Στο Κόρθι το 5στερο ξενοδοχείο του Ν. Κουτσιανά !

 

H υπηρεσία δόμησης του δήμου Άνδρου προχώρησε σε προέγκριση οικοδομικής άδειας του Ν. Κουτσιανά για την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στη θέση Άμμος-Κρινάκια στον οικισμό Όρμου Κορθίου. Στη φωτογραφία ο Νίκος Κουτσιανάς μιλά για τα λεμόνια της Άνδρου σε ημερίδα του Δήμου Άνδρου το 2022.

(Ο Νίκος Κουτσιανάς, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ιδρυτής της APIVITA, εδώ και δεκαετίες έχει αναφορά την Άνδρο, όπου έχει σπίτι και στη Χώρα και στο Υψηλού. Τον γνώρισα πριν κάποια χρόνια σε ένα ταξίδι για Άνδρο. Με ενθουσίασε με τα σχέδια του για να παραχθεί βιολογικό μέλι στην Άνδρο. Και πήγαμε παρέα πρώτη φορά στο Στενό για να εξερευνήσει με καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου τα βότανα της Άνδρου. Με κάλεσε αργότερα και επισκέφθηκα τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις της APIVITA στα Μεσόγεια. Κι μετά στο σπίτι του για να δω τον πολύ ωραίο κήπο του και τις καλλιέργειες του στο Υψηλού.

Το ενδιαφέρον του για την Άνδρο αμείωτο. Και η επιχειρηματικότητα του ασταμάτητη. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ημερίδες για την αναζωογόνηση της αγροτικής παραγωγής στο νησί μας. Έχουμε παραβρεθεί στις περισσότερες. Γνώστης και αφηγητής σπουδαίος των προϊόντων της γης. Και της μετατροπής τους σε προϊόντα με μεγάλη προστιθέμενη αξία. Έτσι, όταν σήμερα το πρωί, από το μακρινό Εδιμβούργο, είδαμε την πληροφορία (την έστειλα συνεργάτης και αναγνώστη μας, από το Εδιμβούργο (!), που κάνει διακοπές στην Ελλάδα από το Newmoney) ανατρέξαμε στο αρχείο μας και στις γνώσεις μας για την μακρά δραστηριότητα του Νίκου Κουτσιανά και της συζύγου του Νίκης Κουτσιανά στην Άνδρο ως πρόλογο της δημοσίευσης του newmoney για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει για το νησί μας η δραστηριότητα του στα ξενοδοχειακά της Άνδρου. - Δ. Μπασαντης)

Η οικογένεια Κουτσιανά στα holets με σχέδια για την Άνδρο

Dark Room - Αναδημοσίευση

Ο Νίκος Κουτσιανάς μιλά για το βιολογικό μέλι σε ημερίδα που έγινε στο Κόρθι τον Φεβρουάριο του 2018.

Να σας μεταφέρω ορισμένα νέα από τον εξαιρετικά δραστήριο κλάδο των ξενοδόχων, ξεκινώντας από την οικογένεια Κουτσιανά η οποία -μετά το νέο και φιλόδοξο εγχείρημα της Symbeeosis, που ακολούθησε την «έξοδο» από την Apivita- έχει δρομολογήσει ποικίλα επιχειρηματικά σχέδια. Η Symbeeosis λοιπόν δραστηριοποιείται με επιτυχία στην παραγωγή και διάθεση βιολογικών προϊόντων, όπως μέλι, τσάι του βουνού, βότανα κ.ά., πάντα με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, και με βάση τις αυστηρές αρχές του ακούραστου Νίκου Κουτσιανά και της συζύγου του Νίκης. Η οικογένεια Κουτσιανά όμως έχει στα σκαριά και την επέκταση στον πολλά υποσχόμενο τομέα του τουρισμού.

Κάπως έτσι, από πέρυσι τον Φεβρουάριο συστάθηκε η Symbeeosis Hotels Ι.Κ.Ε. με σκοπό τη δημιουργία ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων λειτουργικά ενοποιημένων με αγροτικές εκμεταλλεύσεις «που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς τοπίου», καθώς και «δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία». Η εταιρεία συστάθηκε με αρχικό εταιρικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 3.000 εταιρικά μερίδια, με ονομαστική αξία 100 ευρώ το κάθε ένα. Ο Νίκος Κουτσιανάς εισέφερε 6.000 ευρώ, όπως και η Νίκη Κουτσιανά, ενώ η κυπριακή N&N Earth Raif VCIC PLC, στην οποία μετέχει και η οικογένεια, θα εισέφερε 288.000 ευρώ. Στη συνέχεια, όμως, η κυπριακή εταιρεία υπαναχώρησε καθώς δεν θέλησε να συμμετάσχει στο εταιρικό σχήμα και δεν κατέβαλε την αναλογία της στο εταιρικό κεφάλαιο. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο μειώθηκε σε 12.000 ευρώ.

Ακολούθως, με απόφαση της Γ.Σ. στις 3 Οκτωβρίου 2022 έγινε ΑΜΚ κατά 38.000 ευρώ, μετά με νέα απόφαση στις 18 Νοεμβρίου 2022 το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 400.000 ευρώ και τέλος στις 14 Μαρτίου 2023 δόθηκε ακόμη μια ισχυρή «ένεση» 300.000 ευρώ. Έτσι, σήμερα το μετοχικό κεφάλαιο της Symbeeosis Hotels ανέρχεται σε 750.000 ευρώ και σε αυτό συμμετέχουν με 60% ο Αθανάσιος Κουτσιανάς (ο γιος του Νίκου και της Νίκης Κουτσιανά), με 20% ο Νίκος Κουτσιανάς και με 20% η Νίκη Κουτσιανά. Οι πληροφορίες λένε ότι το πρώτο κατάλυμα ετοιμάζεται στην Άνδρο, όπου εδρεύει και η εταιρεία.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όταν διαπιστώσει ότι η σεζόν είναι 30-40 μέρες το χρόνο και τους υπόλοιπους 11 μήνες χαροπαλευουμε να βγαλουμε τα ετήσια έξοδα, είτε ξενοδόχοι, είτε δωματιουχοι, είτε rent a car κτλ κτλ βλεπω και αυτός να κρεμάει λουκέτο 5 Σεπτεμβρίου.