ΚΟΥΒΑΡΑ: Μια πρόταση του κ. Γιώργου Γλυνού - ΔΙΑΛΟΓΟΣ: Ορνιθολογική εταιρεία, Χ.Δ.Ανύσης, Λ.Ο. Βλάμης, Κ. Στρατής

(Από τον κ. Γιώργο Γλυνό λάβαμε μια ενδιαφέρουσα πρόταση πριν δύο μέρες για έναν εναλλακτικο δρομο για την Κουβάρα. Την δημοσιεύουμε όμως σήμερα που έληξε το εορταστικό τετραήμερο - λόγω επίκαιρης ύλης - μιας και το ενδιαφέρον για την Κουβάρα ήταν και είναι διαχρονικό και πολύ μεγάλο - Εν Άνδρω)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑΡΑ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΛΥΝΟΥ

Καλημέρα σας,

Η (παράνομη) διάνοιξη του δρόμου στην Κουβάρα φαίνεται να αγγίζει πολλά συμφέροντα.

Θα ήθελα να προτείνω την εναλλακτική διαδρομή μέσω Βίγλας την οποία επισυνάπτω. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ελαφρώς πιο σύντομη (5,75 km) από αυτή που διασχίζει την κορυφογραμμή της Κουβάρας και έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

1) Επιτρέπει την προσέγγιση του ναού είτε για εκκλησιαστικούς, αρχαιολογικούς λόγους ή για οποιαδήποτε άλλη αξιοποίηση του χώρου για την οποία απαιτείται χρήση οχήματος (π.χ. πτήσεις από την κορυφή με αλεξίπτωτο πλαγιάς κλπ).

2) Αφήνει ελεύθερη την κλασική διαδρομή του μονοπατιού σύνδεσης Βουρκωτής / Άρνης - Προφήτη Ηλία - Αγίους Σαράντα. Στη συγκεκριμένη εναλλακτική διαδρομή το όποιο μονοπάτι δεν είναι πλέον εμφανες λόγω μη χρήσης του.

3) Αποτελεί σημαντικό δρόμο πυροπροστασίας για την αποφυγή προβλημάτων στα χωριά Πιτροφός Μένητες κλπ, σε αντίθεση με το δρόμο που διανοίχθηκε στην κορυφογραμμή της Κουβάρας που είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ποια πυροπραστασία μπορεί να παράσχει.

4) Η εναλλακτική διαδρομή είναι εκτός περιοχών που ενδιαφέρουν για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

5) Παρουσιάζει πολύ λιγότερα φαινόμενα ομίχλης από τη διαδρομή στην κορυφογραμμή της Κουβάρας.

Παρακαλώ όπως εξεταστεί αν η εναλλακτική διαδρομή είναι εντός περιοχής Natura. Σε κάθε περίπτωση παρακάμπτει την κοιλάδα της Βουρκωτής και αφήνει εκτός τις κοιλάδες που εκβάλουν στον ευρύτερο κόλπο Βιταλίου.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Γλυνός 

 

Ο περί ου ο λόγος δρόμος της Κουβάρας...

(Από την ορνιθολογική εταιρεία λάβαμε μια επιστολή με θέμα την χρήση του δρόμου στην κορυφογραμμή της Κουβάρας για την προσέγγιση στο εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα και την λειτουργία που τελέσθηκε εκεί παραμονη της εορτής του. Λάβαμε υπό μορφή ανοικτων επιστολών τρία σχόλια που κρίναμε πως έπρεπε να δημοσιευτούν κάτω από  την επιστολή Ορνιθολογικής Εταιρείας μιας και απαντούν ευθέως και οι γράφοντες έχουν δημόσιο λόγο. Οι επιστολές είναι του μέλους του ΤΣ Λαμύρων-Υψηλού Χ.Δ.Ανύση, του Λ.Ο.Βλάμη από τους πολίτες που έχουν κινητοποιηθεί υπέρ της Πλούσκας και του Κ.Στρατή ιεροψάλτη. Κρίναμε πως τα επιχειρήματα, αλλά και τα επώνυμα των απαντήσεων έχουν ενδιαφέρον και συμβάλουν στον διάλογο που ανοιξε η Ορνιθολογική για ένα θέμα που αφορά όλους μας - Εν Άνδρω)

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΙΡΕΙΑΣ

Θέμα: «Χρησιμοποίηση παρανόμως διανοιχθέντος δρόμου από δημόσια πρόσωπα και φορείς»

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Πληροφορηθήκαμε από ηλεκτρονικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Άνδρου για τη μετάβαση στις 8 Μαρτίου 2016 δημοσίων προσώπων και φορέων στο εξωκλήσι Άγιοι Σαράντα στο "Όρος Κουβαρά, μέσω παρανόμως διανοιχθέντος χωμάτινου δρόμου. Ο εν λόγω δρόμος που εντοπίζεται κατά μήκος της ράχης του βουνού από τον υφιστάμενο δρόμο της Βουρκωτής μέχρι την κορυφή των Αγίων Σαράντα διανοίχθηκε παράνομα εδώ και τουλάχιστον δυο χρόνια, είναι πλάτους έξι μέτρων και φτάνει τα οκτώ χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας σκοπός αυτής της διάνοιξης ήταν η διευκόλυνση της οδικής πρόσβασης στο εξωκλήσι.

Η δασική υπηρεσία έχει διαπιστώσει με αυτοψία την παράνομη πράξη και υποβάλει σχετική δικογραφία (η με αρ. πρωτ. 46454/2-7-2014 μήνυση κατ' αγνώστων) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου. Η παρέμβαση έλαβε χώρα εντός περιοχών του δικτύου Natura 2000. Συγκεκριμένα ο παράνομος χωματόδρομος εντοπίζεται εντός της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) με κωδικό GR4220001 και ονομασία «Όρμος Βιτάλι & Κεντρικός Ορεινός Όγκος» και εντός της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) με κωδικό GR4220028 και ονομασία « Κεντρικό & Νότιο Τμήμα, Γύρω Νησίδες & Παράκτια Θαλάσσια Ζώνη».

Η διαπιστωθείσα παρέμβαση αποτελεί στοιχείο αλλοίωσης του ορεινού χαρακτήρα της περιοχής και υποβαθμίζει την ποιότητα του Περιβάλλοντος, συνιστώντας παραβάσεις του Νόμου 1650/1986 περί Προστασίας του Περιβάλλοντος, όπως έχει συμπληρωθεί και τροποποιηθεί και ως ισχύει.

Η Άνδρος είναι ένα παράδεισος βιοποικιλότητας στις Κυκλάδες. Το νησί χαρακτηρίζεται από μεγάλη ετερογένεια ενδιαιτημάτων, υψηλής οικολογικής αξίας, ενώ φιλοξενεί είδη χλωρίδας και πανίδας σημαντικά τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακριβώς λόγω της μεγάλης σημασίας του νησιού για τη βιοποικιλότητα, υλοποιείται σε αυτό το πρόγραμμα LIFE Άνδρος «Διαχείριση της Ζώνης Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) της Άνδρου με σκοπό την επίτευξη ικανοποιητικής κατάστασης διατήρησης 4 ειδών πτηνών προτεραιότητας».

Ωστόσο, παράνομες ενέργειες όπως η διάνοιξη χωματόδρομου εντός προστατευόμενων περιοχών χωρίς την απαραίτητη μελέτη εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και συγκεκριμένα στο διαμάντι της Άνδρου, στο Όρος Κουβαρά, την υψηλότερη βουνοκορφή του νησιού συνιστά υποβάθμιση της οικολογικής αξίας του νησιού και υπονόμευση οποιαδήποτε άλλων δράσεων ανάδειξης και προστασίας του φυσικού τοπίου.

Η χρησιμοποίηση παράνομων δρόμων από δημόσια πρόσωπα, υπηρεσίες και φορείς, οι οποίοι διοικητικά και ηθικά έχουν τεράστια ευθύνη στην τήρησης της νομιμότητας, μπορεί ουσιαστικά να ερμηνευθεί ως αγνόηση της παρανομίας και αποδοχή της παράνομης πράξης και να αποτελέσει υποστηρικτικό επιχείρημα του παρανομούντος. Είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι η χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων στον παράνομα διανοιχθέντα δρόμο από κορυφαία δημόσια πρόσωπα του νησιού οφείλεται σε άγνοια, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η ενέργεια αυτή θα έπληττε σοβαρά την εικόνα των θεσμών που εκπροσωπούν, θα αποτελούσε πρόκληση για οποιονδήποτε νομοταγή πολίτη και θα δημιουργούσε υποψίες για μεροληπτική διάθεση προς τον παρανομούντα.

Για τη διάλυση οποιονδήποτε τέτοιων υποψιών, καλούμε τις υπηρεσίες και τους φορείς του νησιού που χρησιμοποίησαν τον χωματόδρομο να καταδικάσουν την παράνομη πράξη της διάνοιξής του. Επίσης δια της παρούσας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τα τοπικά ΜΜΕ που προέβαλαν το γεγονός της επίσκεψης στο εξωκλήσι των Αγίων Σαράντα δια του τρόπου αυτού, να ενημερώσουν το κοινό της Άνδρου για το παράνομο καθεστώς της πρωτοβουλίας διάνοιξης του δρόμου αυτού. Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να πράξουν τα δέοντα προκειμένου να αποκατασταθεί το τοπίο στην περιοχή παρέμβασης και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση της προστατευόμενης περιοχής.

Κωνσταντίνα Ντεμίρη

Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πολιτικής Ελληνική Ορνιθολογική Εταφεία

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΧΑΡ. Δ. ΑΝΥΣΗ

Αγαπητέ κ. Μπασαντή
Μόλις είδα την επιστολή κι είπα να την αγνοήσω, αλλά ξαναδιαβάζοντάς την θεωρώ ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Έχει λοιπόν κάποιος μια σφραγίδα, εκπροσωπεί έναν ¨φορέα" που λέγαμε κάποτε και κάνει παρέμβαση. 
Με γεια του και με χαρά του. Δημοκρατία έχουμε, δημοκρατία θέλουμε, άρα όλα ok. 
Δεν υποβαθμίζω τη σημασία της Ορνιθολογικής Εταιρείας, άλλωστε κι εγώ το βιβλίο της έχω ως οδηγό όταν βλέπω κάποιο σπάνιο πτηνό. Η Ορνιθολογική Εταιρεία λοιπόν έχει αυτή την άποψη. Το κακό όμως είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη απάντηση, να ξέρουμε δηλαδή, αυτό το ρημάδι το Ελληνικό Κράτος δια των πολλών εκπροσώπων του τι λέει περί αυτών όλων.
Η επιστολή με λίγα λόγια βγάζει παράνομους την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό καθώς και τουςΔιοικητές τους.
Ερωτώ εγώ: Μπορεί κανείς να πει στα Σώματα Ασφαλείας από ποιους δρόμους θα περάσουν; Θα πούμε αύριο στην Αστυνομία ότι δεν έχεις δικαίωμα να περάσεις από έναν παράνομο δρόμοπροκειμένου να επιβάλεις την τάξη; Άρα αν έχεις κάνει και συλλήψεις αυτές είναι παράνομες;
Εγώ καταλαβαίνω ότι οι τακτικές αυτές δίνουν παγκοσμίως την εντύπωση είτε ότι όλα είναι ένααμπέλι ξέφραγο είτε ότι η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο.
Παραβλέπουμε το γεγονός ότι κόσμος επισκέφθηκε ένα μνημείο το οποίο έτσι έχει γίνει γνωστό, παραβλέπουμε το γεγονός ότι κόσμος επισκέφθηκε τις κορυφές των βουνών μας. Πόση όχληση προκλήθηκε στα άγρια πτηνά ;
Ο δρόμος αυτός έχει ναι ή όχι σημασία για την Εθνική Άμυνα; Είναι κακό να αξιοποιηθεί η περιοχή αυτή για φυσιολατρικό τουρισμό; Να δημιουργηθεί δηλαδή κάτι σαν Ορεινό Καταφύγιο; Λέμε τώρα διότι αυτά για την Άνδρο που δεν κινείται τίποτα, είναι απλώς όνειρα.
Εν κατακλείδι, τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται να κατηγορείται κάθε δρόμος ως παράνομος. Πολλές Δημόσιες και μη Υπηρεσίες έρχονται απέναντι με συνέπεια να μην μπορούν να ανοιχτούν δρόμοι οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν, πρωτίστως τους κατοίκους. Μερικές από αυτές της υπηρεσίες είναι: Αρχαιολογική Υπηρεσία, Βυζαντινών Μνημείων, Νεωτέρων Μνημείων, Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας κλπ κλπ και τώρα και η Ορνιθολογική Εταιρεία.

Το κράτος λοιπόν (Υπουργεία, Δήμος, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, Στρατός ) ας μας πληροφορήσουν τι ακριβώς ισχύει, για να ξέρουμε σε ποιόν τόπο μένουμε και τι να ελπίζουμε.

Τέλος, σε κάθε κορφή της Ελλάδος πηγαίνουν δρόμοι (Google Earth). Μόνο στην Άνδρο δηλαδή οι δρόμοι είναι παράνομοι;
Τελικά, κάποιοι θέλουν την Άνδρο χωρίς ανθρώπους.

Χαρ. Δ. Ανύσης

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κ. ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ-ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΛΑΜΗ

Λεονάρδος-Οδυσσέας Βλάμης

Προς Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Κα Κωνσταντίνα Ντεμίρη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα την αυστηρή παρέμβασή σας και εξεπλάγην.
Εξεπλάγην γιατί για πρώτη φορά η Ορνιθολογική παρεμβαίνει, που για μας που γνωρίζουμε την Ανδρο και την κατάσταση που επικρατεί, τις αυθαιρεσίες των δημοτικών αρχόντων διαχρονικά και την καταστροφή και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, φαντάζει σαν να προσγειωθήκατε χτες ξαφνικά στην Ανδρο και να ...τρομάξατε με το ανοσιούργημα της διάνοιξης του δρόμου στην Κουβάρα.

Πού ήσασταν όταν νύχτα προηγούμενη δημοτική αρχή διάνοιξε παράνομα δρόμο από το μοναστήρι της 'Αγίας' (Ζωοδόχου Πηγής) προς τις Γίδες-Πλούσκα και προσπάθησε παρανόμως να αδειάσει σκουπιδιάρες δίπλα σε προστατευόμενες περιοχές (ΠΔ ΦΕΚ229/2012ΑΑΠ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ RAMSAR, GR4220001, GR4220028) και τους έδιωξαν κακήν κακώς οι κάτοικοι; Πού είσαστε από το 2012, εσείς εταιρεία προστασίας(sic)...περιβάλλοντος, όταν οι κάτοικοι της Υδρούσας αγωνιζόμαστε να προστατέψουμε το περιβάλλον, το ρέμα της Πλούσκας και την ευρύτερη περιοχή (καταγεγραμμένη σε μελέτες ως το πλέον αξιόλογο οικοσύστημα της Ανδρου), τις δημοτικές γεωτρήσεις ύδρευσης, τα υπόγεια και επιφανειακά νερά μας;

Αδυνατώ να πιστέψω ότι το ενδιαφέρον της Εταιρείας σας για την προστασία του περιβάλλοντος περιορίζεται και περιχαρακώνεται σε 4 είδη ορνιθοπανίδας (για τους αδαείς: πουλερικών). Το περιβάλλον δεν είναι μόνο τα πουλιά ή μόνο τα ψάρια, είναι όλη η αλυσίδα ζωής των έμβιων όντων σε μιά πυραμίδα που κορυφή της είναι και πρέπει πρώτιστα να είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Αν σας ενδιαφέρει στην ολότητά του το Περιβάλλον και δεν ασχολείσθε μόνο βιοποριστικά με αυτό, ιδού πεδίον παρέμβασής σας, τώρα πριν καταστραφούν προστατευόμενες περιοχές, υπόγεια και επιφανειακά νερά και κορυζιάσουν τα πουλάκια (κατ'ελάχιστον). Είμαστε στην διάθεσή σας για συνεργασία...

Χαιρετίζω λοιπόν την παρέμβασή σας αλλά περιμένω να δω και την ευρύτητα του ενδιαφέροντός σας.

Λ.Ο.Βλάμης
συντ.Διπλ.Μηχ/γος Μηχ/κός, MSME
τ. Δ/τής ΥΠΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΗ

Κύριε Χαρ. Δ. Ανύση,

είμαι ένας απλός πολίτης της Ανδρου που ανέβηκα στο βουνό για το Μέγα Εσπερινό της Εορτής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, μάλιστα διηκόνησα ως ψάλτης στον Ιστορικό αυτό Εσπερινό, επιθυμώ να σας ευχαριστήσω για το κείμενό σας αυτό. Κατά την άποψή μου ανήκετε στη χορεία των σημερινών αριθμητικά ελάχιστων Ελλήνων που σκέφτονται και γραφούν σωστά πράγματα και με ορθοτομημένο λόγο. Και πάλι ευχαριστώ πολύ. Ηταν για μένα μια έκπληξη το κείμενό σας αυτό γιατί καταδεικνύει ότι δεν έχουν χαθεί ακόμη όλα στην Ελλάδα.
Προς τον διαχειριστή :Ευχαριστώ για τη φιλοξενία του σχολίου μου ( εάν εγκριθεί) στην ιστοσελίδα σας.

Κωνσταντίνος Στρατής
Μεσαριά Ανδρος.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μου αρέσει οταν διαβάζουν τα ΣΧΩΛΙΑ νου τόση λεπτομέρεια Μαλον είχαν εδιαφερον Εφχαριστο για την Διόρθωση σας

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ Θεόδωρε μας παίρνει μερικές ώρες καμιά φορά να ανεβάσουμε τα σχόλια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν κατάλαβα γιατι ?.δεν βάλατε αυτω που σας έγραψα εκτος ΕΑΝ πονά ΚΑΠΙΟΝ κολλητό σας

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στην κυρία Ντεμίρη η οποία φαίνεται, οτι προσπαθεί να κλείσει το δρόμο σε μελλοντικά σχέδια καταστροφής του νησιού μας όπως π.χ ΧΥΤΥ ή Ανεμογεννήτριες ή ό τι άλλο το νοσηρό μυαλό των αρχόντων έχει σκαρφιστεί. Μπορεί σε αυτόν τον τόπο να γίνει ένα έργο με νομιμότητα και σωστό επιστημονικό σχεδιασμό???
Εξ αιτίας της ανομίας, υπάρχει το πρόβλημα της Πλούσκας όπως πολύ ορθά σχολιάζει ο κύριος Βλάμης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς ΑΠΟΡΙΑ μεταμφιεσμένη ως ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Επισημάνσεις:
1. Το όνομά σας το γράφετε σωστά--Μπράβο σας Συγχαρητήρια!!!

2. Από τις 102 λέξεις του σχολίου σας οι εξής 17 είναι σωστά γραμμένες.....ΑΠΟΡΙΑ (Γιατί είναι σωστά γραμμένες; Δηλαδή γιατί γράψατε ΔΗΜΑΡΧΟΣ και δεν γράψατε ΔΙΜΑΡΧΩΣ; ή ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ;)
άσχετος
αυτούς
βγάλει
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Διόρισε
δράση
εύκολα
εφοπλιστές
έχετε
κακό
μαφία
όσοι
παράνομη
σαμποτάρουμε
φίδι
ψέματα
ώρα

This comment was minimized by the moderator on the site

Λεμε πολα γραφωμε πολα ΗΠΕΡ και κατα . προτο ολλη έχετε δίκιο ΔΙΟΤΙ στην Ανδρο μας ειμαστε ολλη παράνομη οπιος ΛΕΟΙ οχι ΛΕΟΙ ψέματα .στην Ανδρο οι εφοπλιστές βαζουν αλους να βγάλει το φίδι απω την τριπα ετσι και με την Κουβαρά ΒΕΒΕΟΣ αυτο ειναι το ΤΕΛΕΦΤΕΟ για την ώρα .πολυ απω μας δεν μας αρεση ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ η καπιος απω τους ΚΙΒΕΡΝΟΝΤΑΣ και τι κανομε τους σαμποτάρουμε άσχετος ΕΑΝ κανομε κακό στο ΝΙΣΙ μας ΔΙΣΤΙΧΟΣ όσοι ειναι Η αυτούς που Διόρισε γιρηςαν ΑΝΑΝΤΙΟΝ του ΚΡΙΜΑΣ .ειναι ΤΩΣΟ εύκολα να διχνομε με το Δαχτιλο τον αλον .Και Η μαφία Σινεχιζουν την δράση

This comment was minimized by the moderator on the site

Συμπέρασμα:ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑΝΟΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς απορία
Τώρα περιμένεις απάντηση????????
Σώθηκες????????
Κι αν απαντήσει θα πει παλι κάμποσες αρλούμπες ...............

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς Επιεσκέπτη "Απορία"

1300-1800 άτομα από το Δήμο Υδρούσας έχουν ΉΔΗ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ τα μικροπολιτικά παιχνιδάκια Σου Θωμά και ΕΣΈΝΑ τον ίδιο κατ' επέκταση και μάλιστα ΕΠΩΝΥΜΑ. Εσείς κύριε ΘΩΜΑ μασκερεμένος με την ΑΠΟΡΙΑ ως ψευδώνυμο, εκτός από τον ευατόν σας και τα 5 τσιράκια σας, έχετε έστω ένα όνομα που υποστηρίζει ότι το κύριο υλικό κατασκευής σας δεν είναι ΛΑΣΠΗ;
Άντε κάνε καμιά δήλωση γιατί σε βλέπω να κάνεις μόνο τις δικές σου Δηλώσεις αύριο.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΟΡΙΑ σε παρακολουθώ πολύ καιρό και βλέπω οτι καλύπτεις ορισμένους από τον δήμο (Ονειροπαρμένο,Κούλη Μουγκό, Ερντογάν, Τάκη Μέγα),καπεταν σώγαμπρο κτλ και αντιθέτως ρίχνεις λάσπη πολύ λέγοντας πολλά ψέματα όπως τους Μαμάη,Βολίκα,Βόσσο μήπως τελικά δεν πρέπει να ασχολούμαστε με σένα;Μεγάλη αξία σου δώσαμε.

Περισσότερα