλία του νησιού. Μέσα σε 7 με 8 χρόνια χαράχτηκαν δρόμοι στο μεγαλύτερο μέρος των παραλιών του νησιού και ο ντόπιος πληθυσμός προσέλκυσε επενδύσεις στο ξενοδοχειακό κομμάτι. Αν επισκεφθεί κάποιος το νησί σήμερα, θα διαπιστώσει την τεράστια αλλαγή που έχει επέλθει ως προς την τοπική τουριστική "βιομηχανία" του νησιού. Ας οργανωθούμε και στην Ανδρο, που δεν υπολείπεται σε τίποτε από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων και ας διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο με κίνηση μεγαλύτερης περιόδου και όχι μόνον για τους μήνες Ιούλιο Αυγουστο και λίγο τον Σεπτέμβρη. Μας αξίζει, πολύ απλά γιατί υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους! Είναι λίγοι όμως και δεν φθάνουν για να αντιστρέψουν την κατάσταση.

This comment was minimized by the moderator on the site

Χωρις κινησεις ουσιας πανηγυρισαμε την χωρις ουσια μετα απο ενα γραμμα καταταξης μας στους 52 προορισμους και ο αντιδημαρχος τουρισμου μαζευε λαικ και συγχαρητηρια ακομα και απο τον Δημαρχο για την καληοργανωμενη δουλεια ,,,οσπου ηρθε μια αληθινη ειδηση που περιγραφει την πραγματικοτητα και θα μας φταιει οι ανεμογεννητριες ,ο αετος ,ο κορονοιος ,οι εφοπλιστες ολοι θα φταινε εκτος απο εμας που θελουμε να δουλεψουμε και να ζησουμε απο τον τουρισμο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προφανώς και δεν γίνονται τουριστικές επενδύσεις αφού ενοχλείτε το σεξ του σπιζαετού με τις 5 ανεμογεννήτριες στο Φραγκάκι. Βέβαια και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς ανεμογεννήτριες και με χορτάτο από σεξ τον σπιζαετό στο Φραγκάκι πάλι δεν γίνονταν επενδύσεις. Αντιθέτως στη Μύκονο που δεν έχει μείνει τίποτα άχτιστο κι έφυγαν από χρόνια οι σπιζαετοί και μιλάνε μόνο για το σεξ των ανθρώπων γίνονται όπως λέτε άλλα 50 νέα ξενοδοχεία! Τελικά μήπως στην Άνδρο δεν υπάρχει δουλειά να κάνετε σας έμεινε και μιλάτε μόνο για το σεξ των σπιζαετών στο Φραγκάκι που βλέπει Τήνο;

This comment was minimized by the moderator on the site

Ποιος να ερθει Κε Σ... να επενδυσει στην Ανδρο των ανεμογενητριων...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχει δίκιο το sineti όπως πάντα. Δεν κτίζονται ξενοδοχεία στο Ατένι γιατί μπήκαν 3 ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι και 5 στο Φραγκάκι!!!! Και τις βλέπει το sineti και τις ακούει το Βιτάλι!!!
Γιατί γράφετε ανοησίες; Μήπως αυτές οι ανοησίες είναι δείγμα της τουριστικής υπανάπτυξης του νησιού;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εμείς στην Άνδρο έχουμε επενδυτές του...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αγαπητέ αναγνώστη με κωδικό αναγνώρισης σχολίου 66082 και κωδικό αποστολής από ηλεκτρονικό μέσο 94.65.97.166 δεν είναι ότι παραποιείτε την αλήθεια, ούτε είναι ότι αυτά που λέτε είναι αθλιότητες που εξυπηρετούν εμφανείς πολιτικές σκοπιμότητες και φυσικά καθόλου δεν νοιάζεστε για την Άνδρο με όσα γράφετε. Είναι ότι μπήκατε στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ και αμέσως πριν με το σχόλιο σας το 66080 και τον ίδιο κωδικό αποστολής και βρίζετε άθλια και τον διαχειριστή του σάιτ.
Προφανώς είστε επαγγελματίας της πειρατείας και του τροιλαρίσματος. Ως εκ τούτου το σάιτ σας πετάει έξω. Δεν είμαστε υβριστικό μέσο για τη μούρη σας...
ΥΓ Πάντως συμφωνούμε μαζί σας στην θρησκευτική κατάληξη του οχετού σας: "Υπάρχει θεία δίκη" γράφετε. Αφού υπάρχει εσείς που βρίζετε κρυμμένος χάσατε. Και το ξέρετε καλά. Γι' αυτό και βρίζετε άθλια κρυμμένος στο λαγούμι σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro