Αναδιατάξεις στο Αιγαίο: Fast Ferries, Minoan Lines, Sea Jets, Hellenic Seaways...

Δύο επιχειρηματικές κινήσεις στον χώρο της ακτοπλοΐαkai ς έχουν προκαλέσει την προσοχή όλων όσων παρακολουθούν τα δρώμενα στο Αιγαίο. Η πρώτη είναι η σοβαρή συνεργασία της Fast Ferries με την μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία ιταλικών συμφερόντων Minoan Lines. Η δεύτερη είναι η είσοδος του Μάριου Ηλιόπουλου στην MIG και συνεπώς στον όμιλο Attica με στόχο τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways. Το καλοκαίρι – μες το καταχείμωνο – μοιάζει κοντά και οι ακτοπλοϊκές ετοιμάζουν από τώρα τις επιχειρηματικές κινήσεις τους.

FAST FERRIES - MINOAN LINES

Σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Η Minoan Lines σε συνεργασία με τη Fast Ferries προσφέρουν στο επιβατηγό κοινό ένα συνδυαστικό πρόγραμμα δρομολογίων που περιλαμβάνει καθημερινές αναχωρήσεις από Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης προς/από Μύκονο – Πάρο – Σαντορίνη. Επιπλέον, σε τακτική βάση προσφέρονται δρομολόγια προς τη Σύρο, την Ίο και τη Νάξο

Για τον σκοπό αυτό, τα υπερπολυτελή ταχύπλοα πλοία, HSC Santorini Palace και HSC Thunder, θα εκτελούν συνδυαστικά δρομολόγια από Πειραιά και Ηράκλειο αντίστοιχα, παρέχοντας τη δυνατότητα για τακτική, γρήγορη και ασφαλή σύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με τον Πειραιά και το Ηράκλειο αλλά και μεταξύ τους.»

 SEA JETS - HELLENIC SEAWAYS

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Μηνάς Τσαμόπουλος στο New Money στις 2 Φεβρουαρίου:

«H κίνηση του Μάριου Ηλιόπουλου να αγοράσει το 5,48% της MIG μέσω της Ratio Holdings που ελέγχεται από την κόρη του, Δέσποινα, έκανε τους πάντες στην ακτοπλοϊκή πιάτσα να…τεντώσουν τα αφτιά, να κοιτάνε δεξιά και αριστερά και να οσφραίνονται τον αέρα προσπαθώντας να μαντέψουν πού το πάει ο ισχυρότερος ιδιώτης ακτοπλόος με τον μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων στη Μεσόγειο.

Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή, παραθέτοντας γεγονότα πριν περάσουμε στα σενάρια:

– Δίνοντας περίπου 2-2,5 εκατομμύρια ευρώ ο Μάριος Ηλιόπουλος απέκτησε το 5,48% της MIG. Πλέον ως δεύτερος μεγαλομέτοχος μετά την Τράπεζα Πειραιώς, θα δώσει το «παρών» στη Γενική Συνέλευση της MIG που είναι προγραμματισμένη την προσεχή Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου. Έχει πλέον τη δυνατότητα ο Έλληνας πλοιοκτήτης ακόμη και να ζητήσει ολιγοήμερη αναβολή της Γ.Σ. έως ότου ενημερωθεί για την εταιρεία, τη συμφωνία κλπ. «Ο Μάριος Ηλιόπουλος με την κίνηση αυτή θα έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία του Ομίλου Attica, για την επόμενη ημέρα και τα σχέδια που εξυφαίνονται» είπε στο newmoney τραπεζικό στέλεχος.

Πάμε παρακάτω:

– Με την απόκτηση του 5,48% της MIG ο Μάριος Ηλιόπουλος που είναι ήδη ισχυρός παίκτης στην ελληνική ακτοπλοϊα, ο υπ’ αριθμόν 2 μετά την Αttica, θα μπορέσει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Τράπεζα Πειραιώς για να συζητήσει και να διαπραγματευτεί τον ρόλο του στην επόμενη ημέρα του Ομίλου Attica. Μάς είπαν στελέχη της ακτοπλοΐας κάνοντας εκτιμήσεις τα εξής:

-«Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι κυρίαρχος στα ταχύπλοα. Έχει τον ισχυρότερο και πολυπληθέστερο στόλο. Τώρα θεωρούμε ότι έχει τη δυνατότητα να είναι μπροστά από όλους στις συζητήσεις που θα αρχίσει η θυγατρική της Πειραιώς για την πώληση του Ομίλου Attica. Πιστεύουμε ότι τον ενδιαφέρουν περισσότερο τα ταχύπλοα, άρα η Hellenic Seaways και θέλει να πιάσει σειρά για να μην του βγουν άλλοι μπροστά.

– Έλληνας άλλος που να θέλει να μπει στην ακτοπλοΐα με μεγάλα κεφάλαια δεν έχει εμφανιστεί. Οι εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας που έχουν τη δυνατότητα δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον έως τώρα.

-Αν υπήρχε ξένος όμιλος θα είχε εμφανιστεί ήδη, έστω και σε διερευνητικό επίπεδο.

– Η HSW έχει τα τρία νεότευκτα ταχύπλοα AERO, με τα οποία ο Μάριος Ηλιόπουλος θα κυριαρχήσει στον Σαρωνικό που λόγω αυξανόμενης σημασίας της Αθήνας ως City Break έχει αποκτήσει πάλι εμπορική σημασία. Με τα flying cat 3 και flying cat 4, καθώς και το Highspeed 4 ενισχύει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στις Κυκλάδες, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις Σποράδες με τα Flying Cat 5&6».

Η SEA JETS διαθέτει 19 ταχύπλοα και τέσσερα επιβατηγά Ro-Pax. Συνδέει 33 νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη και η ημερήσια μεταφορική ικανότητα των πλοίων της ανέρχεται σε 3.500 αυτοκίνητα και 20.000 επιβάτες.»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet