ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΙΘΙΕΣ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΦΙΔΙΑ

 

 

 

Κάναμε μια μικρή έρευνα στον ιστότοπο μας και βρήκαμε 6 περιπτώσεις σε 9 χρόνια που φίδια στην Άνδρο δάγκωσαν ανθρώπους και χρειάστηκαν 6 επείγουσες διακομιδές, 5 με πλοίο και μια με ελικόπτερο. Από τις 5 με πλοίο οι 4 έγιναν με το σκάφος του λιμενικού.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ 

Διαβάζοντας τις ηλικίες και το που το φίδι δάγκωσε τους 6 ανθρώπους διαπιστώνουμε πως δύο ηλικίες αποδεικνύονται πιο επίφοβες στο δάγκωμα των φιδιών: οι σχετικά ηλικιωμένοι και οι πολύ νέοι. Αυτά τα 9 χρόνια έχουμε δύο περιπτώσεις νέων (18χρονος και 20χρονος). Και οι δύο περιπατητές. Έχουμε 2 γυναίκες άνω των 50, που απασχολούντο στον κήπο τους. Και 2 ηλικιωμένους αγρότες που έκαναν αγροτικές εργασίες σχετικές με ποτίσματα.

Και στις δύο περιπτώσεις των αγροτών αυτές σχετίζονται με το νερό. Την πρώτη ο αγρότης πήγε να πιάσει το λάστιχο του νερού και το φίδι ήταν τυλιγμένο δίπλα στο λάστιχο. Την δεύτερη πήγε να κλείσει (ή ανοίξει) μια βάνα νερού μέσα σε φρεάτιο και το φίδι ήταν μέσα στο φρεάτιο δίπλα στην βάνα. Οι περιοχές που έγιναν τα παραπάνω ατυχήματα ήταν στ' Αποίκια, το Απροβάτου και στον κάμπο του Γαύριου. 

Τι μάς λένε οι παραπάνω περιπτώσεις; Πως τα φίδια δαγκώνουν όταν τα πλησιάσουμε και ξαφνιαστούν. Τα φίδια πηγαίνουν κυρίως εκεί όπου έχει νερό: σε κήπους ή σε ποτιστικά συστήματα. Και ελλοχεύουν και πάνω ή δίπλα σε πέτρες. Οι περιπατητές στα πέτρινα μονοπάτια δίπλα στις ξερολιθιές να προσέχουν. Ακόμα, όσες ασχολούνται με κήπους, ας προσέχουν. Και όσοι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες την θερινή περίοδο και χρησιμοποιούν ποτιστικά να προσέχουν διπλά.

Αυτά από την εξέταση όλων των περιπτώσεων, που έχουμε καταγράψει στο σάιτ μας στην Άνδρο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet