ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: Ποιοι κερδίζουν τους πολιτικοποιημένους και ποιοι τους απολιτίκ.

 

Πολλά λέγονται και γράφονται για το σε ποιο κοινό απευθύνονται οι πολιτικοί αρχηγοί. Κάτι που έχει να κάνει με το τρόπο που διεξάγουν τις πολιτικές τους καμπάνιες και με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν. Κάποιοι μιλάνε πιο πολιτικά, άλλοι πιο προσωπικά. άλλοι πιο πιασάρικα, άλλοι μιλάνε για το απολιτικο κοινό των πρωινάδικων, άλλοι για το πιο πολιτικοποιημένο κοινό των βραδινών ειδήσεων. Η ιστοσελίδα politicalbank.gr εστίασε στην δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ και τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά: 

Στην δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, 36% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 2% και ο Δημήτρης Νατσιός με 1%. Επίσης, το 22% απαντάει κανένας.

Με αυτά τα δεδομένα ας εξετάσουμε ποιο κοινό ψηφίζει ποιον. Ιδιαίτερο, λοιπόν, ενδιαφέρον έχει η επόμενη κάρτα η οποία δείχνει τις προτιμήσεις των ερωτώμενων, που χωρίζονται στους πολιτικοποιημένους (Κεντροδεξιοί, Κεντρώοι, Κεντροαριστεροί) και στους απολιτίκ (υπόλοιπο εκλογικό σώμα). Παρατηρώντας την κάρτα θα δείτε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης στους πολιτικοποιημένους έχει 49%, ενώ στους απολιτίκ πέφτει στο 23%. Ο Στ. Κασσελάκης στους πολιτικοποιημένους βρίσκεται μόλις στο 11%, αλλά στους αδιάφορους/απολιτικ φτάνει στο 14%, ενώ ο Ν. Ανδρουλάκης έχει την αντίστροφη πορεία με 11% στους πολιτικά σκεπτόμενους, αλλά πέφτει στο 3% στους απολιτίκ. Από την πλευρά του ο Κυρ. Βελόπουλος ενώ στους πολιτικοποιημένους έχει μόλις 3% και στους απολιτίκ σκαρφαλώνει στο 10%.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω ποσοστά; Πως ο Κασσελάκης σκοράρει κάπως στο κοινό των απολίτικων, ενώ έχει και ένα περιορισμένο κοινό στους πολιτικοποιημένους (14% & 11%). Ο Μητσοτάκης και κυριαρχούν στους πολιτικοποιημένους και πάει καλά και στους απολίτικους (23%), ενώ ο Ανδρουλάκης πάει καλά στους πολιτικοποιημένους (11%), αλλά όχι στους απολιτικ (3%). Ακριβώς το αντίστροφο ο Βελόπουλος που στους πολιτικοποιημένους πιάνει ελάχιστου (3%), αλλά μαζεύει απολίτικους (10%). 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στους τυφλούς κυβερνά ο μονόφθαλμος. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι επιλογές μας είναι συγκεκριμένες. Από τα σκ@τά επιλέγουμε αυτό που βρωμάει λιγότερο. Όμως πάλι σκ@τά επιλέγουμε.