Τα περίεργα φαινόμενα του νοτιά...

Η Άνδρος κάτω από έναν ήλιο, παράξενο, λαμπερό και... αόρατο!...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020. Η Άνδρος ξύπνησε με έναν περίεργα θαμπό ουρανό και έναν ακόμα πιο θαμπό ορίζοντα. Τόσο θαμπός είναι ο ουρανός που ο ήλιος αν και λάμπει δεν... φαίνεται! Ουρανός και ορίζοντας μισοσβησμένοι από κάτι μεταξύ αραιής συννεφιάς και αραιής ομίχλης. Και με μια υποψία αιωρουμένων σωματιδίων. Όλα αυτά μέσα με μια παράξενη άπνοια σε μια μέρα πολύ ιδιόμορφη. Είναι ο νοτιάς και τα περίεργα ατμοσφαιρικά φαινόμενα του. Ίσως γι' αυτό κι ο Καββαδίας έγραφε τόσα για τις περίεργες θάλασσες του Νότου...

Ο βοριάς είναι καιρός ευθύς, γνωστός, αναμενόμενος, σε όλες τις στιγμές του. Τον αντιμετωπίζεις. Ενώ ο νοτιάς είναι καιρός παράξενος. Αυτά εξηγούσε κάποια στιγμή ο καπετάν Θανάσης - μιαν άλλη φορά - όταν πλησιάζαμε με νοτιά την Άνδρο, που αν και την αισθανόσουν δεν την έβλεπες. Κι είχε ένα παράξενο βουβό κύμα, που κι αυτό δεν το έβλεπες, αλλά το ένιωθες!

Και σήμερα είναι ο νοτιάς με την θαμπάδα του, που αν και ο ήλιος λάμπει δεν τον βλέπει έτσι που είναι χαμένος πίσω από μια... τεράστια φυσική κουρτίνα. Είναι ο νοτιάς, που μικραίνει τον ορίζοντα και σβήνει την θάλασσα. Είναι ο νοτιάς, που κάνει τα νησιά να αναδύονται και να χάνονται από το πουθενά. Είναι ο νοτιάς, καιρός παράξενος, με τον οποίο ξύπνησε σήμερα η Άνδρος κάτω από έναν ήλιο λαμπερό και... αόρατο!

Είναι τα περίεργα φαινόμενα του νοτιά...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet