ΑΝΔΡΟΣ: Μαγική εικόνα, ήρθε η βροχή χάθηκαν τα χιόνια!!!

 Μαγική εικόνα η Άνδρος μετά το νυχτερινό πέρασμα της "Υπατίας". Οι καταρρακτώδεις χτεσινοβραδινές βροχές (9/1) έλιωσαν τα χιόνια. Η περιοχή του Πετάλου που καταλήγει προς την Χώρα χτες ήταν γεμάτη χιόνια. Σήμερα (10/1) μόνο λίγο χιόνι έχει απομείνει στις άκρες του βουνού.

Μια ακόμα σημερινή φωτογραφία (9/1) του κυρίως ορεινού όγκου του Πετάλου. Χιόνι πλέον υπάρχει μόνο στις πτυχώσεις και στις χαράδρες του βουνού. Καμία σχέση με την χτεσινή εικόνα που ανεβάσαμε χτες και ξαναδημοσιεύουμε εδώ - αμέσως παρακάτω - για να δείτε την διαφορά.

Η χτεσινή εικόνα (10/1) την ίδια ώρα το πρωί. Ο "Τηλέμαχος" έχει ντύσει το Πέταλο στα λευκά μέχρι τον Πιτροφό. Μετά ήρθε η "Υπατία" με τις βροχές και το χιόνι χάθηκε σε μια νύχτα.

Για να καταλάβετε την χτεσινή (9/1) από την σημερινή κατάσταση (10/1) στους δρόμους της του Πετάλου δείτε το παραπάνω βίντεο που είναι από χτες Τετάρτη 9/1/19 με το μηχάνημα να καθαρίζει το παγωμένο χιόνι στην περιοχή...

Χάθηκαν εντελώς σήμερα (10/1) τα χιόνια από τους Γερακώνες. Το μέχρι χτες αποκλεισμένο μοναστήρι της Παναχράντου στο οποίο διανοίχτηκε τελικά ο δρόμος από το Βουνί χτες το απόγευμα από τον ΣΕΔΑ σήμερα ξημέρωσε με ανοιχτούς τους δρόμους. Άνοιξε και αυτός προς τα Φάλικα και την Χώρα από την βροχή. 

 Και βεβαίως γέμισαν τα ορεινά ρέματα νερό που κατρακυλά ορμητικό σχηματίζοντας καταρράκτες προς τον Μεγάλο Ποταμό των Λειβαδίων.

Οι Γερακώνες χωρίς χιόνι σήμερα το πρωί (10/1) από τον Νειμποριό. Η θάλασσα ταραγμένη στο λιμάνι της Χώρας. Ισχύει μέχρι το απόγευμα το απαγορευτικό στα πελάγη.

Και όπως είπαμε τα ποτάμια, τα ξεροπόταμα και τα ρυάκια άρχισαν να κατεβάζουν νερά. Εδώ ο ξεροπόταμος του Νειμποριού κατεβάζει νερό στη θάλασσα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι φωτογραφίες είναι της Μονής Παναχράντου και του P.S.G. για το Εν Άνδρω.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ολη η Ανδρος περιμενει την απαντηση του εν Ανδρω στην καταπτυστη δημοσιευση...
Μην μας απογοητευσεις.....
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θα σας απογοτεύσουμε... Δεν απαντούμε στα κατάπτυστα...
Καλημέρα σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro