Ο Ζόρκος στις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

 

Καθώς ξεκινά το καλοκαίρι και έχει αρχίσει ο τουρισμός το Πρώτο Θέμα παρουσιάζει 57 ελληνικές παραλίες που θυμίζουν επίγειο παράδεισο. Από το Ιόνιο και τις Κυκλάδες μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα οι συντάκτες του  συγκέντρωσαν 57 παραλίες σε όλη την χώρα. Από αυτές 25 είναι στις Κυκλάδες. Και από αυτές επιλέχθηκε και μια της Άνδρου: ο Ζόρκος!

Να πως την παρουσιάζει η ιστοσελίδα:

 

Ζόρκος, Άνδρος

Η Άνδρος! Νησί μεγάλο, άγριο σε πολλά σημεία με τον δυνατό βοριά και τα κύματα να έχουν σμιλέψει τα βουνά και τις εκατοντάδες παραλίες. Ο Ζόρκος βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού και πρόκειται για μεγάλη, απλωμένη παραλία με εκπληκτικά νερά που ο επισκέπτης θα αντικρίσει φτάνοντας ύστερα από λίγα χιλιόμετρα κακοτράχαλου, χωμάτινου δρόμου.

Στην παραλία λειτουργούν καταστήματα εστίασης, ωστόσο η αμμουδιά είναι αρκετά πλατιά ώστε να απολαύσετε μια πιο ήσυχη βουτιά στα γαλανά νερά. Εάν ακολουθήσετε το πέτρινο μονοπάτι στα βόρεια θα βρεθείτε στις Τρύπες, τις σπηλιές που άλλοτε χρησιμοποιούσαν πειρατές και ληστές των περασμένων αιώνων ως ορμητήριο.

Πρόσβαση: μέσω χωμάτινου δρόμου.

Έδαφος: λεπτό βότσαλο και άμμος.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet