Έδεσαν το πρωί τα Superferry. Δένουν το μεσημέρι τα Andros & Θεολόγος. Τι καιρός έρχεται στην Άνδρο…  

  

Ριπές ανέμου Κυριακή πρωί στην Άνδρο (Πηγή: Windy) 

Δεν εκτελεί δρομολόγια η Golden Star Ferries σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή λόγω της κακοκαιρίας. Ήδη ο καιρός έχει μπει μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Έτσι τα δύο πλοία δεν ξεκίνησαν το πρωί. Το Tera έχει φύγει από Ραφήνα και έχει πάει Λαύριο.

Σήμερα από την Ραφήνα ξεκίνησε μόνο το Andros και ήταν πλήρες, καθώς πήρε και τους επιβάτες των άλλων πλοίων. Το πλοίο έφτασε στην Μύκονο και έδεσε. Ο Θεολόγος επιστρέφει στην Ραφήνα και Θα δέσει. Ήδη ο κυκλώνας έχει φτάσει από τις 15:00 στην Ραφήνα. Αύριο το πρωί ανάλογα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ θα δουν αν θα ξεκινήσουν πάλι τα δύο πλοία.

Η πρόβλεψη για βροχές στην Άνδρο το πρωί της Κυριακής (πηγή: Windy)

Όπως δείχνουν οι μετεωρολογικοί χάρτες η καταιγίδα θα μπει στην Άνδρο απόψε και μέχρι 03:00 πρωινή της Κυριακής θα είναι ισχυρή. Από τις 03:00 μέχρι τις 07:00 θα πέσει. Θα ξαναδυναμώσει μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κυκλώνας έρχεται με μειωμένη δύναμη από ότι περιμένανε γιατί άλλαξε πορεία και περνά πάνω από στεριά (Πελοπόννησο) και η δύναμη του μειώνεται. Αν πέρναγε από θάλασσα θα ανέβαινε η ένταση του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα παραπάνω δεδομένα πρόβλεψης αλλάζουν ανάλογα με την κίνηση του καιρικού φαινομένου στον χώρο. Για τον λόγο αυτό και τα καράβια δεν μπορούν να ξέρουν για τον αυριανό απόπλου των τοπικών δρομολογίων τους παρά μόνο στις 06:00 της Κυριακής το πρωί.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

Με επικεφαλίδα "Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα" η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με Δελτίο Τύπου ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει:

"Το Σάββατο 29/9 τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα με ιδιαίτερη ένταση καθώς και άνεμοι 8Β και τοπικά 9-10Β στα Νότια πελάγη. Την Κυριακή 30/9 θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ και θα εκδηλωθούν θυελλώδες άνεμοι 8Β και τοπικά 9-10Β στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Λόγω των έκτακτων φαινομένων όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Π.Ε. Κυκλάδων και Π.Ε. Δωδεκανήσου), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμβουλεύονται τα καθημερινά Δελτία καιρού και τις σχετικές ειδοποιήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Επίσης λόγω των θυελλωδών ανέμων παρακαλούνται να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους."

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ελα πολύ κράτησε η φάση...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μπορειτε να γράψετε κάτι χωρίς να βρίζετε; Επιπλέον το οτι ο κυκλώνας λοξοδρόμησε και δεν περνά από την Άνδρο δεν σημαίνει πως δεν πέρασε από την Ραφήνα. Το ότι δέσανε τα καράβια κάτι λέει. Αυτά.


Έτσι σταματήσαν τα καράβια...
αρκεί να μην έχουμε καράβια για μια μέρα

με της παπαριες μας έρχεται ζαλίσει τα αρχιδια δεν θα γίνει τίποτα ένα γαμημένος κλασικός αέρα θα είμαι το γαμιδι

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro