Τo πήρε και τo σήκωσε τη νύχτα ο αέρας το λιμάνι της Ραφήνας...

 

«Λύσσαξε» την νύχτα Τετάρτη (26/9) προς Πέμπτη (27/9) ο τυφώνας Ξενοφώντας στο ορθάνοιχτο σε όλους τους καιρούς λιμάνι της Ραφήνας. Τα κύματα πελώρια καβάλαγαν τον βόρειο εξωτερικό κυματοθραύστη και οι ριπές τους έφταναν μέχρι τα δύο δεμένα δίπλα-δίπλα - για να αντέξουν – πλοία: το Andros & το Αικατερίνη. Το ίδιο σκηνικό και χειρότερο με τον εσωτερικό κυματοθραύστη πλάι στον οποίο ήταν δεμένο το Superrunner... 

To SuperRunner δίπλα στον εσωτερικό κυματοθραύστη έδινε τη δική του μοναχική μάχη να αντέξει μια θάλασσα που έβραζε και «έβγαζε φίδια»! Κυριολεκτικά "έβγαζε φίδια" αν δει κανείς την πρώτη φωτογραφία και το παρακάτω βίντεο.

 Αδύνατον να σταθεί κάποιος έξω όρθιος. Ακόμα και μέσα από το αυτοκίνητο ήταν στιγμές που οι ριπές του αέρα σε έκαναν να νομίζεις πως θα το τούμπαρε στην πλαγιά δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Νικόλα. 

To Superferry δεν ήταν εκεί. Προφανώς ο καπετάν Θανάσης το είχε πάρει - μιας και μπήκε τελευταίος στο λιμάνι την Τρίτη μετά την φοβερή επιστροφή του από Κρήτη - και το πήγε στον Μαραθώνα, που απαγκιάζει για να αποφύγει τα προβλήματα. 

Έτσι ορθάνοικτο που είναι το λιμάνι της Ραφήνας στους αέρηδες και στο πέλαγος θα δημιουργούσε προβλήματα στο πλοίο αν έδενε μακριά από την προβλήτα. Το πρωί επιβεβαιώσαμε την εικασία, καθώς μας έστειλαν και σχετική φωτογραφία του πλοίου από το αγκυροβόλιο του αρόδο στον Μαραθώνα. 

Αναρτούμε τις φωτογραφίες μας, αλλά κι ένα βίντεο ενός θαρραλέου που κατάφερε κι έφτασε κοντά στο Superrunner, για να πάρετε μια ιδέα τι σημαίνει τυφώνας σε ένα ορθάνοικτο στους καιρούς λιμάνι... 

“ΕΝ ΑΝΔΡΩ”

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet