Η Άνδρος πριν τον «Ιανό». Παράδεισος επί της γης!

Την ώρα που ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» σφυροκοπούσε χθες το απόγευμα την Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου, η Άνδρος έμοιαζε σαν να ήταν… σε άλλο πλανήτη! Ίσως ζούσε το ωραιότερο φθινοπωρινό δειλινό. Πεντακάθαρη ατμόσφαιρα, κρυστάλλινη ορατότητα, σχεδόν καλοκαιρινή θερμοκρασία και μια θάλασσα ακύμαντη σαν λίμνη!

Ο ήλιος έπεφτε πέρα από τον Κάβο Ντόρο στις ακτές της Αττικής και η εικόνα από τα υψώματα της Παλαιόπολης  μοναδική. Χρώματα κι αρώματα παντού. Το πέλαγος ατάραχο να σκοτεινιάζει και οι πλαγιές του βουνού να λάμπουν στις τελευταίες αχτίδες. Απέναντι η Γυάρος σαν να είναι δίπλα!

Μοναδικό θέαμα αν αναλογιστεί κανείς ότι σε άλλες ελληνικές περιοχές η βροχή και η θύελλα την ίδια στιγμή, προκαλούσε έντονη ανησυχία και πλημμύρες. Πάντως όλα δείχνουν ότι ο… διπρόσωπος «Ιανός» θα δικαιώσει το όνομα του και θα περάσει-αν περάσει τελικά- από τις Κυκλάδες και την Άνδρο… ξώφαλτσα, χωρίς να προκαλέσει προβλήματα και θαλασσοταραχή. Ωστόσο για καλό και για κακό χρειάζεται προσοχή, επαγρύπνηση και προετοιμασία για παν ενδεχόμενο.

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μην παραπληροφορειτε τους Ανδριωτες με την κακοκαιρία...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το σχόλιο σας περί κακοκαιρίας είναι εντελώς άσχετο με το κείμενο του συνεργάτη μας. Άλλωστε και η ανάρτηση του ΕΝ ΑΝΔΡΩ χτες για το θέμα ήταν πολύ διακριτική και προσεκτική. Μάλλον κάπου αλλού διαβάσατε αυτά που γράφετε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro