Η "Γαλάτεια" στην Άνδρο με… πολύ θυμό! Προσοχή τις επόμενες μέρες.

 

Η Νηρηΐδα Γαλάτεια, πλάσμα του νερού, έργο του Ραφαήλ στη Ρώμη, έδωσε το όνομα της στο σύστημα βροχής που έρχεται από Ιταλία!!!  

Το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό σύστημα «Γαλάτεια» ήρθε στην Ελλάδα… πολύ θυμωμένο και για τρίτη φορά «βάζει στο μάτι» την Άνδρο, που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα δεχθεί από σήμερα Τρίτη (7.3) ιδιαίτερα ψηλά ύψη βροχής.

Στην ελληνική μυθολογία η όμορφη Νηρηίδα Γαλάτεια ερωτεύτηκε το βοσκό Άκι. Ο σύντροφός της, ο μονόφθαλμος Κύκλωπας Πολύφημος, αφού κυνήγησε τους δύο εραστές, εκτόξευσε ένα τεράστιο κοντάρι και σκότωσε τον νέο. Ο Ραφαήλ δεν ζωγράφισε κάποιο από τα κύρια περιστατικά της αφήγησης. Επέλεξε τη στιγμή της αποθέωσης της νύμφης. Η Γαλάτεια απεικονίζεται περιστοιχισμένη από άλλα πλάσματα της θάλασσας των οποίων οι μορφές μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο εμπνευσμένες από το Μιχαήλ Άγγελo, ενώ τα φωτεινά χρώματα και η διακόσμηση υποτίθεται πως έχουν εμπνευστεί από την αρχαία ρωμαϊκή ζωγραφική.

Αυτά συνέβαιναν στο παρελθόν. Η «Γαλάτεια» με εντελώς άλλη μορφή θα χτυπήσει την Άνδρο και θα μείνει πάνω από το νησί τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, με ισχυρούς νότιους αρχικά και στην συνέχεια βόρειους ανέμους, που θα ρίξουν την θερμοκρασία, αποδεικνύοντας ότι η πολυπόθητη άνοιξη δεν ήρθε ακόμα.

Υπομονή και καλή διάθεση.

 Κ.Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αντιγραφή του ένα Άνδρο, ποιος εχει τα πνευματικά δικαιωματα;
http://www.protothema.gr/greece/article/660421/ΜεάγριεςδιαθέσειςέφθασεηΓαλάτειαΣφοδρέςκαταιγίδεςσεπολλέςπεριοχές/
ΣΧΟΛΙΟ
Δεν σας πέρασε από το μυαλό μήπως το έγραψε ο ίδιος; Έχουμε τρεις επαγγελματίες συνεργάτες!!! Για σκεφτείτ το!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 7 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro